- 29 Ekim 2023
- 71
- 56
- 19
- Konu Sahibi c1nnamongurl
4 gün önce tüp mide ameliyatı oldum.Beklediğimden iyi geçti her şey,başarılı bir ameliyattı.Ama bu ameliyat bazı şeylerin farkına varmamı sağladı maalesef... Evet midem büyüktü ve doldurmaya çalışmak zordu.Ama şişman olmamın asıl sebebi yemeği bir ödül olarak görmemmiş.Şu an faydalı ve verimli hiçbir şey yapasım gelmiyor.Çünkü ben ne zaman bir işi yapmam gerekse ucuna sevdiğim bir yiyecek + sigara ödülü koyardım.. Biliyorum kulağa komik geliyor ama öyleydi işte :) Şu an midem laktozsuz sütle dolu ama aklım hala dolaptaki pırasada...Bir noktadan sonra dayanamayıp canımın çektiği ve şu an yiyemeyeceğim katı yiyecekleri çiğneyip çiğneyip tükürmeye başladım.Bu durumum hiç sağlıklı değil maalesef.Sigara konusunda da aynı şeyi yaşıyorum.Ameliyat olduğum günün gecesinde yürüyorum ayağına gittim görevlilerin olmadığı poliklinikler katının yangın merdiveninde sigara içtim.Sonradan basit bir şey olduğunu sandığım için refakatçi anneme söyledim.Annem çıldırdı doğal olarak..Hemen doktora söyledi.Doktor bana bir güzel azar çekti tabi :)) Her visite geldiğinde azar üstüne azar aynı olay yüzünden.Benim aptallığım tabi...ciddi bir risk taşıyor sigara bu ameliyatta.Şu an sigarasız dayanamadığım için başıma bir şey gelmesin diye dualar ederek 1 dal içiyorum..İçmemem gerekiyor çok da korkuyorum.Off çok uzattım ...Bana biraz tavsiye verebilecek,benimle aynı şeyleri yaşamış ablalarım var mı?Varsa fikirlerinizi duymak isterim.Onun dışında ameliyat olmak isteyen süreç hakkında bilgi almak isteyen varsa da yardımcı olabilirimm