Tüp mide ameliyatı oldum. Adım adım süreç...

ozgurrkzz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2024
4
3
34
selam arkadaşlar bugün tüp mide operasyonumun 3. günü ve az önce ufak çaplı bir doğa yürüyüşünden geldim 😊 Umarım bu yazım operasyon olmak isteyen arkadaşlara ışık olur. öncelikle daha önce mide balonu da taktırdım. hatta mide balonuyla 64 kilolara kadar düştüm fakat sonra tekrar kilo aldım. Yavaş bir metobolizma, kilo almaya elverişli bir vücudum var. şu bedenin bana tek artısı kilo alıp vermeye o kadar alisik ki sarkma olmuyor. 1.63 boyla 90 kiloyu görünce insülin direnci oluşmaya başladı. kilom omuriliğime fazla geldiğinden belimde bir sinir sıkışması. olduğumdan daha yaşlı görünmem de cabası.Bu yıl, yilbasinda doğum günüm de olması sebebiyle eşimin doğum günü hediyesi ne istersin? sorusuna " sağlığımı.." diye cevapladım. ben 40 bine ameliyat oldum. ama bu süreçte türkiyenin her yerinden doktorlarla tanıştım. 30 bine bile yer buldum. ama en son konum olarak bize daha yakın olduğu için ve doktorunun da bu işte oldukça tecrübeli bir doktor olduğu için silivri anadoluyu tercih ettik. Operasyonu size basite indirgemiycem arkadaşlar çünkü bu basit bir karar ve basit bir operasyon değil. herşeyden önce midenizin yani bir organinizin yuzde 80i aliniyor. anesteziden uyaninca tabi ki beyin bir dolu acı sinyalleri içerisinde uyanıyor. fakat ilk serumunuz ile birlikte her gecen saat bu acilar daha katlanabilir oluyor. ilk 1-2 saat sonra zaten sizi kaldırıyorlar yürümeniz için. çabuk iyileşmenin ve komplikasyonları azaltmanın en en önemli kısmı yürümek. yürüdükçe acılarınız azalır, kapalıda olsa 4 kesiniz var ve kaslarınız zedelendi. icten ve distan dikişleriniz var. yürüyerek hem içerideki sistemi aktive etmeli, hemde dışarıda kaslarınızı harekete geçirmelisiniz. 4 ila 8 saat icerisinde ilk suyunuzu içebileceksiniz. tabi ki yudum yudum, çok sıcak bir çay içer gibi. daha sonra vucudunuz suya adapte olacaktir. tabi kiher yudumda midenize ufak şoklu bir kramp girecek ama geçecek. ilk besin size su kıvamlı bir tavuk suyu, yada şekersiz bir komposto olacak. bu öğünleri yudum yudum birkac saat içerisinde bitirmeniz beklenir sizden. bu dönemde sizde midenizi dinleyecek ona göre hareket edeceksiniz. ben mesela sabah kahvaltim olan 1 bardak ayranı 3 bucuk saattir hala içiyorum 😅 evet ilk günü atlattınız tebrik ederim daha az acılı bir güne geçtiniz. arkadaşlar dürüst olucam benim ağrılarım, gazlarım olmadı. 2 gün bomba gibiydim. hadi eve gidelim artik diye eşimi darladım çünkü artık çok sıkıldım hastane koşullarından. 2 gün biraz daha dik yürüyebileceksiniz. size verilen varis coraparini 1 hafta giyeceksiniz aman cikartmayin emboli riskini atlamayın. 2. gün yuruslerim hizlandi dikisler daha az aciyor fln taburcu oluyorsunuz. ben şuan 3. gündeyim. yürüdükçe iyileştiğimi bildiğimden yürümenin önemini bildiğimden ve ayrica köyde de yaşamanın güzelliğinden alıp kendimi minik bir doğa yürüyüşü bile yaptım. kendi işimi kendim görüyorum. ya baya normalim aslında. sadece anesteziden etkilenen ciğerlerim yuzunden cabuk yoruluyorum o kadar. ama sigara kullanımı olan birisi de olarak bunun normal olduğunu düşünüyorum. Sigara kullananlar içinde bırakmak için bir fırsat çünkü ameliyat sonrası gerçeten caniniz asla sigara icmek istemiyor. ben bir duman aldim öğğrh fln oldum. şuan günde 3 tane fln içiyorum. sanırım onu da bırakıcam. Yani kızlar düşünsenize bir ameliyat oluyor yillarca sizi bıktıran küstüren kilo probleminizden kurtuluyor üstüne birde sigarayı bırakıyorsunuz. aylık sigara masrafiyla yeni ciciler kendinize alabilirsiniz. Hmm her hafta 1 karton sigara içen ben çok daha fazla yeni cici alabilirim. Girl matt 🤣 psikolojik olarak yemek yemeyi seven arkadaşlar olacaktır onlara öncesi bi psikolojik danışmanlık öneririm. çünkü yemek yiyemiyeceksiniz arkadaşlar. Ben yemeğe bağımli bir insan değildim, son jübile yemeği be yapmadım düşünün artık. ee neden bu ameliyati oldun o zaman diyenler olacaktir metobolizmam benim boyle anam. Yoruldum ömür boyu kilo düşünmekten. şimdi bu ameliyatta bir mucize değil gene kilo alabilirsin diyenler olacaktır ama o mideyitekrar o boyuta getirmek biraz mucize olur sanki. çünkü yumurta kadar kalıyor o mide. çok çabalamak laxım yani. Alkol fln almıyorsanız imkansız gibi bir şey. neyse 3. günden şimdilik bu kadar. merak edenler, fln olursa ben buralardayım...