Türban serbest ama Dövme ve piercing yasak !

Basortuluyum.27 yaşındayım. Bir kac ay oldu tesetture gireli.

Küçüktüm ablam imamhatip lisesine gitmek istedi ve gitti. Ben istemiyordum ama çocuk aklı zorla gönderecek sanıyordum. Ablam okula kapalı gidiyordu ama normalde açıktı. Imam hatipler in üniversiteye girme problemi çıkınca babam ablami hemen düz liseye kaydettirdi. Ilk okula gidiyordum daha o kadar sevinmistim ki ben gitmek zorunda kalmayacagim başımı kapatmak zorunda kalmayacagim. Aslında ailem hiçbir zaman ne ablama ne bana başını kapat demedi. Ama işte ben hep zorla yollayabilir diye düşünüp üzülürdum. Simdi benim gibi kapanmak istemeyen nice çocuk şimdi bu serbestlikle belki ailesi tarafindan mecbur tutulacak.

Ben şuan ortumu çok seviyorum. Ama gorumcemler im gibi 5. Sınıftan sonra okuldan alınıp zorla kapatilsaydim tıpkı onlar gibi nefret edebilirdim. Bu çocukların 5 sınıfta kendi istekleriyle kapandiklarina kimse beni inandiramaz. Ve ben çocuk aklıma o korkuyu yaşamış biri olarak bunun bir özgürlük değil çocukların çocukluğunu ellerinden almak olduğunu düşünüyorum.

18 yaşından küçüklere dövme yasağı olmalı (ileride pişmanlık duymamaları için) , ama sen okullarda başörtüsünü serbest bırakıp dövmeyi yasaklarsan işte o olmaz :stop:

Gizli degil anlatiyoruz iste. Cok derin. Suleyman demirel basirtulu kizlar gitsin arabistanda oku dedi. Onu kimler getirdi basa? Hepsi bugunku turkiyenin olusumunun bi parcasiydi. Arkasina dini almis bir lider cikarmanin planlariydi. Kitap oku demek kotu bi tavsiye degil. Okuyup her gun yeni bir sey ogreniyorum. Tek yazar okuyan kesim daha cok dindar kesim. Dini kitap disinda her seyi kucumsuyosunuz. Ben daha objektif yapiyorum bu islemi.
ya bi git her yazara güven olmaz lafından sadece dini kitaplarımı ele aldığımı düşündün
o halde çok dar düşüncelisin,bazı şeyleri anlayıpta,başka şeye çevirmenizde üstünüze yok
sen objektifsin sen doğrusun biz değiliz he,tamam sen haklısın : )
bize görede sen objektif ve haklı değilsin nolacak.

Senin sesin ne kadar cikti yasaklar varken?
sen herkese seni ilgilendirmez diyorsun ya bak işte orası seni hiç ilgilendirmez
daha demin hesabınızı şunlara sorun diyordunuz,kalkmış hesap soruyorsunuz
senin annen eylemlere gitmiş ya o yeter
dahada yazmayalım banlanacaz yoksa

ya bi git her yazara güven olmaz lafından sadece dini kitaplarımı ele aldığımı düşündün
o halde çok dar düşüncelisin,bazı şeyleri anlayıpta,başka şeye çevirmenizde üstünüze yok
sen objektifsin sen doğrusun biz değiliz he,tamam sen haklısın : )
bize görede sen objektif ve haklı değilsin nolacak.

sen herkese seni ilgilendirmez diyorsun ya bak işte orası seni hiç ilgilendirmez
daha demin hesabınızı şunlara sorun diyordunuz,kalkmış hesap soruyorsunuz
senin annen eylemlere gitmiş ya o yeter
dahada yazmayalım banlanacaz yoksa

Cocuk gibisin. :)

Basortuluyum.27 yaşındayım. Bir kac ay oldu tesetture gireli.

Küçüktüm ablam imamhatip lisesine gitmek istedi ve gitti. Ben istemiyordum ama çocuk aklı zorla gönderecek sanıyordum. Ablam okula kapalı gidiyordu ama normalde açıktı. Imam hatipler in üniversiteye girme problemi çıkınca babam ablami hemen düz liseye kaydettirdi. Ilk okula gidiyordum daha o kadar sevinmistim ki ben gitmek zorunda kalmayacagim başımı kapatmak zorunda kalmayacagim. Aslında ailem hiçbir zaman ne ablama ne bana başını kapat demedi. Ama işte ben hep zorla yollayabilir diye düşünüp üzülürdum. Simdi benim gibi kapanmak istemeyen nice çocuk şimdi bu serbestlikle belki ailesi tarafindan mecbur tutulacak.

Ben şuan ortumu çok seviyorum. Ama gorumcemler im gibi 5. Sınıftan sonra okuldan alınıp zorla kapatilsaydim tıpkı onlar gibi nefret edebilirdim. Bu çocukların 5 sınıfta kendi istekleriyle kapandiklarina kimse beni inandiramaz. Ve ben çocuk aklıma o korkuyu yaşamış biri olarak bunun bir özgürlük değil çocukların çocukluğunu ellerinden almak olduğunu düşünüyorum.

Aslinda bunlarin dusunceleri de tam bu dogrultuda. Herkes kapali olursa cocuklarinin onunde acik olmak gbi bi secenek olmazsa cocuklar kapali olmaktan mutsuzluk duymaz. Herkes rahat eder.

Benim yakin bi arkadasim kapanmak istiyor. Acik olmanin gunah olduguna inaniyor. Ama cevremde dislanirim diye kapanamiyorm o yuzden keske seriat olsa gunaha girmesem ben de diyo. Bu fikirler iki yuzluluk.

anlaşılamayan bir durum var ortada... bende kapalıyım 20 yaşında kapandım... ondan öncesinde aklının ucundan geçti mi diye sorarsınız hayır geçmedi anne tarafım kapalıdır hatta kapanana kadar onlar için ben yoktum diyebiliriz.. bi zaman var insan istediğini yaşamakta özgürdür derken bundan bahsediyoruz biz şimdi okullarda türban yasaklanmadı aa çok iyi oldu diyebilirsiniz ama bu bazı kesimin ekmeğine yağ sürdü 5. sınıfa giden bir kızın ben illa kapanıcam okul izin vermiyo demesinin imkanı yok. bu durum ailelere yaradı psikopat bi akrabımız vardı kızı açıktı öyle baskılar yaptı ki 13 yaşındaki kıza şaşarsınız ama sorsak dinde zorlama yok deriz. bir kesim mutlu olucak diye büyük bir çoğunluğun sessiz çığlıklarına kulaklarınızı tıkıyorsunuz. bu durumu savunanlar sizde çok iyi biliyorsunuz büyük bir kesimin ailesi tarafından zorlanacağını.
Başı kapalı olup da bu kadar objektif bakabilenlere hayran kalıyorum.

bu konuda fikrimi yazmadım
ben orta 1 de başörtüsü gelmesi taraftarıyım,çünkü buluğ çağı gelmiş oluyor
bundan öncesinde çocukların kapalı olmasını benimsemiyorum
ne zaman buluğ çağına girdi o zaman kapanmalı
istemeyen evladını kapatmasın,kapatanlarada bişey denmesin.

Ben daha 5 yaşında başı kapalı kız çocuklarını gördükçe utanıyorum. Bu mu inancımız bizim ?
Çocuk ya çocuk koşup oynaması gerekirken saçma düşünceler beynine sokuluyor.
Erkeklerin kendine hakim olması gerekirken kız çocukları aşırı baskıya maruz kalıyor.
Yazık insanlığımız için çok yazık.

Ben daha 5 yaşında başı kapalı kız çocuklarını gördükçe utanıyorum. Bu mu inancımız bizim ?
Çocuk ya çocuk koşup oynaması gerekirken saçma düşünceler beynine sokuluyor.
Erkeklerin kendine hakim olması gerekirken kız çocukları aşırı baskıya maruz kalıyor.
Yazık insanlığımız için çok yazık.

Küçücük çocukları çarşafa sokuyorlar,türban ne ki sanki..

Küçücük çocukları çarşafa sokuyorlar,türban ne ki sanki..

Öyle ablam ben en basit örneği verdim yani. Gördükçe içim parçalanıyor hemen gözümün önüne kendi kardeşim ailem geliyor. İyi ki diyorum bu zihniyete sahip değiller. Özgür irade demek her istediğini yapmak, yaptırmak demek değil.
Bunu kavrayamadığımız sürece sorunlar çözülmez zaten.

Öyle ablam ben en basit örneği verdim yani. Gördükçe içim parçalanıyor hemen gözümün önüne kendi kardeşim ailem geliyor. İyi ki diyorum bu zihniyete sahip değiller. Özgür irade demek her istediğini yapmak, yaptırmak demek değil.
Bunu kavrayamadığımız sürece sorunlar çözülmez zaten.

Bu gidişle çözülemez bence bu sorunlar,her geçen gün daha da dibe doğru gidiyoruz..
Daha geçen gün dışarıda gördüm,çocuk ya düşünsene çocuk kıyafeti giymiş başı bağlı..

Devlet çarşafa girmiş türbana girmiş çocuklara müdahale edip böyle şeyler için belli bir yaş getireceğine gittikçe kapatmanın yolunu açıyor.
Suç at gözlüğünü çıkaramayanlarda. Tamam sana ailen böyle dayattı. Ama sen dur bi düşün. Noluyor diye.

Bu konuyu kapatıyorum çünkü hiçbirinizi banlamak istemiyorum. Dilerim başka topiklerde beni zorlamazsınız.

Yalnız kapatırken şunu da yazmak istiyorum, baş örtüsünü herzaman özgür bırakılması gereken dini inancı gereği kapanan kadınların özeli olarak gördüm.
Ne erkekler, ne siyasiler, ne toplumun karışmaması gereken bir özel. Kadınlar, insanlar inançlarında özgür olmalı, özgür bırakılmalı.

Fakat hepinizde şunu gördüm, çocuklarınız.
Çocuklarınızı birey olarak görmüyorsunuz, onların düşünceleri değil sizin ne istediğiniz ön plana çıkmış, oysa İslam'a inananlar için çocuk sizin değil, o Allah'ın emaneti, farklı inanca sahip olanlar içinde Dünya'ya getirilmiş yeni bir insan.

Sizlerin nasıl karakteri, düşüncesi varsa onlarında var, çocuklarınıza kulak verin, onları dinleyin.
Örtünmek istiyorsa örtünmesine, istemiyorsa örtünmemesine karşı çıkmayın, çocuklarınız siz istediniz diye kapanmalı ya da açılmamalı.

Örtünmek kulun kendi rızasıyla Allah için olmalı, anne baba için değil.

Umarım bu yazdıklarımı tüm düşüncelerinizi bir kenara bırakarak okursunuz.

Back
X