Türk İşaret Dili'ni Biliyor musunuz?

Ben işitme engelli , dudak okuyan, işaret diliyle konuşan biriyim:)

İşaret dili öğrenmek isterseniz İSMEK te ücretsiz öğrenebilirsiniz.

Çok eksik konuşuyorlar. Küçükken öğretmek gerek, geç kalınca düzeltmesi çok zor oluyor.. Babaö geç başlayanlardan, öğrenenlerden. Henüz öğrendi bile diyemem ama fena değil.. Sadece işime engelli arkadaşları olmamalı insanın, konuşan duyan insanlarla da arkadaşlık yapmalı ki anlayabilesin...

Bazı işaretler bazı ilkere göre değişebiliyor :) mesela bir teşekkür ederim kelimesinin işareti ankarada farklı, istanbulda farklı.. Eğer istanbulsaysanız arkadaşlık kurabiliriz sizinle :)

ben öğrenmeye başladım, ancak bunu diyince "ailende işitme engelli mi var?" deniyor, bu algı çok kötü.
İşte o çok fenaa... Ben ismek'in bir dergisinde okumuştum. Karı koca işaret dili öğrenmeye gelmişler. Adam kaza geçirmiş konuşma yetisini yavaş yavaş kaybediyormuş... 3 sene kadar önce okumuştum onuda..

Arkadaşlar bende bir ara işaret diline merak sardım ama iş güç derken kursa gidemedim. Bigün kardeşimle internetten açtık videoyu 2-2,5 saat gibi kısa bir sürede tam tamına 400 kelime öğrendik. İnanın ilgi duyuyorsanız eğer o kadarda zor birşey değil. Ve o insanlar işaret dili konuşan birini gördüklerinde o kadar seviniyorlar ki anlatamam.

Dışarda insanları görüyorum 'engelli olmayanları', işitme engelli birini fark edince kafasini ceviriyo görmezden geliyor anlamaya çalışmıyor... Herkesin bir gün engelli olma riski var.. İnsanlar bunu unutuyor işte.

Onları anlamaya çalıştığınızı fark edince gözlerinde beliren ışıltıyı görün

İşitme cihazı takmak zorunda olan küçük çocuklarin yaşadıklarını bir bilseniz...

İşaret dili biliyorum ve sonuna kadar işitme engelli arkadaşlarımızın yanındayım.

Onların hayatını kolaylaştırmak için elimizden gelen her şeyi yapalım

Herkeste bu bilinç olsa keşke... Çoğumuz "işaret dili öğrenip te napıcam, ne işime yarayacak?" Gözüyle bakıyorlar... Bende işaret dili bilenlerdenim... Ama o kadar çok kelime bilmiyorum ve elim hızlı değil o ayrı mesele..

Canım senin de duyarlı insanlardan biri olmana çok sevindim

Evet işitme engelli arkadaşlarımız hızlı yapıyor işaretleri. Pratik yaptıkça senin elin de hızlanıyor.

Ben de ilk başlarda anlama konusunda sıkıntı çekiyordum.
" İşaret dilini yeni öğrendim. Biraz yavaş gösterir misin? Anlamıyorum. " diye rica etmek yetiyordu

konuyu görünce yazmak istedim. Bende üniversitede son dönemde seçmeli ders olarak aldım işitme dili dersini. Ama yazık ki hiç hatırlayamıyorum şuan yani çok çok az.Elimde derste çektiğim bikaç video onlara bakmayı düşünüyorum en kısa zamanda:)

ben de kursa gittim sertifika aldım. çok da isteyerek öğrendim ama kullanmak nasip olmadı unutmaya yüz tuttu. bu senenin yoğunluğu bitsin konuşmak kullanmak istiyorum

Bundan 4 sene önce istanbul İsmekte eşimle beraber 1 sene devam ettik kursa sonra tayin çıktı ve sertifikaları alamadik. .. ve bir daha istanbula gidemedim de telefonla ulaştım ama geri dönüş yapılmadı....

Öğrenmek fayda görüyorum çevremizdeki insanlara yardimci olabilirse ne mutlu bize ( anaokulu öğretmeniyim geçen sene miniklerime belli başlı kelimeleri öğretim ve işaret diliyle arkadaş şarkısını söyledik musameremiz de )

Bende işaret dili kursuna gittim ve sertifikamı aldım..
Her bir bireyin öğrenmesi gereken bir şey bence, çoğu zaman toplu taşıma araçlarında görüyorum işaret dili kullananları.. Benim yüzüme baktıklarında onlara onları anladığımı ve dillerini bildiğimi işaretlerle anlatıyorum ve suratlarında oluşan o gülümseme içimi ısıtıyor:)

bende işitme engelliyim.. işaret dili kitabim var.. çoğgunu ezberledim.
ama iletişe girecegim insan yok konuşuyorum teşekkürler:)

Bende öğrenmek istiyorum bana da yardımcı olur musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…