Türban serbest ama Dövme ve piercing yasak !

OKULDA KAMUDA İŞ HAYATINDA HATTA ÇOĞU ÖZEL SEKTÖRDE YILLARCA BAŞÖRTÜ YASAĞI VARDI BUNUN ADINA "MODERNLİK ,DEMOKRASİ"DENİLDİ,

ŞİMDİ İSE BU ALANLARDA İSTEYEN İSTEDİĞİNİ YAPMAKTA SERBESTTİR DENİLDİĞİNDE İSE KIYAMETLER KOPARIYORSUNUZ . BU NE TARAFLILIKTIR BU NE ZULÜMDÜR BU NE ZORBALIKTIR . BIRAKIN ARTIK İNSANLARIN SEÇİMLERİNE KARIŞMAKTAN.HERKES HÜR DOĞMUŞTUR.KİME NE!

OKULDA KAMUDA İŞ HAYATINDA HATTA ÇOĞU ÖZEL SEKTÖRDE YILLARCA BAŞÖRTÜ YASAĞI VARDI BUNUN ADINA "MODERNLİK ,DEMOKRASİ"DENİLDİ,

ŞİMDİ İSE BU ALANLARDA İSTEYEN İSTEDİĞİNİ YAPMAKTA SERBESTTİR DENİLDİĞİNDE İSE KIYAMETLER KOPARIYORSUNUZ . BU NE TARAFLILIKTIR BU NE ZULÜMDÜR BU NE ZORBALIKTIR . BIRAKIN ARTIK İNSANLARIN SEÇİMLERİNE KARIŞMAKTAN.HERKES HÜR DOĞMUŞTUR.KİME NE!

Okuman yazman var mi senin basliga baksana sen bi.Her basortusu basligina bayiliyosunuz fotokopi mesajlar yazasiniz.Konuyla kel alaka yaz bide buyuk puntolarla yaz.Komik.Ayrica cok manasiz cok.

Son sınıflar diretmiştir almayacağız son senemiz diye, 12. sınıf öğrencilerine mezun olacakları için çok ısrarcı olmazlar ama 10. sınıf öğrencisine aman çocuğum sen alma, olan formanla gel demiyorlar, 10. sınıftasın 2 yıl daha okuyacaksın o yüzden o formayı da almak zorundasın diyorlar.

Dayatmacılık zihniyetimizde üzerimize yok ülke olarak. Sonra da uzun uzun İslam hoşgörüsü nutukları atıyoruz.

bizim özğürlüğümüzde bi yere kadar.
benim başımdaki türban kimseyi ilgilendirmez diyenler...
aynı mantıkla ilerleyip onun kolundaki dövme beni ilgilendirmez diyebilse ya...
ayrıca türbanın artık siyasi simge olmasından farklı anlamlar yüklenmesinden çok sıkıldım.

ben anlamıyorum bizim milletimizi valla hi
yasak olunca da şikayet , yasak kalkıncada şikayet , herşeye şikayet ..
türban serbest olmuş , herkese dert oldu
arkadaşlar uzun süredir zaten bir kılık kıyafet serbestliğine gidiliyor , bu ilk türban olmadı sonda türban olmayacak..
biz memurların eskiden pantolon giymesi yasaktı ! sadece etek giyebiliyorduk
bu yasak kalktı , uzun zamandır pantolon giyebiliyoruz
hatta çoğu zaman işe siyah kot pantolon veya ayağıma converse çekerek gidiyorum
sadece türbanlılara yasak kalktı gibi tek yönlü düşünmeyin yahu , ben açığım bana da bir çok yasak kalktı

dövme zaten öncede yasaktı
kızacaksanız bu yasağı ilk getirenlere kızacaksınız ,
bazı gazeteler sanki ilk defa yasakmış gibi gündem yapmaya çalışmış o kadar

bir bayan olarak , bayan arkadaşlarınızın kapılarda türban açmaya çalışması veya bağlamaya çalışması hoşunuza gidiyormuydu ? benim gitmiyordu. çok iyi oldu sevindim türbanlı bayan arkadaşlar adına , erkek egemenliğinin olduğu bir toplumda bayanı rahatlatıcı şeyler yapılması bizi rahatsız ediyorsa , biz bu erkek egemenliğinden hiç bir zaman kurtulamayız. hem cinsimiz için atılan her adım bizi mutlu etmeli ama görüyorum ki tam tersi oluyor.
hem madem türbanın kullanılmasından şikayet ediyorsunuz bırakın serbest kalsın da kullanılmasın türban .

dövme serbest olsa ne olacak , o yaştaki çocuklarınızın dövme yaptırmasına müsade edecekmisiniz ki ?
ben zannetmiyorum , burdaki kadınlarının bir çoğunun bilinçli anneler olduğunu düşünüyorum , çocuklarına değer veren veya verecek anneler olduğunuzu düşünüyorum.
dolayısıyla sizin için bir sorun yok boşuna can sıkmaya değmez boşverin :D

Yanlış kişiyi suçluyorsun. Yasaklayan ve yasaklatanları suçlamalısın.

hah bende diyordum bakalım bu yorumuma da saracakmı
ortada suçlama varsa ben değil karşı taraf yapmıştır
o zaman sizlerde akp bişeyi yasakladığında yada yasaklamadığında
hemen akp ye oy verenleri suçlamayın
işte oy verenler utansın,onların yüzünden gibi vs.
senin dediğinle bu aynı şey işte.

dövme serbest olsa ne olacak , o yaştaki çocuklarınızın dövme yaptırmasına müsade edecekmisiniz ki ?
ben zannetmiyorum , burdaki kadınlarının bir çoğunun bilinçli anneler olduğunu düşünüyorum , çocuklarına değer veren veya verecek anneler olduğunuzu düşünüyorum.
dolayısıyla sizin için bir sorun yok boşuna can sıkmaya değmez boşverin :D
Lise sonda burnumu deldirdim, ilk dövmemi yaptırdım. Ailem izin verdikten sonra okul yönetimine laf düşmemeli. 17 yaşında tesettür girmeye karar verebiliyorsam dövme yaptırmaya veya burnumu deldirmeye de karar verebilirim.

Lise sonda burnumu deldirdim, ilk dövmemi yaptırdım. Ailem izin verdikten sonra okul yönetimine laf düşmemeli. 17 yaşında tesettür girmeye karar verebiliyorsam dövme yaptırmaya veya burnumu deldirmeye de karar verebilirim.
sağlıkla türbanı aynı kefeye koyuyorsun sana diyecek hiç bir şeyim yok ...
türban takmama kararı nı dövmeyle ilişkisini de kur bakalım kurabilcek misin ?

Turban da sagliga zararli derim ben o zaman. Ona kim karar verecek?

Evet aynı kefeye koyuyorum.
İkisi de kişinin kendi hayatı, kendi vücudu ile ilgili verdiği kararlar. Eğer siz olaya sadece "özgürlük", sadece "kişinin kendi tercihleri doğrultusunda yaşaması" olarak bakıyorsanız ikisi de aynıdır.

Evet aynı kefeye koyuyorum.
İkisi de kişinin kendi hayatı, kendi vücudu ile ilgili verdiği kararlar. Eğer siz olaya sadece "özgürlük", sadece "kişinin kendi tercihleri doğrultusunda yaşaması" olarak bakıyorsanız ikisi de aynıdır.
peki uyuşturucuda serbest olsun , bakkalarda satılsın ? kişinin vücudu ile verdiği bir karar neticede kendine zarar vermek istiyorsa bizene diyelim olmaz mı ? kişi kendi tercihleri doğrultusunda bu tarz maddeler kullanmak istiyor

Back
X