- 12 Ocak 2009
- 538
- 547
- Konu Sahibi Sevimli Esmer
Ya ben pek cahil kalmışım . Bende tv de canlı yayın yapacak sandım .diyorum bunun neresi dert . Bence bu konu sırf insanları provoke etmek amaçlı açılmış
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Amacin kotu degilse bile sen sebep olmus olacaksin gelecek kotu ve yanlis yorumlara..Hiç bir kötü amacım yok siz nasıl görüyorsanız öyle yorum yapıyorsunuz ben sadece kadınların fikrini almak istemiştim. Amacım ne olabilir. Provokasyon yapsam burada yapmam zaten.
Ben zaten hukuk öğrencisiyim ve islamiyete herkesten daha modern bakıyorum. Sadece benim gibi gençlerin çok fazla eleştiriye maruz kaldığını düşünüyorum.Amacin kotu degilse bile sen sebep olmus olacaksin gelecek kotu ve yanlis yorumlara..
Tesettur oyle bi yorumlanir oldu ki, kafa 50 kiloluk topuzla olmus kocaman, sarilmis sarmalanmis bi şalla, tercihen saçin bi kismi, boyun ve kulaklar ortada, kollar dirsege kadar nerdeyse sivanmis, daracik kisacik ve bileği gösteren pantolonlar, asiri ötesi bi makyaj, sarki söylemeler dans etmeler, sapma sapan canli yayinlar yapmalar.. Kılıf uydurulup durulmasin artik şu durumlara.. Tesettur bu değil.. Açın okuyun..
Islamiyet kadini eve hapsedip esir olmasini istemiyor, örtülü edepli hayalı nice çalışan kadinlarimiz var, doktor ogretmen mühendis yazar vs.. Onlar ozgur degil mi simdi?
Ben de bunlara karşıyım zaten bütün bu önyargı bu tarz kadınlar yüzünden oluyor. Ama her ne koşulda olursa olsun kapalı veya açık kadın hemcinsine saldırmak yerine onu anlayıp destek olmalı veya doğru yönlendirmeli. İnsanlara saldırmak en kolayı. Bütün kadınlar yolda okulda işte aile içinde bile kaynana-gelin birbirnini yiyor. Sonra da diyoruz bu şiddet nereden geliyor. Biz yaratıyoruz burada bile bunun örnekleri var. Hayretler içindeyim.Hele ki bebekte bir cafe var. Bende tesettürlüyüm. Orada dönen kepazeliğin haddi var hesabı yok. Hiç tesettürle, hanımefendilikle bağdaşmayacak ucuzluklar içine düşmüş bir sürü hemcinsim var. Yazık.
Sorun bu zaten, Islamiyetin yeni bi yorum getirmene ihtiyaci yok, gayet medeni gayet cagdas bi din zaten.. Bazi kuralların "bence"si olmaz.. Kafamiza gore yasamayalim, geregini yapalim, yeterli..Ben zaten hukuk öğrencisiyim ve islamiyete herkesten daha modern bakıyorum. Sadece benim gibi gençlerin çok fazla eleştiriye maruz kaldığını düşünüyorum.
Konu Islamiyet ise, Allah'in emirleri ise, sacma sapan yorumlanmasina izin vermem kendi adima, kusura bakma, bunun kadin düşmanlığı ile hic bi alakasi yok.. Erkekler saptirsin, onlara da laf soylerim..Ben de bunlara karşıyım zaten bütün bu önyargı bu tarz kadınlar yüzünden oluyor. Ama her ne koşulda olursa olsun kapalı veya açık kadın hemcinsine saldırmak yerine onu anlayıp destek olmalı veya doğru yönlendirmeli. İnsanlara saldırmak en kolayı. Bütün kadınlar yolda okulda işte aile içinde bile kaynana-gelin birbirnini yiyor. Sonra da diyoruz bu şiddet nereden geliyor. Biz yaratıyoruz burada bile bunun örnekleri var. Hayretler içindeyim.
Bence herkes vizyonuna, yaşam standartlarına ve hayatına göre islamiyeti yorumlayabilir.O yüzden evrensel bir din. Afrika'da islami yaşayan kadın ile Türkiye'de yaşayan kadın bir olabilir mi? Giyinmek için kıyafet bulamayan Afrika'lı kadın örtünemediği için günahkar olabilir mi? Din yoruma açık ama insanların yaşayış biçimi eleştiriye kapalıdır diye düşünüyorum.Sorun bu zaten, Islamiyetin bakis acina ve yeni bi yorum getirmene ihtiyaci yok, gayet medeni gayet cagdas bi din zaten.. Kafamiza gore yasamayalim, geregini yapalim, yeterli..
İslamiyet ve modern ligi çok yanlış anlamissiniz sen ve senin gibiler. Sen diyorsun ki ben böyleyim saygı duyun öyle mi peki Allah iman da ve İslam da benim kullarım böyle olsun diyor sen niye saygı duymuyorsun?Ben zaten hukuk öğrencisiyim ve islamiyete herkesten daha modern bakıyorum. Sadece benim gibi gençlerin çok fazla eleştiriye maruz kaldığını düşünüyorum.
Tamam, sorduk sadece. Yayin deyince herseye acik bir mevzu.Ya ben öğrenciyim ne provaskosyonu. Yaşadığım bir şeyi paylaşmak istedim insanlar saldırdı resmen burada. Ne kötü bir laf ettim kimseye ne de bir şey söyledim. Orada müzik yayını yapıyorum gelip dinleyenler oluyor radyo programı gibi zaten nesi kötü olabilir bunun.
Bence herkes vizyonuna, yaşam standartlarına ve hayatına göre islamiyeti yorumlayabilir.O yüzden evrensel bir din. Afrika'da islami yaşayan kadın ile Türkiye'de yaşayan kadın bir olabilir mi? Giyinmek için kıyafet bulamayan Afrika'lı kadın örtünemediği için günahkar olabilir mi? Din yoruma açık ama insanların yaşayış biçimi eleştiriye kapalıdır diye düşünüyorum.
Tamam, sorduk sadece. Yayin deyince herseye acik bir mevzu.
Kimse sana ne yap ya da yapma diyemez elbette. Baskasinin ozgurluk alanini ihlal etmedikce, ya da zarar vermedikce boyle bir hak kimsede yoktur.
Dedigim gibi internet zaten sert bir ortam, cok faydali birsey yapsan bile elestri olur. Bunu kabullenmelesin.
Burada fikir almak icin sorduysan, bence cok bos bir is...acik olan icin de, kapalisi icin de. Kapali bir bayan icin bir tik daha abes kaciyor, ki sen de amacim bir adama ulasmak zaten demissin. Senin dini hassasiyetlerine ters dusmuyorsa, elalemin ne dedigine hic takilmamalisin.