Ben 1 yılda 14 kg verdim.. İlk önce hormon değerleriniz sağlıklıysa kolay verirsiniz kiloyu. Ama değilse, kilo verdikçe değerlerde normale döner. Ben ilk başladığımda, hani 5i bir arada olan çaylar var ya onlarla başlamıştım.. Funda, kekik, mate, nane, yeşil çay, biberiye.. 1 lt kaynar suya 1 tatlı kaşığı yeşil çay, gerisi 1 er çay kaşığı olarak 10 dk kendi halinde demleyip, sabah aç karnına onu içip, sonra yürüyüşe çıkıyordum. ya 10 dk yokuş çıkıyordum veya en az 30 dk düz yol yürüyordum. Zamanla yürüyüş 45 dk ve 1 saat olarak ilerledi. Vücudumuzun bütün yağlara ve şekere ihtiyacı var, ama orantılı yani ilkönce yarıya düşürüp sonra çeyreğe düşürerek devam edin. Asla kendinizi kasmayın. Bu dediğim yöntemde ilk ay 4 kg kadar veriyorsunuz sonra 2 alıp birer birer veriyorsunuz. Hiç zorlamaz.. Kuru yemiş yerseniz tuzsuz tercihen badem tüketin, birde yaban mersini günde 1 avuç civarı, Akşam yemekleri hafif her zaman yediklerinizi çorba hariç tek tabağa 1 porsiyon getirin. Meyveyi gündüz tüketin. Kendi bünyenizi ve metebolizmanızı en iyi kendiniz bilirsiniz. Öyle tüp midelik kilonuz yok. Olupta eziyet ettirmeyin kendinize, sonuçta vücuda bıçak değecek.. Gerek yok..