türk dili ve edebiyatı okuyan herkes buraya...

• Konu Sahibi Konu Sahibi eywa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

eywa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
64
0
86
Muğla
arkadaşlar ben türk dili edebiyatı 3.sınıfım. sitede başka kimler var bu bölümden tanışalım..

mrb eywa ben bu sene acıkögretimden türk dili edebiyatı bölümüne kayıt yaptırdm haftaya da allah nasip ederse ilk sınavıma gircem

merhaba canım..hımm sen daha yeniymişsin nasıl çok zorlanıyomusun? osmanlıca çok zorlar diğerleri kolay zaten

aynen öyle ya osmanlıca aslında kolay ama kuralları anlamak uygulamak zor ya bi de test sınav olucam sence nasıl calısıyım nelere dikkat etmeliyim ayrıca kitapta sorular var ama acıklamaları nasıl cözülecekleri hicbişey yok

cnm test olduğu için işiniz zor bende hiç bilmiyorum test osmanlıca sınavı nasıl olur?ama bize osmanlıcada osmanlıca metin verip okuturlardı bide türkçe metni osmanlıca yazdırırlardı.sizde muhtelen bi mısra verirler mesela şıklarda osmanlıcası olur yada türkçesi olur herhalde nasıl olur bnde bilmiyorum ama tahmn sadece harf filan sorarlar herhalde cnm.

bi soru var mesela asagıdakilerden hangisinde ünlüleri bakımından arapca olmayan bi kelime vardır diye dogru cevap kalp-gönül cevebıymış cevabı anlamadım nedenini acıklamıyo da neyse ya girip görcez işte bakalım ilgilendigin icin cok tesekkürler

hımm cnım onun sebebi bazı kelmeler türkçe kökenli değil yaa kalp gönül kelimelerini yazarken osmanlıcada sadece klp gnl yazman gerekiyor o yüzden canım yani kelmelerin hangi kökenden geldiğini bilmem gerekiyo

sagol eywa cevapların icin birine acmasam icimde kalacaktı soru neyse sonradan anladım zaten cevabını bu kelimeler kalp-gönül gibi arapca asılları aslında kalb-gönl oldgu icinmiş

sagol eywa cevapların icin birine acmasam icimde kalacaktı soru neyse sonradan anladım zaten cevabını bu kelimeler kalp-gönül gibi arapca asılları aslında kalb-gönl oldgu icinmiş

tama canım kafana takılan bişey olursa özelden de ulaşabilirsin elimden geldiğince yardım ederim..bnmde vizelerim başlıo:S

Ben de ıst. Üniv u.e birinci sınıftayım arkadaşlar.Osmanlıcada çok zorlanıyorum ve bu aralar boşladım bayağı,ne yapmalıyım sizce?

edepli kızlar merhabalar ben öğrenci değil mezunum sorlarınız olursa yanıtlayabilerem..eskidim amaa olsun aklımda kaldığı kadar dimi ama

bende türk dili ve edebiyatını bu sene kazandım :) beni osmanlıca korkutuyo herkes osmanlıca çok zor falan diyo napıcam bilmiyorum sizce dedikleri kadar zor mu .

Merhabaa kızlar ben de şükür 2 ye geçtim.. Bizim de osmanlıca ve yeni türkten gözümüzü korkuttular hele bir de osmanlıca seneye olan dersleri alıp almamak da belırleyıcı olunca ıyce stres yaptık neyse ki verdim büt.e bile gerek kalmadan... en fazla 1 hafta üzerinde dursan açık yazılmış parçaları su gibi okuyabilirsiniz.. Bu ders bıraz da hatta en cok da tekrar gerektıyor..
buarada Kocaeli üniversitesi benım de

canım bende koaceli mezunuyum acaba hala aynı hocalar duruyormu bi meşhur hocamız vardı gencay diye duruyor mu hala.

Durmaz mı canım hala gırıyor derslere =)) Gencay Hocayı çok severim..Hangi konuda meşhur

bende 2.sınıfım hocaya göre değişiyo bu dersler bizim osmalıca çok zor mesela sınavda metin çözüp kalıpları buluyoruz bütün kelimelirn ama yan sınıfın hocası alfabeyi sormuş 40 puan düşünün bi de metin çevirisi zor bi ders sürekli çeviri ve yazı alıştırması yapmak lazım

Osmanlıca'yı öğrenmekte ve rahat geçmekte hocaların paylarını es geçmemek lazım ama tabi iş yine kişide bitiyor. Her ders sonrası tekrar yaparsanız, her gün iki satır da olsa bir şeyler okursanız ve okuduklarınızı yazmaya çabalarsanız rahatça öğrenebilirsiniz. Bizim hocamız iyiydi ama bazen kendini kaptırıp bilmediğimiz terimlerle ders anlatması sıkıntı oluyordu.Sınavları da çok basit değildi. Ama Allah için işlediklerine yakın sorular sorardı..
Osmanlıcayı iyi öğrenmeniz ilerideki yıllarda çok rahat etmenizi sağlar. Eski metinleri daha rahat okursunuz.Allah yardımcınız olsun kızlar.

Durmaz mı canım hala gırıyor derslere =)) Gencay Hocayı çok severim..Hangi konuda meşhur

Hala yard. doç. mu yoksa bi türlü geçemiyodu farsça sınavını ama sana tavsiyem fazla sevme bence daha doğrusu fazla yüz göz olma hafiften sapık olarak ün yapmıştır üniversite camiasında dikkat o yüzden ayrıca finallerden geçemezsen sakın dert etme büte bırakır mutlaka ama kesin geçersin.sanırım bi taktik ona göre başka kimler var merak ettim.ha bu arada geçen yıllarda gencay şivesini düzeltmiş mi yoksa hala sempozyuma simpozyummu diyor

=)) valla şuan doç. canım
Evet o o yönde adı çıkmıs ama bız 1 sene boyunca ıc bır tane o tarz bır şeyını gormedık cıdden çok iyi bir hoca bence ya. hiç büt.ne kalmadım canım şükür 4 sınavında 3 ü yüz diğeri 90 falandı Konuşma aksağanı biraz doğuya kaçıyor hala =))
sen sor canım ben var yok diyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…