Türk kahvesi nasıl yapılır?Buyrun...

yessillim

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2007
822
203
648
39
Kahve tarifinden önce "Türkler ve Türk Kahvesi" üzerine mini bir yazı paylaşalım.

Türkler için kahve içmek bambaşka bir keyiftir.

Beraberinde getirdiği dostluk, sevgi ve paylaşım için bir fincan kahveye büyük anlamlar yüklenir. "Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" sözü bunu en iyi şekilde vurgular. Kahve içmek Türk halkı için o kadar büyük önem taşır ki, dilimizdeki "kahvaltı" kelimesi kahve-altı sözcüklerinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkmıştır.

Kahve ikramı da dostlukların pekişmesinde önemli bir yer tutar. Ev sahibi misafirine verdiği değeri, hazırladığı ve özenle sunduğu kahvesi ile gösterir. Evlilik öncesi kız istenirken, gelin adayının damadın ailesine kahve yaparak ikram etmesi de âdettendir. Kahvenin kabulü ise ikramda bulunanı onurlandırır. Dilimize yerleşen "kahvesi içilir olmak" ve "bir kahveni içerim" deyişleri bunu ifade eder.

Bol köpüklü kahveler içildikten sonra sohbet daha da uzar ve sıra kahve falına gelir.

Gelelim kahvenin tarifine (bilmeyen genç kızlarımıza duyrulur) :

Nefis bir Türk Kahvesi hazırlamak için sadece 2 dakika yeterlidir.

3.gif

İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyun (kalitede su etkendir).

4.gif

Her fincan için iki çay kaşığı kahve (5 gr), iki çay kaşığı şeker ilave edin (ya da şeker arzuya göre).

5.gif

Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırın.

6.gif

Bir süre sonra kabaran köpüğü ister tatlı kaşığı ile ister dökerek fincanlara pay edin
7.gif

Kalan kahveyi bir taşım daha pişirin ve fincanlara boşaltın.

8.gif

Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilmesi âdettir. İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar

Bir kere iyi bir Türk kahvesi için 2 dakikanın yetmeyeceğini biliyorum.En iyi Türk kahvesi 11 dakikada yapılırmış çok kısık ateşte veya kömür ateşinde.

Birde size değişik fakat çok keyifli bir kahve tarifi vereyim.
İki kişilik kahve için:2 tatlı kaşığı Türk kahvesi,4 tatlı kaşığı süt tozu(krema toz),4 adet küp şeker.Gerisi malum tarifle pişiriyorsunuz.Yumuşak,çok hoş bir kahve tavsiye ederim.

bir yemek sitesinde okumuştum gerci çerkez olanlar daha iyi bilir. düzeltirlerse ya da onaylarlarsa çok sevinirim.

çerkez kahvesi yapıyorum uzun bir süredir. ilk denememde tadı hoşuma gitti
tarif şöyle: önce suyla şekeri koyuyorsunuz. su ısınınca kahveyi koyup öyle pişiriyorsunuz. üstünden köpüğünü aldıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıyorsunuz. tadi daha aromatik geldi bana:))

bir yemek sitesinde okumuştum gerci çerkez olanlar daha iyi bilir. düzeltirlerse ya da onaylarlarsa çok sevinirim.

tarif şöyle: önce suyla şekeri koyuyorsunuz. su ısınınca kahveyi koyup öyle pişiriyorsunuz. üstünden köpüğünü aldıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatıyorsunuz. tadi daha aromatik geldi bana:))

ben çerkezim ama ilk kez duydum böle bişi ala aala

Kahve tarifi gerçekten çok güzel. Ben bir tatlı kaşığı kahve ve bir küp şeker ile kendime göre hazırlarım. Soğuk suda kahve ve şekeri karıştırıyorum. Çok köpürüyor.
Kahvenin yanına çikolata da koyarım. Çok şık oluyor.

benim kaynanam böyle yapar
banada tutturuyo öyle yap öyle yap diyekafamçokkarıştı
sanki ben kahve yapmasını bilmiyorum bırak kim nasıl biliyosa öyle yapsın yaa uyuz oluyorum tatlicadiarzu

benim kaynanam böyle yapar
banada tutturuyo öyle yap öyle yap diyekafamçokkarıştı
sanki ben kahve yapmasını bilmiyorum bırak kim nasıl biliyosa öyle yapsın yaa uyuz oluyorum tatlicadiarzu

senin kaynanandamı çerkez yoksam
bak bende çerkezim ama bilmiiyom bu tarifi

ben arzumun kahvecisinde yapıyorum, 1 dk.da zırt diye oluyor, uğraşamam 11dk. fln, nasıl yaptıysam öyle içsin herkes, isteyen de buyursun kendi yapsın da ben içeyim; pek severim kahveyi :)

Allah Allahh aynısını yapıyorum ama kimse beğenmiyor o kadarda itinayla yaparım, gerçi ben bile yaptığım kahveyi beğenmiyorum. herhalde elden ele farkediyor bu kahve yapma işi

Ben de Kayseri usulüne göre anlatayım;

kişi başına 2 çay kaşığı kahve 2 kesme şeker (ben 2.5 atıyorum)şekerleri muslukta ıslatır atarım çabuk erisin diye...ocağa koymadan öce kahve şekeri karıştırırım ocağa koyduktan sonra ilk etapta karıştırır kendi halina bırakırım sürekli karıştırmam..bu arada suyun soğuk olmasına dikkat edin...bir süre sonra köpük oluşunca köpüğünü kaşıkla fincanlara pay eder 3-5 saniye daha ocakta tutarım...bol köpüklü leziz bir türk kahvesi olur..ve bunu işyerimde yada evde her akşam yapar içerim..

Övünmek gibi olmasın bende çok güzel türk kahvesi yaprım. Gerçi nescafeyide çok güzel yaparım :D Aynı bu tarif gibi yapıyorum bende.. Her içen bayılıyo walla. Tadı güzel oluyo da köpüğü az oluyo birazcık. Bi onu beceremiyorum :D

Arkadaşlar benim kahvemde çok güzel olur bol köpüklü olur.bizim buralarda köpüksüz kahve içilmez.ben kahve makinasıyla yaparım ve istemediğin kadar köpük olur vede lezzetli oluyor

bire bir bal kaşığı şeker ve kahveyi karıştırıp üzerine soğuk suyu koyup bekliyorum süper köpüklü olur her kahvem.. bide fal bakarımki sormayın :Roflol::Roflol:

Bir kere iyi bir Türk kahvesi için 2 dakikanın yetmeyeceğini biliyorum.En iyi Türk kahvesi 11 dakikada yapılırmış çok kısık ateşte veya kömür ateşinde.

Birde size değişik fakat çok keyifli bir kahve tarifi vereyim.
İki kişilik kahve için:2 tatlı kaşığı Türk kahvesi,4 tatlı kaşığı süt tozu(krema toz),4 adet küp şeker.Gerisi malum tarifle pişiriyorsunuz.Yumuşak,çok hoş bir kahve tavsiye ederim.

okuduktan sonra yapıp içtik güzel oldu teşekkürler.

Bendeahveyi Cok Güzel Yaparim Devamli Babama Yapa Yapa El Alişti Içenlerde Hani Cok Güel Yaptigimi Söyler Metlenmek Gibi Olmasin Ama....kahveyi Ben Soğuksuyla Yaparim Köz Varsa 10,11dak.daha Guzel Oluyo Bide Cezve Cok önemli Bakir Sari Cezvelerde Bi Yapin Acayip Guzel Oluyo .

Ben türk kahvesi yapmayı hiç beceremem. tatlicadiarzu Köpük möpük hiç bişey olmuyo. Şu çıkan kahve makinalarından alacam valla acayip köpük yapıyo bayılıyorum.

Back