-
- Konu Sahibi Sevimli Esmer
Geçen sefer aşık olduğum bir adamdan bahsetmiştim. Sırf onu bulmak için Nonolive denen uygulamada profil açtım ve canlı yayınlara katıldım. Baktım orada benim gibi türbanlı kızlar yayın yapıyor başta çok yadırgadım ama sonradan kendime de kızdım; hepimiz eşitiz sonuçta neden olmasın? Ben makyaj yapmayı seven biriyim, türban takıyorum diye canlı yayında bana demediklerini bırakmadılar. Yani başta çıkmayı düşündüm ama şimdi inat ettim çıkmıycam hepsine tek tek cevap veriyorum bence bu zihniyet artık değişmeli yıl olmuş 2017 biz hala kamerada türbanlı kız görünce şeytan görmüş gibi taşlıyoruz. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Siz-biz konseptli konuşan biriyle bu konuyu tartışmam. Burası kadınlarkulubü ve hepmiz kadınız ve ötesi insanız. Size de öyle oldğunuzu hatırlatmak isterim.Sirf nabiz yoklamak icin acmadiysan bu konuyu,ben de birsey bilmiyorum.
Kendinizi otekilestirilmis hissediyorsunuz güya ama acik kadinlari en cok yadirgayan her yerde en cok karsilasilan tipler sizlersiniz.
Tesetturun anlamini bilip de yine de ona gore davranmamak daha gunah.
Uslubuna gore kapanmamak hic kapanmamaktan iyidir,cunku daha fazla dikkat cekiyorsunuz.
Bana gore kapalilik uzun bir pardesü,deve horgucu olmayan bir kafa,ve kapaliligin hakkini veren kimselerdir digerleri gozumde modaya uyma cabasindalar ki çoğu da öyle.
Giyinmek icin kiyafet bulamayan bi kadina Islamiyet zulmetmez zaten, durumuna gore bi hüküm vardir emin ol.. Domuz eti haram mesela ama açlıktan ölme tehlikesi varsa, baska gıda yoksa, belli bi miktar (ölçüsü belirtilmis) yiyebiliyorsun.. Kurallar, hükümler, ozel durumlar zaten bellidir..Bence herkes vizyonuna, yaşam standartlarına ve hayatına göre islamiyeti yorumlayabilir.O yüzden evrensel bir din. Afrika'da islami yaşayan kadın ile Türkiye'de yaşayan kadın bir olabilir mi? Giyinmek için kıyafet bulamayan Afrika'lı kadın örtünemediği için günahkar olabilir mi? Din yoruma açık ama insanların yaşayış biçimi eleştiriye kapalıdır diye düşünüyorum.
Hadi bakalım doğru yönlendirelim. Basın açık ya da kapalı farketmez. Yaptığın çok ta hoş değil. Şahsen açığım. Yaptığını yapmam. Bu yoldan bana gelen erkeğin de çok iyi niyetli olduğunu düşünmem. Buna common sense deniyor. Türkçesini hatırlayamadım bir zahmet bakıver. Gece geç oldu burda az biraz yorgunum.Ben de bunlara karşıyım zaten bütün bu önyargı bu tarz kadınlar yüzünden oluyor. Ama her ne koşulda olursa olsun kapalı veya açık kadın hemcinsine saldırmak yerine onu anlayıp destek olmalı veya doğru yönlendirmeli. İnsanlara saldırmak en kolayı. Bütün kadınlar yolda okulda işte aile içinde bile kaynana-gelin birbirnini yiyor. Sonra da diyoruz bu şiddet nereden geliyor. Biz yaratıyoruz burada bile bunun örnekleri var. Hayretler içindeyim.
Ay ne alaka yaSiz-biz konseptli konuşan biriyle bu konuyu tartışmam. Burası kadınlarkulubü ve hepmiz kadınız ve ötesi insanız. Size de öyle oldğunuzu hatırlatmak isterim.
Ben her zaman yapıyorum. Yanlış olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir islami hüküm var mı?Turbanliyken makyaj yapiyorsaniz,pek alâ canli yayinda yaparsaniz canimmm . 0 sıkıntı.. ! Ne olacakk
Banlanmak istemem. Sizinle Özelde konuşmak isterim. O zaman cevabınızı alirsiniz.Ben her zaman yapıyorum. Yanlış olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir islami hüküm var mı?
Iyice belli ettin amacini..Ben her zaman yapıyorum. Yanlış olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir islami hüküm var mı?
Hadi bakalım doğru yönlendirelim. Basın açık ya da kapalı farketmez. Yaptığın çok ta hoş değil. Şahsen açığım. Yaptığını yapmam. Bu yoldan bana gelen erkeğin de çok iyi niyetli olduğunu düşünmem. Buna common sense deniyor. Türkçesini hatırlayamadım bir zahmet bakıver. Gece geç oldu burda az biraz yorgunum.
Bir de üstüne dini hassasiyetim var. Mahreme namehreme çok dikkat ediyorum diyorsan sorduğun soru bile değil bence.
Hiç öyle bir derdim yok nereden çıkardın diyorsan da, gereksiz tartışma çıkarmaya platform hazırlayan bir konu açmışsin diyeceğim ama bu sefer sanki sen hariç herkes hemfikir.
Samimiyetle bir oku yazılanları. Sonra içinden gelen o doğrucu ses bir dinle bakalım ne diyor.
O zaman çarşaf giyecen bacım.Ama o zaman sokağa da çıkmamam gerekmez mi ha sokağa çıkmışım insanlar görmüş ha uygulama kullanmışım sokaktaki insanlar.