• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekle 2017 eylul-ekim anneleri

Bebeginizin Cinsiyetı?

• Erkek

OY: 24 48,0%
  • Kız

OY: 13 26,0%
  • Bir kız, bir erkek

OY: 5 10,0%
  • İkiz kız

OY: 4 8,0%
  • İkiz erkek

OY: 3 6,0%
  • Üçüz

OY: 1 2,0%

• Ankete Katılan
    50
  • Anket Kapalı .
İkiz anneleri ben çantayı yavaştan hazırlıyım diyorum. Ne olurr ne olmazz hazır olsun diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Arkadaslar merhaba.aslinda en basindan beri takip ediyorum forumu ama yazmak bugune kismetmis.5 asilama ardindan 2.tup bebek denemesi sonucu bugun itibariyle 32+4 hamileyim.son adet tarihime gore eylulun ilk haftasi gorunuyor dogumum ama ben sezaryen olacagimdan agustos sonuna denk gelecek kismetse.belki cok basit ama kararsizlik icinde kalip tek basima cevap bulamadigim sorularim var.benim gibi ilk gebeligi olanlar icin de faydali olur belki yakalanacak cevaplar.ozellikle deneyimlo annelerden yardimlarini rica ediyorum
*Dr browns dogal akis 150 ml cam biberon ve philips avent 0-6 ay emzik aldim.aventin gögus koruyucu ve kalkanini aldim bunlarin sterilizasyonunu nasil yapacagim.kaynar suda mi bekletecegim yoksa kaynatacak miyim?silikon parcalar zarar gorur mu? Baby me likit emzik biberon temizleyici ve bunlar icin temizlik fircasi aldim.
*banyo urunlerinde ne onerirsiniz? Sebamed mi bünchen mi
*gögüs pompasi almali miyim
Vaktiniz olur da cevaplarsaniz cok sevinirim
Hayırlı doğumlar olaun arkadaşım. Ben sterilizasyon cihazı almayı düşünüyorum çünkü ikiz olduğu için çok kullanırım gibime geliyor. Banyo ürünü olarak da mağazalarda satılanları tercih etmek istemiyorum. O yüzden bioderma ve mustela arasında kaldım mustela aldım. Yine ikiz olduğu için mecbur elektrikli pompa aldım. Ama tek olsaydı eğer sütümün durumuna göre Doğumdan sonra alırdım. Artık internetten alırsın 1 güne gelir kapına öyle düşünüyorum ben. Belki hiç ihtiyacın olmayacak çünkü.

Hayırlı doğumlar olaun arkadaşım. Ben sterilizasyon cihazı almayı düşünüyorum çünkü ikiz olduğu için çok kullanırım gibime geliyor. Banyo ürünü olarak da mağazalarda satılanları tercih etmek istemiyorum. O yüzden bioderma ve mustela arasında kaldım mustela aldım. Yine ikiz olduğu için mecbur elektrikli pompa aldım. Ama tek olsaydı eğer sütümün durumuna göre Doğumdan sonra alırdım. Artık internetten alırsın 1 güne gelir kapına öyle düşünüyorum ben. Belki hiç ihtiyacın olmayacak çünkü.
Cok tesekkur ederim donusunuz icin.hayirla ve saglikla gelsinler ins.yazdiklarinizi degerlendiricem.belki cok ihtiyac duyarsam sterilizatoru de alirim.ama bence de ikiz bebekler icin kesinlikle olmali

İkiz anneleri ben çantayı yavaştan hazırlıyım diyorum. Ne olurr ne olmazz hazır olsun diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Yarin 33.haftam bitiyor...hersey hazir ama cantayi yerlestirmedim.son haftalarin da kosturmasi ve yorgunlugu ayri oluyor.gun gectikce siz de agirlasacaksiniz.bence yerlestirin kafaniz rahat etsin

Yarin 33.haftam bitiyor...hersey hazir ama cantayi yerlestirmedim.son haftalarin da kosturmasi ve yorgunlugu ayri oluyor.gun gectikce siz de agirlasacaksiniz.bence yerlestirin kafaniz rahat etsin
Hayırlı olsun ne güzel yapmışsınız. Ama bir bebege kaç takım koymam gerekiyor onunla ilgili hiçbir fikrim yok. Sezeryan olucak 2 gece kalacağız

Hayırlı olsun ne güzel yapmışsınız. Ama bir bebege kaç takım koymam gerekiyor onunla ilgili hiçbir fikrim yok. Sezeryan olucak 2 gece kalacağız
Kismetse ben de sezeryan olacagim.bebek icin 2 hastane cikisi hazirladim.

Tüm alacak listemi ve hangi marka alacaklarimi hazırladım. 3 arkadasa da gereksizleri teyit ettirdim. Almak için Dr um dediği zamanı bekliyorum. Yalnız bugün dayanamayıp beşik siparişini verdim:) beşiğimi uzun arastirmalardan sonra cilekten 70×130 olculerinde 3 yasa kadar kullanabileceği türden birsey aldım.birde 3 hafta sonra genç odası alicam gidip beğendim 2 farklı mağazadan
2 yasa kadar beşiği kullanıp sonra normal genç odasına geciricem. Yanlarına korkuluk takarak. Sectiklerim çok sirin sabirsizlaniyorum almak için. Sadece bebek arabasında 3 marka arasında kaldım. Karar veremedim

Arkadaşlar merhaba :)
Doğum heyecanınıza ortak geldim ama ben geçen senenin annesiyim :)

5 şubat transferli, normal doğum beklerken bebeğimin suyu bittiği için apar topar 21 ekimde sezeryanla evladını kucağına almış biriyim.
3 gün sonra kızım 9 aylık olacak inş :) darısı sizlere de inş

Bilmem hastanede neler lazım oldu, kızımda neler kullandım öğrenmek istemisiniz :) geçen sene deli gibi araştırıp bir valiz hazırlamıştım :)

Kendime bir boydan gecelik, bir de önü düğmeli altlı üstü gecelik almıştım (gerçi lohusa gecelikleri hep V şeklinde açılıyor ama boydan düğmeliler daha kullanışlı geldi bana)
Hastane yatağına serilmesi için yatak koruyucu götürmüştüm yanımda (alt açma bezlerinden biraz daha büyük) iyiki götürmüşüm istemişlerdi hastaneden (gerçi bu hastaneye göre değişir ben fakültede doğum yaptığım için bizden istemişlerdi, özellerde istemeyebilirler)
Bebek bezi gibi olan hasta bezlerinden istemişlerdi. Ben depent almıştım ama onu hastanede kullandırmadılar ama evde kullandım vee çoook rahat ettim iyiki almışım dediğim bir ürün oldu.

Kendinize havlu götürün elinizi yüzünüzü yıkayıp silemezsiniz bile sırtınıza koyarsınız :KK45: doğum yapmışlar bilir ama yapmayanlara söyleyim delliiiii gibi terliyorsunuz böyle bir terleme yok :bicak:

Sırtınıza sabahlık ya da şal vari bişeyler muhakkak bulundurun yataktan çıktığınız an sırtınız buz gibi oluyor o_O
Kendime başka ne vardı hatırlayamadım kusura bakmayın

Kızıma 3 çeşit hastane çıkışı götürmüştük, birini kullandı. Kaka çıkma ya da kusma durumu olmadı.
1 kalın 1 ince battaniye götürmüştük ikiside işe yaradı.

Ben oturamadığım için kızımı emziremedim bir türlü :olamaz: ve kızım mama da kabu etmediği için ki Allahtan süt sağma pompası almıştım, eşim getirdi hastaneye sütü sağdık verdik. Önemli olan biberon ağzının küçük olması. 1 no uç vardı biberonda ve ters çevirince damlamıyordu. Böylece biberona alışmıyor bebişler :emir_bebek:
Bunun dışında kızımın emmediği zamanlar sütümü sağıp dondurucuda sakladım ve ilk gelen sütleri bir şekilde kızıma içirdim hiç ziyan olmadı inş. da kızıma yaramıştır :anne: ara ara sütümde azalmada oldu ama dolapta süt depo ettiğimiz için şükür ki kızım hep anne sütü içmiş oldu.

Onun dışında çocuk için başka şeye ihtiyaç olmuyor.
Bütün eşyalarını kaynatarak strerilize ettik.

Başka ne vardı unutmuşum :KK50:

Hepinize şimdiden hayırlı doğumlar:anneadayı::emir_bebek::anne:

Tüm alacak listemi ve hangi marka alacaklarimi hazırladım. 3 arkadasa da gereksizleri teyit ettirdim. Almak için Dr um dediği zamanı bekliyorum. Yalnız bugün dayanamayıp beşik siparişini verdim:) beşiğimi uzun arastirmalardan sonra cilekten 70×130 olculerinde 3 yasa kadar kullanabileceği türden birsey aldım.birde 3 hafta sonra genç odası alicam gidip beğendim 2 farklı mağazadan
2 yasa kadar beşiği kullanıp sonra normal genç odasına geciricem. Yanlarına korkuluk takarak. Sectiklerim çok sirin sabirsizlaniyorum almak için. Sadece bebek arabasında 3 marka arasında kaldım. Karar veremedim
Hayirli olsun gule gule saglikla kullansin kuzucuk.biz de 80*180 buyuyen besik aldim cilekten.3 yasa kadar kullansin genc odasi alalim dedik.cok imreniyorum bebek odasi takimlarina ama mantigim da almiyor.
Kanz fernanda travel sistem aldim.bayagi buyuk bizim icin zor olacak kullanmasi ama hamile kalmaya calisirken cok imreniyordum icimde kalmasin dedim bir de tabii ki bebegin konforunu goz onunde bulundurduk.
Chiccco liteway cok oneriliyor.baston almak isteseydim kesin onu alirdim.

Arkadaşlar merhaba :)
Doğum heyecanınıza ortak geldim ama ben geçen senenin annesiyim :)

5 şubat transferli, normal doğum beklerken bebeğimin suyu bittiği için apar topar 21 ekimde sezeryanla evladını kucağına almış biriyim.
3 gün sonra kızım 9 aylık olacak inş :) darısı sizlere de inş

Bilmem hastanede neler lazım oldu, kızımda neler kullandım öğrenmek istemisiniz :) geçen sene deli gibi araştırıp bir valiz hazırlamıştım :)

Kendime bir boydan gecelik, bir de önü düğmeli altlı üstü gecelik almıştım (gerçi lohusa gecelikleri hep V şeklinde açılıyor ama boydan düğmeliler daha kullanışlı geldi bana)
Hastane yatağına serilmesi için yatak koruyucu götürmüştüm yanımda (alt açma bezlerinden biraz daha büyük) iyiki götürmüşüm istemişlerdi hastaneden (gerçi bu hastaneye göre değişir ben fakültede doğum yaptığım için bizden istemişlerdi, özellerde istemeyebilirler)
Bebek bezi gibi olan hasta bezlerinden istemişlerdi. Ben depent almıştım ama onu hastanede kullandırmadılar ama evde kullandım vee çoook rahat ettim iyiki almışım dediğim bir ürün oldu.
Kendinize havlu götürün elinizi yüzünüzü yıkayıp silemezsiniz bile sırtınıza koyarsınız :KK45: doğum yapmışlar bilir ama yapmayanlara söyleyim delliiiii gibi terliyorsunuz böyle bir terleme yok :bicak:

Sırtınıza sabahlık ya da şal vari bişeyler muhakkak bulundurun yataktan çıktığınız an sırtınız buz gibi oluyor o_O
Kendime başka ne vardı hatırlayamadım kusura bakmayın

Kızıma 3 çeşit hastane çıkışı götürmüştük, birini kullandı. Kaka çıkma ya da kusma durumu olmadı.
1 kalın 1 ince battaniye götürmüştük ikiside işe yaradı.

Ben oturamadığım için kızımı emziremedim bir türlü :olamaz: ve kızım mama da kabu etmediği için ki Allahtan süt sağma pompası almıştım, eşim getirdi hastaneye sütü sağdık verdik. Önemli olan biberon ağzının küçük olması. 1 no uç vardı biberonda ve ters çevirince damlamıyordu. Böylece biberona alışmıyor bebişler :emir_bebek:
Bunun dışında kızımın emmediği zamanlar sütümü sağıp dondurucuda sakladım ve ilk gelen sütleri bir şekilde kızıma içirdim hiç ziyan olmadı inş. da kızıma yaramıştır :anne: ara ara sütümde azalmada oldu ama dolapta süt depo ettiğimiz için şükür ki kızım hep anne sütü içmiş oldu.

Onun dışında çocuk için başka şeye ihtiyaç olmuyor.
Bütün eşyalarını kaynatarak strerilize ettik.

Başka ne vardı unutmuşum :KK50:

Hepinize şimdiden hayırlı doğumlar:anneadayı::emir_bebek::anne:
Tesekkurler bilgi icin:) kuzunuz saglikla buyusun.sunu sormak istiyorum biberonun silikon parcalarini emzigi kullandiysaniz gogus koruyucu kalkani gibi seyleri kaynattiniz mi? Silikonlar zarar gormuyot mu kaynatinca.ben gunlerdir kaynatmaya cesaret edemedim acemice:)))net bir cevap bulunca insallah bebek gelmeden hazirlicam:)))

Tesekkurler bilgi icin:) kuzunuz saglikla buyusun.sunu sormak istiyorum biberonun silikon parcalarini emzigi kullandiysaniz gogus koruyucu kalkani gibi seyleri kaynattiniz mi? Silikonlar zarar gormuyot mu kaynatinca.ben gunlerdir kaynatmaya cesaret edemedim acemice:)))net bir cevap bulunca insallah bebek gelmeden hazirlicam:)))

Çok teşekkür ederim :KK49: darısı hayırlarla size :anne:
göğüs ucu koruyucuyu kaynatmadım çünkü uyarısı vardı üstünde kaynatmayın diye :KK54: ama göğüs kalkanı almamıştım canım o yüzden ona bişey diyemicem.
Ben 31. haftadan itibaren herşeyi hazırlamaya başlamıştım ne olur ne olmaz diye :) tedbirde fayda vardır :-)

Canım ben bugün aventin kalkanını aldım çok önerilmişti onda kaynatarak sterilizasyon yapabilirsiniz yazıyordu bide e bebekte ikinci avent ürününe %50 indirim vardı bide biberon aldım uygun geldi

Ya kızlar ben inanılmaz sıkışık durumdayım sürekli bir baskı var akşamdan beri sürekli tuvalet ihtiyacı var bende ya normalmi

Normal canim artarak devam edecek...
O zaman ohoooyy bana bu neydi akşamdan beri diye kendi kendime bir telaş ettim hiç olmaz böyle normalde diyorum acaba da mi çok su içtim bugün bide test sonucunda yine enfeksiyon çıktı gibi bide idrar kültürü istedi doktor biraz ona da takıldım

O zaman ohoooyy bana bu neydi akşamdan beri diye kendi kendime bir telaş ettim hiç olmaz böyle normalde diyorum acaba da mi çok su içtim bugün bide test sonucunda yine enfeksiyon çıktı gibi bide idrar kültürü istedi doktor biraz ona da takıldım
Cnm ben sürekli akıtıyor die ağladım sinirden .tuvalettle aramdaki bağ çok kuvvetli.günde 4 defa kilot değiştiriyorum

Cok yemek yiyio su icince de olabiliyor bebek buyudukce de..malesef ne kadar dikkat etsek de idrar yolu enfeksionu olma olasiligimiz yuksek.ben de bir kere tek kullanimlik ilac almak zorunda kaldim 26 . haftamiydi neydi.bol su icmek lazim

Cok yemek yiyio su icince de olabiliyor bebek buyudukce de..malesef ne kadar dikkat etsek de idrar yolu enfeksionu olma olasiligimiz yuksek.ben de bir kere tek kullanimlik ilac almak zorunda kaldim 26 . haftamiydi neydi.bol su icmek lazim
Canım bende bu illet ilk haftadan beri var az ama var yani hep çıkıyor bı kere bende tek şase kullandım 10. Haftaydi galiba sonraki testlerde doktor sadece su ile çözülür bol su iç dedi evde çok içiyorum ama dışarı çıkınca tuvalete vs girmemek için içmiyorum açıkçası şimdi bidaha kültür yaptiricam bakalım ne kadar dikkat etsek de oluyor

Dr browns genis agiz 150 ml cam biberon; philips avent 0-6 ay 2 li emzik ve philips avent kelebek gogus koruyucu alan arkadaslar ic rahatligiyla kullanmadan once tum parcalari 5 dk kaynatabilirsiniz.e-bebek te her urun icerigine girdiginizde internette cok acik yazmis.ben kaynattim kurtuldum icim rahatladi:) hic bir sey olmadi parcalara

Kizlar bugün kuzum un hareketlerini hissetmedim son gunlerde yerinde duruyordu kıpır kıpırdi. HareketTen zor uyuyordum. Bugun böyle olunca çok üzüldüm. Sizde böyle birşey oldu mu

Back