Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Tüp MİDE AMELİYATI OLMAYA KARAR VERDİM

Minnoshanim11

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
10
3
6
25
Polikistik over sendromu olan 24 yaşında genç bir kadınım 1 senedir evliyim zaten kilolu bir kadındim evlendikten sonra daha çok kilo aldım ve veremiyorum tüp mide ameliyatı olacağım daha önce olan duyan bilen varsa bana bilgi verebilirmisiniz

Şundan dolayı sordum, diyete dayanamıyorum bozuyorum diyorsanız ameliyat çözüm olmuyor
Bi tanıdık oldu ve çok zayıfladı 1 sene sonra yeme miktarını arttırdı şimdi eski kilosunun üzerine çıktı
Ameliyattan sonra artık daha dikkat etmeniz gerekiyor tekrar almamak için

Kolay bir ameliyat değil biliyorsundur inşallah yengemin kiz kardeşi oldu bebek gibi aynı istedi şeyleri yiyemiyor yediğinde hemen kusuyor zor yani

Merhaba ben oldum 11 sene oldu önce Dr sonra hastane ekip ve seçimi çok önemli
ve bu bir mucize yöntem değil 57 kg verdim zaman içinde 35i tekrar alan biri olarak diyorum olmayın demiyorum ama eski yeme şeklinizi değiştirmediğiniz müddetçe yine kilo alımı yaşarsınız
VKİ niz nedir
şuan sitede en taze olan lotuscicegii 1 aylık tüp mideli

Bir bilgim yok da kolay gelsin. Güzel sonuçlar alırsınız inşallah.

Şuan için çok yaşadığım bir problem yok birinci ayım bugün doldu sormak istediklerinizi cevaplayabilirim birde Bibibella da oldu ameliyat birkaç senelik oda hepimize güzel bi bilgilendirme yapar ben çok yeniyim çünkü :)

Benim 4 sene oldu ameliyat olalım sadece 8 kilo aldim oda pandemiden dolayı ama ben düzenimi oturtmustum düzenli spora gidiyordum az yediğim icinde bir sorun olmuyordu hala az yiyorum ama sporu bıraktım corona falan derken bide abur cubur 8 aldim. Bu ameliyatı olup midesini 1 senede geri nasil büyutebiliyorlar ben anlamiyorum ben hala birsey yerken birsey içmem mesela onu artık kendime şartladim sadece aksamlari cay icerken yanında abur cubur birseyler atistiriyorum yoksa hiç bir öğünde sıvı tüketmiyorum gazlı içecekte çok çok nadir içerim.
Şunuda söylim kaç kilosunuz çıkıp 80 kiloylada ameliyat olmuyorsunuzdur heralde

35 günlük tüp mideliyim. Bu ameliyat ile midemiz küçülüyor beynimiz hala obez. O yüzden eğer psikolojik olarak tam hazır değilseniz bu işe girmeyin. Dr ve sonrasında takip ve op olduğunuz yerde bariatrik diyetisyen olması önemli . Op sonrası 6.saatte ayaktaydım ve 2.Gün çok rahat bir şekilde yatıp kalkiyordum ameliyat sonrası çok yürüdüğüm için halsizligim falan olmadı. Op sonrası 1 gün yoğun bakım 6 gün hastanede kaldım. 4. Gün kaçak testim yapıldı ve az az su içmeye başladım. Eve geldikten sonra 2 hafta sıvı 2 hafta püre ve sonrasında katıya geçtim.2 tatlı kaşığı yesem tıkanıp dünyayı yemiş gibi oluyorum.Herseyi yiyemiyorsunuz belli kısıtlamalar var. Ben 118 kilo ile ameliyat oldum 20 kilo verdim.vki 40 değilse böyle bir şeye kalkışmayın beyniniz hazırsa zaten diyetle kilo verirsiniz.

Selamün aleyküm kardeşim. Bende 21 yaşındayım 14 yaşımda polikistik over' sendromu teşhisi konuldu. Aşırı tüylenme vardı adet göremiyordum şeker hastasıydım. 18 yaşıma geldiğimde 117 kiloydum ve tüp mide ameliyatı oldum. 4 seneye yakındır tüp mideliyim yaklaşık 60 kilo verdim şuan 65 kiloyum... Bende bir senelik evliyim bebek istiyoruz.. inşallah hayırlı bir şekilde güzel habeler alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…