• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekte korkularım var yardımcı olur musunuz?

DilekBurcu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2019
1.286
807
73
1 senedir evliyim evlendiğimden beri hiç korunmadım evliliğimden 8 ay geçince doktorum genetik pcolusun dedi ve yumurta rezervin var dedi eşimdede varokosel vardı ameliyat oldu 8. Ay doktorum kısırlık bölümüne başvurun sizden isteyeceğimiz tahliller kısıtlı dedi gittiğimde tüp bebek önerildi ve başvuru için rahim filmi istendi ama korkutum çektirmeye acaba tüp bebek yapıp iyi ki yaptım diyen var mı Şundan soruyorum vücudunuza zararı var mı tüp bebeğin nasıl bir süreç bekliyor beni?

Canım bende düşünüyorum ama meme kanserini tetikliyormuş genelde öyle okudum o yüzden biraz gerildim aynı varikosel sorunu bizde de var eşim ameliyat olalı 1 sene oldu

Tup bebegin teknigini soruyorsaniz onuda anlatayim. Once kontrol yapiliyor. Sonra yumurta oluşmu icin ilaclar veriliyor. Sonra opu( yumurta toplama) yapiliyor. Labaratuar ortaminda dollenme gerceklesip 5 gun bekleniyor. 5 gunun sonunda transfer yapiliyor. Sonucunuzu 10 veya 12 gun icinde aliyorsunuz...
Ben başta yaptirmadigim icin çok pismanim cunku cok gereksiz yere hormon tedavileri gordum

Tup bebegin teknigini soruyorsaniz onuda anlatayim. Once kontrol yapiliyor. Sonra yumurta oluşmu icin ilaclar veriliyor. Sonra opu( yumurta toplama) yapiliyor. Labaratuar ortaminda dollenme gerceklesip 5 gun bekleniyor. 5 gunun sonunda transfer yapiliyor. Sonucunuzu 10 veya 12 gun icinde aliyorsunuz...
Ben başta yaptirmadigim icin çok pismanim cunku cok gereksiz yere hormon tedavileri gordum
Canım sıkıntınız neydi bide doktorun hiç meme kanserinden falan bahsetti mi bende düşünüyorum diyarbakırda

Ben de bir senenin sonunda başlıyorum ve tüp bebek dendiyse gerçekten boşuna zaman kaybedip yıoranma .. bizim erkek faktörü düzelir diye oyalandık bir sene boyunca ve o kadar hormon ilacı vitamin sonuç daha da kötü oldu şimdi tedaviye başlıyoruz insallah .. benim sana tavsiyem korkma hiç Tüp bebek dendiyse yaptır😍😍 hayırlısıyla kavuşuruz insallah bebeklerimize 🙏🏽

Canım sıkıntınız neydi bide doktorun hiç meme kanserinden falan bahsetti mi bende düşünüyorum diyarbakırda

Hiçbir sıkıntımıź yoktu yani bir sorun bulamadilar. Meme kanserinden bahsetmedi. Yada ben okudugum kadariyla oyle bir seye denk gelmedim.

Korkma öyle kanser riski olsa kimseye önermezler.
Ben iki deneme yaptim ikiside olmadi üçüncüyü denicem insallah pes etmek yok😊💪
Canım e sen hamile değilmiydin benmi yanlış hayırlıyorum 🙄 başka bi topikte konuşmuştuk 3 cc kalitesi demiştin ilki tutmadı 4bc idi ama bu tuttu dedin hatta doktorun cem hoca bahçeci hastasısın ordan bukadar emin konuşuyorum .

Canım e sen hamile değilmiydin benmi yanlış hayırlıyorum 🙄 başka bi topikte konuşmuştuk 3 cc kalitesi demiştin ilki tutmadı 4bc idi ama bu tuttu dedin hatta doktorun cem hoca bahçeci hastasısın ordan bukadar emin konuşuyorum .
Evet canm o benim hamileyim dedim ama suan degilim tup bebekte kesin hamileyim diyemezsin hic bi zaman.
Kesemiz boş cıktı 8. Hftaya kadar bekledik bebek görünmedi kürtaj oldum keseyi aldilar.

Evet canm o benim hamileyim dedim ama suan degilim tup bebekte kesin hamileyim diyemezsin hic bi zaman.
Kesemiz boş cıktı 8. Hftaya kadar bekledik bebek görünmedi kürtaj oldum keseyi aldilar.
Gerçektenmi çok üzüldüm Çokk 😏 peki neden olmuş ? Ve şimdi herşey sil baştanmı yada kaldımı embrio

1 senedir evliyim evlendiğimden beri hiç korunmadım evliliğimden 8 ay geçince doktorum genetik pcolusun dedi ve yumurta rezervin var dedi eşimdede varokosel vardı ameliyat oldu 8. Ay doktorum kısırlık bölümüne başvurun sizden isteyeceğimiz tahliller kısıtlı dedi gittiğimde tüp bebek önerildi ve başvuru için rahim filmi istendi ama korkutum çektirmeye acaba tüp bebek yapıp iyi ki yaptım diyen var mı Şundan soruyorum vücudunuza zararı var mı tüp bebeğin nasıl bir süreç bekliyor beni?

Bende sizin gibi yıllarca korktum...
Keşke daha önce başlasaydım tedavilere..
Hsg istedi doktor tam 1 yıl bekledim korkumdan yaptırmadım..
Keşke beklemeseydim hiç ağrım olmadı hsg de korkulacak bişey yokmuş..
Hsg de hidrosalpenks cıktı.. ameliyat oldum..
Eşimde de varikosel vardı ameliyat oldu düzeldi.. 5 yıldır bebek özlemi çekiyorum..
Nisan da 3. Tüp bebek tedavisine başlayacaktık iptal oldu.. yaşım 34...
Lütfen beklemeyin bir an önce tedavi olun...
Meme kanseri o şu bu ...
Bunlar boş şeyler çünkü tüp bebek yapmadan da meme kanseri olan insanlar var...
Emin olun bebek özlemi öyle büyük ki Hiç aklıma bile gelmedi acaba bu hormonlar beni kanser edermi diye... Hakkımız da hayırlısı olsun...

Bence hsg yi çektirin derim. Korkulacak bir durum yok. Bende çektirmiştim. Rahmim Y şeklinde çıktı. Histeroskopiyle düzelttiler. En azından bir problem olmadığını bilerek tüp bebek yaptırın.

Ben de bir senenin sonunda başlıyorum ve tüp bebek dendiyse gerçekten boşuna zaman kaybedip yıoranma .. bizim erkek faktörü düzelir diye oyalandık bir sene boyunca ve o kadar hormon ilacı vitamin sonuç daha da kötü oldu şimdi tedaviye başlıyoruz insallah .. benim sana tavsiyem korkma hiç Tüp bebek dendiyse yaptır😍😍 hayırlısıyla kavuşuruz insallah bebeklerimize 🙏🏽
Gaybı yanlısca Allah bilir ben 5 sene sonunda 3. Tüp bebek denememde şükür kavuştum tabiki iyiki pes etmedim direndim günü birlik başka ile gittim geldim önce Allah ol dedi sonrada de um sayesinde kavustum şimdi 20 aylık 🤲🏻
Kizlar turkiyede tup bebek fiyatlari ne kadar acaba bilgi verir misiniz

Back