- 18 Nisan 2017
- 64
- 59
- 88
- 41
günaydınlar
tatlım hala ölçüme devam. sonuçlarım idare eder düzeyde olduğu için telefonla bildiriyorum. bugünde bildirdim diyetle devam dedi doktorum. tokluk hamilelerde 1 saat sonra ölçülüyor biliyorsun değil mi?Canım benim cihazım yeni elime geçti ölçüm yapmaya başladım, sende durumlar nasıl ?
tatlım hala ölçüme devam. sonuçlarım idare eder düzeyde olduğu için telefonla bildiriyorum. bugünde bildirdim diyetle devam dedi doktorum. tokluk hamilelerde 1 saat sonra ölçülüyor biliyorsun değil mi?
Buyudukce yerleri daraldigi icin daha cok uyuyorlarmis canim, ama bizde ehvamliyiz korkuyoruz hemen rabbim hepimizin cocugunu kucagina almayi ve anali babali buyutmeyi nasip etsin ins.oh yaaa şükürler olsun canım. büyüdükçe daha mı uzun uyuyorlar acaba yada biz mi evhamlıyız bilemedim
canım en azından bir diyabet doktoruyla takip yapsan iyi olur aslında. mesela benim bazı akşamlar 148 çıkıyor ama günde 6 kere ölçüyorum ve doktor arada olan yükselmeler sorun olmaz ama ilerde bebek büyüdükçe salgılanan insülin ikinize birden yetmeyecek dedi. zaten bu yüzden sürekli ölçüm ve takip yapıyoruz çünkü bebişin sağlığı için de çok önemli.Evet canım hem 1 saat sonra hemde 2 saat sonra ölçtüm ama bundan sonra sadece 1 saat ölçeyim parmağıma yazık :) benim doktorum yüklemeyi tekrarlamamı istemişti ama ben tekrar istemiyorum böyle takipteyim bakalım şimdilik gayet iyi.
amin canım. yerleri daraldığı için uyuduklarını bilmiyordum da hareketlerinin kısıtlanacağını düşünmüştüm bende. gerçi bende alan bol henüz sıkıştığını sanmıyorumBuyudukce yerleri daraldigi icin daha cok uyuyorlarmis canim, ama bizde ehvamliyiz korkuyoruz hemen rabbim hepimizin cocugunu kucagina almayi ve anali babali buyutmeyi nasip etsin ins.
canım en azından bir diyabet doktoruyla takip yapsan iyi olur aslında. mesela benim bazı akşamlar 148 çıkıyor ama günde 6 kere ölçüyorum ve doktor arada olan yükselmeler sorun olmaz ama ilerde bebek büyüdükçe salgılanan insülin ikinize birden yetmeyecek dedi. zaten bu yüzden sürekli ölçüm ve takip yapıyoruz çünkü bebişin sağlığı için de çok önemli.
parmağına da yazık tabi ben sürekli parmak değiştiriyorum artık parmak uçlarım hassaslaşmaya başladı.
Gebelikte sekerin açlık 70sin üzerine cikmamali, tokluk yani yemekten 1 saat sonrası olcumunde 140 uzerinde olmamali canim sinirlar bunlar, benim acligimda problem yok fakat tokluklarim 150 en fazla 160 geliyo ama ozel bi diyetim yok kendim hemsireyim o yuzden kendim dikkat ediyorum yediklerimeGerek varmı acaba diyabet doktoruna bilmiyorum gerçekten , açlık 72, 75 civarı çıkıyor , yemekten hemen sonra dondurmalı irmik helvası yedim dün akşam 1 saat sonra tokluk 129 çıktı gün içinde de şeker yedim bunu denemek için yaptım 2.saat sonra ise 78 lere kadar düşüyor benim şekerim , gebelik şekeri olduğunu anlamam için sınırı geçmem gerekiyor değilmi ?
Gebelikte sekerin açlık 70sin üzerine cikmamali, tokluk yani yemekten 1 saat sonrası olcumunde 140 uzerinde olmamali canim sinirlar bunlar, benim acligimda problem yok fakat tokluklarim 150 en fazla 160 geliyo ama ozel bi diyetim yok kendim hemsireyim o yuzden kendim dikkat ediyorum yediklerime
Canım benim dahiliye doktorum ole dedi, ki 70 olsa bile açlık senin 75 falan cokda yuksek degil yani dert etmeCanım bana açlık 90 altı , 1 saat sonrasıda 130 altı olmalı denildi o yüzden açlığı dert etmemiştim eğer senin dediğin gibiyse açlıkta sınırı aşmışım demektir .
Gerek varmı acaba diyabet doktoruna bilmiyorum gerçekten , açlık 72, 75 civarı çıkıyor , yemekten hemen sonra dondurmalı irmik helvası yedim dün akşam 1 saat sonra tokluk 129 çıktı gün içinde de şeker yedim bunu denemek için yaptım 2.saat sonra ise 78 lere kadar düşüyor benim şekerim , gebelik şekeri olduğunu anlamam için sınırı geçmem gerekiyor değilmi ?
Canım nedense bende hiç rahat değilim bugün. Karnım taş gibi oluyor. Bende bebeklerinin kıyafetini aldım. Kendimede 1 pijama, 1 de gecelik takımı aldım. 30. Haftaya kadar bende herhalde hazırlarım çantamı.kizlar selam ikiz anneleri burda mi? 5 gundur kahverengi lekelenmem var. 20 gunde bir proluton vuruluyor. ilk lekelendigim gun hemen vurdurdu dr. hala devam ediyor. dr um sorun olmaz dedi ama tedirginim yasayan var mi? buyudukleri icin mi oluyor acaba. hazirliklar da basladigi icin rahat durmuyorum o ayri..
lohusa takimlarinizi aldiniz mi? hicbir yerde gonlume gore bulamadim. hastane cantami simdiden hazirlamak istiyorum.
kizlar selam ikiz anneleri burda mi? 5 gundur kahverengi lekelenmem var. 20 gunde bir proluton vuruluyor. ilk lekelendigim gun hemen vurdurdu dr. hala devam ediyor. dr um sorun olmaz dedi ama tedirginim yasayan var mi? buyudukleri icin mi oluyor acaba. hazirliklar da basladigi icin rahat durmuyorum o ayri..
lohusa takimlarinizi aldiniz mi? hicbir yerde gonlume gore bulamadim. hastane cantami simdiden hazirlamak istiyorum.
canım değerlerin normal görünüyor ama şeker yüklemede ne çıktı ki? benimde çok nadir 140 ın üzerine çıkıyor ama doktorun söylediğini tekrar ediyorum, bebek büyüdükçe insülin ihtiyacı artacakmış. takibe devam yani..
günaydın kızlar. evi taşıyorum, pek birşey yapmadığım halde ayaklarım davul oldu. 2 gündür çok canım acıyor
canım benim için doktorum 50lik sonucuna bakarak sana başka yükleme yapamam dedi. şeker çok yükselirse müdahale edemem dedi mesela. belki bu yüzden 50lik yüklemeyi tercih ediyorlardır.Lohusa takımı almadım daha ama bakıyorum bende , lohusa sepeti sitesinden alıcam daha seçmedim bir bak istersen. Sağlıkla zamanında gelsin inşallah bebişlerin.
50 mg lık şeker yüklendi ve bu yüklemenin yanıltabildiğini söylüyorlar ,sinir oldum cidden sırf bu yüzden doktorumu değiştirebilirim bu yanıltıcı olabiliyorsa 75 lik yaptırtsaymış neden bunu tercih etti öyleyse dimi ama , dün akşam çok güzel yedim şekerim 86 ,bu sabah açlık 68 tokluk 90 yani bol tatlı yiyince en fazla 129 ları gördüm şimdilik herşeyim normal gözüküyor ama tabiki takibe devam.
Ne kadar pek birşey yapmadım desende taşınmak zor canım ,uzun süre ayakta kalıyorsan normal bende uzun süre ayakta kalınca hemen ayaklarım şişiyor , 10 dakikalık bile olsa dinlenmeye bak , kolay gelsin .
canım benim için doktorum 50lik sonucuna bakarak sana başka yükleme yapamam dedi. şeker çok yükselirse müdahale edemem dedi mesela. belki bu yüzden 50lik yüklemeyi tercih ediyorlardır.
canım bana zinhar aç olacaksın dediler. aç karnıma o iğrenç şeyi içtim benim günahım neymiş? sonucum 188 çıktı sanırım öyle kalmış aklımda ama senin değerlerin çok değişik ya. senin tokluk dediğin benim açlık şekerimden düşük..Canım senin kaç çıkmıştı ? Şimdi şöyle de birşey var ben tok gitmiştim önce tokluk şekerime baktılar uygunsa 50 mg lığı yapalım dediler ve tokluk sonucum 78 'di yani gayet normal çıktı o zamanda şeker yükleme yapıldıktan sonra değerim 168 'di . Bugün öğlen ne zamandır yemediğim patates kızartmasınıda yedim yemeğimin yanında tokluk 94 çıktı , keşke yüklemeye aç gitseydim diyede düşünmüyor değilim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?