N
nesime
Ziyaretçi
- Konu Sahibi nesime
-
espoir_fr .!.:merhaba nesime
seni tebrik ediyorum hamilesin insallah bu hasrettin çogul gebelikle sonuçlanir ve allah saglikli kucagina almayi nasip eder.
Senin adina çok sevindim.
Senin özeline yamamin sebebi hikayeni okudum ve esinin azosperm oldugunu ögrendim.
Benimde esim azosperm simdilik sadece tahliler yapildi (hormon FSH, LH, ultrason, genetik tahlil ve karyotip) hepsi temiz çikti fakat tikaniklik olup olmadigini bilmiyoruz ultrasonda belli olmadi. Bir ay once esim birdaha spermiogram yaptirdi yine sifir bir tane desen sperm yoktu.
Artik ameliyat gözüküyor esime.
Senin esin her hangi tedavi gördü mü ? ilaç kullandi mi ? Bitkisel kürler içti mi ? Hangi merkezde tedavi oldunuz ?
Biliyorum çok soru sordum ozür dilerim ama sizin gibi mutlu haberler alinca bize umut kapisi açiliyor.
Sorularima cevap verirsin çok sevinirim.
Simdiden sagol.
Merhaba 1 denemede 3 adte transfer edildi ama malesef tutmadı alman hastanesinde yapılmıştı 2 ay sonra geride 5 adet dondurulmuş embriyomuz vardı bunlarda 1 tanesi 7 hücreli 2 si 5 hücreliydi diğer ikisi kullanılmadı
3 adet transfer yapıldı hiç umudumuz yoktu fakat bu sefer bir değişik metod izledi eşim yönetim ile görüşüp transferden sonra beni transfer yapılan yerde 1 saat bekletti
çünki ilk transferde asansörle yukarı kata çıkartırken hasta bakıcı sedyeyi sarsmıştı eşim bu sefer burada yatacak dedi aradan 15 gün geçti ne benim ne ailemin neden eşimin umudu 0 dı kan testi yaptırdım sabah saat 9 gibi kan verdim ve 2 saat sonra çıkan 15. gün beta hcg değeri 484.1 di hihoyyyt çok mutluyuz 4 aralıkta ilk ultrasonumuz var çoğul gebelikmi değilmi bilmiyorum yanlız şu an endişemiz 3 ününde tutmuş olması çünki doktor eğer 3 de tuttuysa birini sonlandıracağız demişti.bütün ev işlerini eşim yapıyor bana birşey yaptırmıyor harç borç ağlayarak geçen günlerin ardından şimdi çok sevinçliyiz.ilk ultrasona kadar progesteron iğne 3 ampül kullanıyorum takviye olarak folic asit ve vitaminler
bu akşam sol kasığımda hafif bir ağrı vardı endişe ettim nedir bilmiyorum inşallah bebeğim yada bebeklerim büyüyordur
çıkan sonuç hakkında sizin düşünceleriniz nedir ?
bu arada eğer buda tutmasaydı ailem yine ayırmak için baskı kuracaktı biliyorum.eşim azosper hastasıydı.
benim tavsiyem önce inançlı olmanız daha sonrada transferden sonra hareket etmemeniz yönünde
kalçamda şişlikler oluştu iğnelerden çünki iğnelere transferden çok önce başladım ama neyseki sonuç Allah'a şükür pozitif
Allh kimseyi düşmanımı bile bebek hasretiyle sınamasın ayrılığın eşiğinden dönmüş biri olarak bunu söylüyorum. eşim rüyasında bir erkek evladı olduğunu görmüş yüzünü yaşıda bayağı varmış 7-8 gibi hatta anneme selam söyle öp onu demiş baba,eşimde uyanır uyanmaz sana oğlumuzun selamını getirdim dedi öptü :kedi:
Arkadaşlar hepinizden allah razı olsun rabbim hiç kimseyi çocuk özlemi hasreti ile sınamasın tüm dileyen kullarına birden fazla sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin
benim tüp bebek tedavisi olanlardan tek
1:yumurta toplanmadan aylar önce sigara içiyor ise bıraksın
2:transfer yapıldıktan hemen sonra ilk 45 dk hiç kımıldamasın kıyamette kopsa kıpırdamayın ve hareket etmeyin
umarım hepiniz yavrularınıza kavuşursunuz,eşim ailemin ayrıl baskısından dolayı ve beni sevdiğinden en sonunda dayanamayıp salonda kendini doğalgaz borusuna asmayı düşünüyordu bana bir gün artık annenin ve babanın bana apaçık kısır demesi beni aşağılaması çocuğumun olmayacağı hatta olsa bile kendisi gibi sorunlu olacağını söylemelerinden bıktığını bunaldığını ya beni terkedeceğini yada bir sabah uyandığında salonda kendisini asılı bulacağımı söylüyordu,
arkadaşlar çok zor günler atlattık inanın bana çok zorduo kadar masraflı o kadar yıpratıcı bir durum ki allah herkesin yardımcısı olsun ümitlerin tükendiği anda allah yardım ediyor inanın
ebriyo eğer düşük kaliteli ise tutunmama ihtimali var ama bu bir reel değil 12 hücreli yada süper kaliteli ebriyolar bile tutunamaz ike 4 hücreliler bile tutunabiliyor öncelikle yapılması gereken eğer yumurta toplanacak ise muhakkak ebriyonun kalitesinin artması için gerekenler yapılmalı
ikinci konu ise embriyolog transfer ettiğinde arkadaşlar sadece rahime bunu bırakıyor artık tutunması allaha kalıyor ama sizin yapmanız gereken tam embriyo tutunacakken aman şöyle sağıma döneyim bacaklarımı toplayayım bunu yapmamanız tavsiyemdir beni alman hastanesinde asansörde öyle bir sarstılarki odama çıkartırlarken inan tüm organlarım yer değiştirdi
ama ikinci denememi yine alman hastanesinde denedim.bence doktorun kim olduğundan ziyade kurum daha önemli ortam şartları ve bu işte deneyimleri
umarım tek yada ikiz gebeliktir.gözüm çokta değil tek olsun sağlıklı olsun baika bir şey istemem allahtan.hiç bir belirti olmadı
ağrı sızı akıntı kanama yani tutunduğuna dair herhangi bir bulgu yoktu sadece 15.gün test yaptırdım.
15. günde 484.1 çıkan değer eğer 12 günde yaptırsaydım 150 gibi çıkma ihtimali vardı diye düşünüyorum çünkü ikiye katladığını düşünürsek tek olabilir
hiç farketmez allah yardımcımız olsun hepimizin ilk 3 ay o kadar önemliymiş ki arkadaşlar bu çok zorlu bir dönem çok dikkat etmek gerekiyor asla stres sıkıntı üzüntü olmaması gerekiyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?