Türk kahvesi nasıl yapılır?Buyrun...

kızlar yaaaaa bısey duydummmmm vanıllya kokulu turk kavhesı varmıs ben turk kahvesını pek sevmem sorum suuuu ıstemeye gelcekler benı acaba vanılya kokulu turk kahvesı yapıp versem olurmuuuuuuuu mısfırlereeee

benimde kahvelerim bol köpüklü olur...hiçde özenmem yani...ondan mı acaba?

ya arkadaşlar gerçekten şu köpük olayına uyuz olmaya başladım
yapıyorum üstü tümüyle köpük kaplı oluyo daha 2.yudumu almadan kahvede köpük möpük kalmamış kalıcı olmuyo bu köpük ne edecez nolur yardım edin denemediğim yol kalmadı

türk kahvesi yapmak sanattır bana göre.. bende kahvemi şöyle yaparım:
4 kişi için 6 tatlı kaşığı kahve 6 tatlı kaşığı şeker ve 4 fincan suyu cezveye koyar altınıda iyice kısarım taaakii üstündeki köpük belirmeye başlayınca fincanlara alırım köpüğünü sonra tekrar köpük çıkar kaynamadan önce köpüğünü çay tabağına alır 1 taşım kaynattıktan sonra kahveyi ocaktan alır ocağı kapatır çay tabağınıı ocağa koyarım ki soyumasın.bir yandan tüm fincanlara boşaltırım itinayla kahveyi ki fecii bir köpüğe sahip olur kahvem üstüne çaytabağındakinide eşitçe bölüştürürümkiii görmeyin güzelliğini..

böyle uzun uzun anlattığıma bakmayın. güzel kahvenin sırrı biraz malzemeyi bol kullanmak vede çok kısık ateşte yapmaktır.. bakmayın kahvemin sırıını verdiğime çoook merak edenler vardır hani :)
mutlaka denemenizi öneririm. afiyet olsun

kahvem köpüklü olmuyor diyenlere;

1- kahvenin kalitesi ve tazeliği, hem köpüğü hem lezzeti için çok önemli
2- fincanınız kesinlikle ince porselen olmalı, yoksa köpük söner
3- kahveyi ve şekeri önce karıştırıp sonra soğuk suyu ekleyin ve tekrar karıştırın kısık ateşte pişirin, olay bu çok ta nefis oluyor %100 garanti size.
ölçüler ; 1 fincana bir çay kaşığı teptepeleme kahve, (ya da 1,5 çay k.)
şeker arzuya göre, (ben sade içerim)
1fincan soğuk su

valla ben türk kahvesini içmeyi de çok seviyorum içtikten sonra fal kapatıp sallayan birini bulup muhabbet etmeyi de.....:dance:

Cezvede de yapıyorum, makine ile de.
Makine ile yapılanlar da çok köpürüyor kalabalık misafirler için birebir.

bı tanıdıgım kahwe pişerken ıcıne cıkolatada koyuyor :sm_cool::cok lezzetlı oluyomus ben daha denemedım:icecream:

oh oh iyik bu konu acilmis baya bi bilgi topladim artik olurda bir gun istemeye gelen olursa toplar butun tüyolari ona gore bi kahve yaparim sırnaşık şey

31. mesajda normal kahvenin yapımını anlattım ama her işin bir de p...var işte hikayesiyle;

uzaktaan bir yakınımızın düğünü var, erkek tarafı kız almaya geldi, mutfakta bir koşturma var tavaşça sordum ne var diye kahve yapacaklarmış büyüklere yaklaşık 30-35 kişi, fincanlar bulunmuş ama nasıl yetiştireceğiz diye bir telaşe almışlar cezveleri yapmaya başlamışlar bile ama mümkün değil yetişmeeeez. dayanamadım,

emaye geniş saklama kabının en büyüğü var mı? getirdiler
kahve, şeker, çaykaşığı ve fincan ................ tamam dediler
kişi başı önceki mesajımdaki ölçülerle başladım hazırlamaya 25 fincanlık oldu ateşe koydum hafif hafif pişmeye başladı KARBONAT var mı ? hepsi tuhaf tuhaf yüzüme baktı var dediler ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA AZICIK pişen kahveye ekledim biraz sonra KÖPÜK ŞAHANE fincanlara taksim ettim kahve iyice kaynayınca telvesinin dibine çökmemesi için karıştırarak fincanlara eşit olarak boşalttım. Oğlan tarafından biri kahve kalsın geç kalmayalım erkekler işte bazı şeyleri düşünmüyorlar dedi kibarca kahvenin hazır olduğunu görünce hem onlar hem de kız evi mahçup olmadı.

Bana da çok teşekkür ettiler. Hala bazen görüştükçe bu günü hatırlar güleriz KARBONATLI KAHVE nasıldı diye. tavsiye ederim deneyin ve sonucu lütfen paylaşalım.

Benim komşum tarçın atmıştı içine çok süper olmuştu.Benim kahvemde köpüklü güzel olur.kahveyi şekeri suyu koyar iyice karıştırırım sonra kısık ateşte hiç karıştırmadan pişiri köpüğünü alırım.sonrada karıştırarak bidaha köpüğünü alırım ve iyice kaynatırım.böylede tadı ve köpüğü iyi oluyor.

kızlar bende kahveye bıtter cıkolata koyuyorum o zaman daha cok köpürüyor.bıtter cıkolatalar dıkdörtgen seklinde ya zaten her fıncan için bır dılım atıyorum orta sekerlı oluyo tadı isterseniz seker ilavesi yapabilirsiniz.en güzel nestle nın bıtterıyle oluyo.deneyın yorumlarınızı beklıyorum

ben önce kahveyi, sonra şekeri en son suyu koyarım, bu şekilde daha çok köpürdüğünü tespit ettim.
ve türk kahvesi asla sıcak veya ılık suyla yapılmaz, yapılırsa bulaşık suyu gibi olur, bu da tecrübeyle sabittir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…