Tüp bebekte çoğul gebelik

• Konu Sahibi Konu Sahibi nesime
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
N

nesime

Ziyaretçi
Merhaba 1 denemede 3 adte transfer edildi ama malesef tutmadı alman hastanesinde yapılmıştı 2 ay sonra geride 5 adet dondurulmuş embriyomuz vardı bunlarda 1 tanesi 7 hücreli 2 si 5 hücreliydi diğer ikisi kullanılmadı

3 adet transfer yapıldı hiç umudumuz yoktu fakat bu sefer bir değişik metod izledi eşim yönetim ile görüşüp transferden sonra beni transfer yapılan yerde 1 saat bekletti
çünki ilk transferde asansörle yukarı kata çıkartırken hasta bakıcı sedyeyi sarsmıştı eşim bu sefer burada yatacak dedi aradan 15 gün geçti ne benim ne ailemin neden eşimin umudu 0 dı kan testi yaptırdım sabah saat 9 gibi kan verdim ve 2 saat sonra çıkan 15. gün beta hcg değeri 484.1 di hihoyyyt çok mutluyuz 4 aralıkta ilk ultrasonumuz var çoğul gebelikmi değilmi bilmiyorum yanlız şu an endişemiz 3 ününde tutmuş olması çünki doktor eğer 3 de tuttuysa birini sonlandıracağız demişti.bütün ev işlerini eşim yapıyor bana birşey yaptırmıyor harç borç ağlayarak geçen günlerin ardından şimdi çok sevinçliyiz.ilk ultrasona kadar progesteron iğne 3 ampül kullanıyorum takviye olarak folic asit ve vitaminler

bu akşam sol kasığımda hafif bir ağrı vardı endişe ettim nedir bilmiyorum inşallah bebeğim yada bebeklerim büyüyordur

çıkan sonuç hakkında sizin düşünceleriniz nedir ?

bu arada eğer buda tutmasaydı ailem yine ayırmak için baskı kuracaktı biliyorum.eşim azosper hastasıydı.

benim tavsiyem önce inançlı olmanız daha sonrada transferden sonra hareket etmemeniz yönünde

kalçamda şişlikler oluştu iğnelerden çünki iğnelere transferden çok önce başladım ama neyseki sonuç Allah'a şükür pozitif

Allh kimseyi düşmanımı bile bebek hasretiyle sınamasın ayrılığın eşiğinden dönmüş biri olarak bunu söylüyorum. eşim rüyasında bir erkek evladı olduğunu görmüş yüzünü yaşıda bayağı varmış 7-8 gibi hatta anneme selam söyle öp onu demiş baba,eşimde uyanır uyanmaz sana oğlumuzun selamını getirdim dedi öptü :kedi:

hayırlı olsun canım,Allah kucağına almayı nasip etsin.hamilelikte ufak tefek sancılar olur,panik yapmayın.ama kendinide yorma,bırak 9 ay işleri başkaları yapsın.

hayirli olsun saglikla kucagina al insallah bizlerede dua et olurmu hamislerin duasi kabul olurmus

Hayirli olsun, kucaginiza almak da nasip olsun. ucuz mu hicbir tahminim yok ama ikiz tahmini cikabilir bu sonuctan benim tek bebekte ayni zamanda 156ydi sonucum. Insallah tek ya da ikizdir.
karismak gb bir ayip sanmazsiniz umarim ama aileniz esinize haksizlik ediyor, kadinin bir durumu nedeniyle de kotu sonuc olabilirdi. Allah bizlere yardim etsin, kendi derdimize mi yanalim, boyle seylerle mi ugrasalim.
neyse bunlari unutacaksiniz artik hep guzel dusunceleriniz ve hayalleriniz olucak Insallah.

hayırlı olsun nesime inşallah hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağına da alırsın
senin 15. gün bakılmış bhcg yeüçüz değildiir büyük ihtimalle genelde 12. gün bakılıp böyle yüksek çıkarsa belki düşünülebilir inşallah sen nasıl istiyorsan öyle olur
ailenin yaptığı çok çok kötü problem sende de olabilirdi eşine bence de haksızlık edilmiş
inşallah eşinin rüyası çıkar ve bebeğiniz yanınıza gelir

Arkadaşlar hepinizden allah razı olsun rabbim hiç kimseyi çocuk özlemi hasreti ile sınamasın tüm dileyen kullarına birden fazla sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin

benim tüp bebek tedavisi olanlardan tek

1:yumurta toplanmadan aylar önce sigara içiyor ise bıraksın
2:transfer yapıldıktan hemen sonra ilk 45 dk hiç kımıldamasın kıyamette kopsa kıpırdamayın ve hareket etmeyin

umarım hepiniz yavrularınıza kavuşursunuz,eşim ailemin ayrıl baskısından dolayı ve beni sevdiğinden en sonunda dayanamayıp salonda kendini doğalgaz borusuna asmayı düşünüyordu bana bir gün artık annenin ve babanın bana apaçık kısır demesi beni aşağılaması çocuğumun olmayacağı hatta olsa bile kendisi gibi sorunlu olacağını söylemelerinden bıktığını bunaldığını ya beni terkedeceğini yada bir sabah uyandığında salonda kendisini asılı bulacağımı söylüyordu,

arkadaşlar çok zor günler atlattık inanın bana çok zorduo kadar masraflı o kadar yıpratıcı bir durum ki allah herkesin yardımcısı olsun ümitlerin tükendiği anda allah yardım ediyor inanın

ebriyo eğer düşük kaliteli ise tutunmama ihtimali var ama bu bir reel değil 12 hücreli yada süper kaliteli ebriyolar bile tutunamaz ike 4 hücreliler bile tutunabiliyor öncelikle yapılması gereken eğer yumurta toplanacak ise muhakkak ebriyonun kalitesinin artması için gerekenler yapılmalı

ikinci konu ise embriyolog transfer ettiğinde arkadaşlar sadece rahime bunu bırakıyor artık tutunması allaha kalıyor ama sizin yapmanız gereken tam embriyo tutunacakken aman şöyle sağıma döneyim bacaklarımı toplayayım bunu yapmamanız tavsiyemdir beni alman hastanesinde asansörde öyle bir sarstılarki odama çıkartırlarken inan tüm organlarım yer değiştirdi

ama ikinci denememi yine alman hastanesinde denedim.bence doktorun kim olduğundan ziyade kurum daha önemli ortam şartları ve bu işte deneyimleri

umarım tek yada ikiz gebeliktir.gözüm çokta değil tek olsun sağlıklı olsun baika bir şey istemem allahtan.hiç bir belirti olmadı
ağrı sızı akıntı kanama yani tutunduğuna dair herhangi bir bulgu yoktu sadece 15.gün test yaptırdım.
15. günde 484.1 çıkan değer eğer 12 günde yaptırsaydım 150 gibi çıkma ihtimali vardı diye düşünüyorum çünkü ikiye katladığını düşünürsek tek olabilir

hiç farketmez allah yardımcımız olsun hepimizin ilk 3 ay o kadar önemliymiş ki arkadaşlar bu çok zorlu bir dönem çok dikkat etmek gerekiyor asla stres sıkıntı üzüntü olmaması gerekiyormuş

eşimin neler yaşadığına dair bir kaç cümle daha ekledim açtığım konuya

biz 1 yılı doldurduktan sonra eşim sperm testi yaptırdı sonuç sıfırdı daha sonra azosper olduğu anlaşıldı herhangi bir ilaç kullanmadık yanlız şurası önemli bu konuyla ilgili en büyük adam ve dualrımızı eksik etmediğimiz dr tansel kaplancan süper biri alman hastanesinde önce eşimden test ,istedi tekrardan alman hastanesinde sperm testi yapıldı sonuç çıkmayınca dediki şimdi genetiğine bakacağız eğer genetik olumlu çıkarsa bu hayalar sperm üretiyor ama sayıca az demek dedi eşimdede tıkanıklık olup olmadığına baktılar ama bulamadılar daha sonra genetik testi olumlu çıktı ameliyat dediler adı mikro tese ve ameliyatta 500 000 adet sperm bulundu
be işlemler böyle başladı şimdi şunu söyleyeceğim çok önemli ameliyat olmadan 6 ay önce eğer sigara içiyorsa kesinlikle sigarayı bıraksın ama kesinlikle ne demek istediğimi sperm bulunduktan sonra daha iyi anlayacaksın bu şekilde başladı bizim hikayemiz

alman hastanesine ilk gittiğimde üroloji bölşümünde bir aile vardı tek çocukları vardı bakın olaya allahın hikemtine

adam azosper ameliyat ediyorlar 1 tane bile yok

alman hastanesine geliyor ameliyat ediyorlar 1 adet sperm buluyorlar tek transfer tek deneme ve tutuyor

işte allahın hikmeti lütfen inaçlı olalım ve inanalım

Allah herkese nasip edecek isteyen herkese

Canım benim güzel kardeşim sakın umudunu yitirme inan bana herşey çok güzel olacak emin ol denemekten bıkma usanma 1 ay ara ver sonra tekrar deneyin ne dedim yukarıda tek sperm tek transfer ve sonuç kucakta bir evlat bu bir mucize neden sizdede olmasın belki eşinde ameliyat sonrası milyonlarca hareketli güzel spermler bulunacak

önemli olan ne biliyormusun tıp gelişiyor 5 sene içinde hiç sipermi olmayan bir erkekten bile saçından sperm üretilebilecek lütfen eşimize sıkı sıkı sarılalım ve innaçlı olalım...Allh büyüktür canım unutma

10 yıl sonra sen bu yazıyı oğlunla beraber okuyacaksın inşallah

Son düzenleyen: Moderatör:
Tebrik ederim Allah tamamınada erdirsin.Yazdıklarını okuyunca özellikle eşine çok haksızlık edildiğini bende düşündüm ve çok üzüldüm. Neyse ama kötü günler bu bebekle geride kalıcak inşallah. Rabbim ne zaman vereceğini gerçekten iyi biliyor.Sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle.

sağol canım darısı herkesin başına

çok zorluklardan geçmişsiniz ve allah mucizenizi göndermiş
inşallah mucizeniz sağlıklı bir şekilde doğar ve bir ömür beraber mutlu olursunuz

canım önceljkle hayırlı olsun benden sana tvsiye üçüde tutsa çok büyük problem olmadıkça aldırma benim dört tanedi isi redüksiyonoldu biri dokuz aya girince kalbi durdu bi kızımı bağışladı rabbim amasor okadar pişmanımki şimdi olsa doktor rporuyla işi bırakıp evde yatar yine doğururdum burdaçok rahat üçüz dördüz doğuran arkadaşr var karar vermeden çok iyid üşünki benim gibi pişman olup vicdan azabı çekme

ayrıca caım batmalar lekelenmeler çoğul gebeliklerde bebek yerleşirken olabiliyor

iyide canım 45 dakika hiç kıpırdamadan dursaydım ben kesin altına kaçırırdım:sinifsinif:

Merhaba sol kasığımın üstünde ara sıra bir ağrı oluyor yarın ilk ultrason tam bir ay olmuş olacak transfer olalı.

bazen mide bulantısı ve yoğun olarak hep uyku hali halsizlik oluyor bunlar normal mi?

bazende rahmim sanki zonkluyor gibi oluyor tık tık kalp tışı gibi zonkluyor yani tarif edemiyorum umarım herşey yolundadır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…