türk dili ve edebiyatı okuyan herkes buraya...

• Konu Sahibi Konu Sahibi eywa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
off bnm bu yıl baya alttan dersim var geçen yıl birz derleri boşladım ne yapıcam bilmiyorum bu yıl ve yaz okulunda toparlamam lazım

hımm demekki statü atlayınca ehilleşmiş biraz memnun oldum ha bişey daha sorucam şiir kitabı çıkarıp zorla sattı mı size ya da sattırdı mı.bize öyle yapmıştı ki şuan kütüphaneme bir bakıyorumda şahsın yamzış olduğu 2 adet şiir 1 adet ders kitabı bana sırıtıyor.Güven hoca vardı eski edebiyata giren süper bir adamdı ya piposu meşhurdu ve bi gazel yorumlardı mest olurduk.aynur hoca vardı halkçı sonraaa esat ve didem hocalar vardı ki aistandılar o dçnem ama ikiside şeker gibiydi.haaa bir de yeni edebiyatın unutulmaz ismi Hasan Hoca vardı kiii efsane olmuştur serveti fünun diyemezsen kaldın demektir ki ben de yanlış yazdım şuan ikinci u'nun üzerinde takkesi olacak

söylediğin hocalar hala var canım Esat Hoca bu yıl geri geldi 2yıl yurtdışındaydı .Aynur Hocamızda prof artık ve tabiki yaşayan efsane Hasan Hoca ben bu yıl son sınıfım bakalım biticek inşallah Hasan hocanın yeni türk derslerini verebilirsem tabi çok şükür ilk sınavda Abdülhak Hamid'i doğru yazdımda geçtim Abdül hak hamit yazanlar tabiki kaldı Hasan hocanın meşhur sözü prensipleri olmalı insanın başkaları tarafından benimsenmesi çokta mühim değil senin hayatında kendi prensiplerin geçerli olmalı der aslında önceden kızıyordum ama biraz zaman geçince anladım doğru söylüyor.....
bu arada söylediğin su kitap satan hoca hala aynı değişme yok kütüphanemde nerden baksan 4-5 kitabı var :))))

Son düzenleme:

Ayy bende de var o kitaplardan =))))) sen kaçıncı öğretimsin canım ben de 2. sınıfım.

Metin şerhi zor amaa Güven Hoca sağolsun sevdirdi =)

selamlar

Hacettepe'de Türk Dili ve Edebiyatı yüksek lisans tez dönemimdeyim, ders dönemini geçtim, yaza doğru aynı bölümden doktora programına girmek istiyorum, yalnız benim Osmanlıcam yoktu, Almanca ve İngilizce iki dili ösym sınavlarından belgelediğim için girebildim ve lisans döneminde (Alman Dili ve Edebiyatı) okurken sizin lisans döneminizdeki derslerinizi de almıştım, kredim iki bölümle dolup taşınca da misafir öğrenci olarak aldım diğer derslerinizi, kısacası çok seviyordum, bölümünüze karşı ilgim sonsuz, ama hocalar doktora için kesin Osmanlıca istiyoruz dediler, ben de bu sene hafta içi üniversitede ve hafta sonu da yazıldığım bir kursta Osmanlıca öğrenmeye çalışıyorum, bir senede hallederim umarım.

Devellioğlu'nun sözlüğü elimden düşmüyor şu sıralar.
bir arkadaş da Yılmaz Kurt'un kitabını önerdi.
Ziyat Akkoyunlu'dan çalışıyordum, olmazsa Yılmaz Kurt hocanın kitabına da başlayayım diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…