• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekle 2017 eylul-ekim anneleri

Bebeginizin Cinsiyetı?

• Erkek

OY: 24 48,0%
  • Kız

OY: 13 26,0%
  • Bir kız, bir erkek

OY: 5 10,0%
  • İkiz kız

OY: 4 8,0%
  • İkiz erkek

OY: 3 6,0%
  • Üçüz

OY: 1 2,0%

• Ankete Katılan
    50
  • Anket Kapalı .
kızlar bebek arabası araştırıyor musunuz? dün doona bebek arabasının reklamı çıktı karşıma. araba koltuğu düşünün altında tekerleri var. açınca bebek arabası oluyor. kullanan var mı, siz ne düşünüyorsunuz?

Kızlar günaydın. Geç kaldım ama ben de her sabah 5-6 gibi uyanıyorum ve sanki 3 gündür küçük tuvalete çıkmıyormuşum gibi sıkışığım bi gidiyorum koşarak bir gıdım birşey çıkıyor ama her sabah aynı. Ben de bugün kültür aldıracağım çok yanmam var sanırım bi enfeksiyon var bence şikayetlerden anlaşılır enfeksiyon olup olmadığı doktorun her ay kültür falan almasına gerek yok. Benimde hep sol tarafımda bi agrı oluyo oraya yattığımda sanki rahatsız oluyorum sanırım bebikler o tarafta bugün soracagım. Kızlar ilişki yasagı ne kadar devam ediyor onu da sorucam merak ettim. Size birşey söylediler mi
Bnimki yasak degil serbest dedi cnim. Ki biliyosun plesentam asagida olmasina ragmen. Bambaska yer bebekle iliskinin oldugu yerler dedi :) ki zaten eşimi zapdedemem herhalde. Biz suan haftada 2 3 kez oluyoruz birlikte

kızlar bebek arabası araştırıyor musunuz? dün doona bebek arabasının reklamı çıktı karşıma. araba koltuğu düşünün altında tekerleri var. açınca bebek arabası oluyor. kullanan var mı, siz ne düşünüyorsunuz?
ben çok araştırdım. cadillac trona alıcam hafif ve kullanışlı. kullanan bir kaç arkadaşım var hepsi memnun ve önerdi

Cnim tansiyonla başım dertte :KK43: 10 larda geziyorum cok bitkin ve halsiz hissediyorum kendimi. Sizler nasılsınız
geçmiş olsun canım şükür iyiyim ben

araştırayım tatlım tşk ederim.

en güzel yani hafif olması. tek başına rahat kullanırsın
cadillac-trona-black.jpg

Casual Cadillac Trona Travel Sistem Bebek Arabası Özellikleri;

% 100 Alüminyum şasesi sayesinde hem hafif, hem pratiktir.
Oturma ünitesi portbebeye dönüşebilir.
Sırt dayanağı 3 pozisyona ayarlanabilir ve tam yatabilir.
Çift yönlü kullanılabilir.
İtme kolu yüksekliği ayarlanabilir.
Ön barı reflektörlüdür ve çıkarıp,takılabilir.
Tentede yer alan fermuarlı pencere sayesinde bebeği görebilme imkanı sunar.
İtme sapında fermuarlı koruyucu kumaş kılıf vardır.
Oturma ünitesi ile birlikte katlanabilme özelliğine sahiptir.
Ayarlanabilen ve kolay temizlenen deri ayak dayanağı vardır.
Katlandığında otomatik olarak kilitlenir.
Ana kucağı oto koltuğu olarak da kullanılabilir.
Ön ve arka tekerler kolayca çıkarılıp takılabilir.
Arka tekerler süspansiyonludur.
Ana kucağı ECE R44-04 Belgelidir.
5 noktadan bebeği saran emniyet kemeri maksimum güvenlik sağlar.
Bebeğinizin eşyalarını taşıyabileceğiniz geniş alt bölümü vardır.
Paket içerisinde AYAK ÖRTÜSÜ hediyedir.

Ürün Ebatları: 103x76x60 cm
Ürün Şase Ağırlığı: 6.5 kg

OP. DR. BANU ÇİFTÇİ
Gebelikte yatış pozisyonu, sadece konforunuz değil, tıbbi olarak da çok önemlidir.

Gebeliğin başında, yatış pozisyonunuz çok önemli değildir. Ortalama 25-30. haftaya kadar, istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz. Anne adayların çekincesi özellikle alışık oldukları yüz üstü pozisyonda, bebeğin sıkışıp zarar göreceği düşüncesidir. Yüz üstü pozisyon, bebeğin eterafını saran amniyon sıvısı sayesinde bebeğe zarar vermez ve korkulmamalıdır. 6. ayda sonra ise, büyüyen karnınız sebebiyle durum değişir ve yüz üstü pozisyonda siz de rahat edemezsiniz.

Sırt üstü yatmanız da bebek için sakıncalıdır.

Çünkü; gebelik ilerledikçe, büyüyen rahim, annenin omurgası boyunca seyreden ana damarlarına bası yapar. Özellikle son aylarda, bebekle beraber, 6 kg a varan ağırlık, annenin kalbe geri getiren damarlarına bası yapınca, kalbe dönen kan azalır ve annede tansiyon düşmesine sebep olur. Buna supin hipotansif sendromu denir. Bunun bir diğer kötü sonucu da, rahme giden kan da azalacağından, bebeğe giden kan azalacaktır. Bu nedenle, tam sırt üstü yatıştan kaçınmak gerekir. Tam sol ya da sağ yanınıza yatmanız gerekmezken, karnınızı biraz da olsa yana çevirerek yatmanız, bu basıyı azaltır. Çünkü devamlı aynı pozisyonda yatmanız mümkün değildir ve gece boyunca dönmeniz normaldir.

En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir. Siz uykuya daldığınızda, farkında olmadan tam sırt üstü dönmemeniz için, sırtınızın yan tarafına bir yastık da koyabilirsiniz.

Bir veya her iki diziniz kıvrı şekilde yana dönerek, bacaklar arasına ve karnın altına yastık da koyabilirsiniz.

Yine artan vücut ağırlığı, sırt üstü yatmanız durumunda, horlamaya ve uyku apnesine sebep olabilir.

Gebeliğe özel yastıklardan da fayda görebilirsiniz.

http://www.drbanuciftci.com/gebelikte-yatis-pozisyonu/

banu çiftçinin gebelik takip aplikasyonunu da kullanıyor musun? ben çok beğendim. genelde dayanamayıp ileri haftaları da izliyorum ama olsun ;)

Valla bize ilişki yasak :KK66: gardas gardas takılıyoruz. İkiz arabası araştıran varsa yardım etsin .bu travel sistemler çok his
canım benim gebeliğim ikiz başlamıştı o zaman araştırmıştım. topiklerde gördüğüm ikiz arabaları çok ağır oluyor ve genişliğinden dolayı kullanımı, kapıdan geçiş vs zor oluyor. genelde iki puset alıp ebebeklerde de satılan bir aparatla birleştirmeyi öneriyorlar.

Merhaba kizlar.bugun basima gelen birseyi paylasmak istiyorum.sizinde aklinizda bulunsun diye. Dr um her ay duzenli idrar kulturu ve idrar tahlili olmak uzere iki olcek test yaptiriyor.gecen ay sonuclar normaldi.bu ay idrar tahlilim normal ama idrar kulturumde degisik bir mikrop tespit edilmis.enfesksiyon hastaliklarina yonlendirdi dr um. 5 gun ilac tedavisi uygulanacak haftaya tekrar idrar kulturune bakilacak. Bu tur mikroplar cook tehlikeliymis dusuge sebep olurken dogum esnasinda bebegede bulasiyormus. Hic bir belirtisi olmuyor.Hatta kendimi cook iyi hissediyorum.tesadufen ogrendim.benden tavsiye idrar kulturu ve testini ihmal etmeyin. Cogu gebenin bu bulasan mikroplardan haberi bile olmuyormus bilginize
Bende dedim normal bel ağrısı ile gittim.idrar testinde enfeksiyon çıktı sonra doktorum idrar kültürü istedi çok önemli dedi eğer birşey çıkarsa en azından ilaç tedavisi ile önüne geçeriz yoksa erken doğuma bile sebep olabilir dedi bugün sonuçları alicam bende

Az once eşim ve kızımla bebişin kalbini dinledik. Artık kemiklerini bile görüyoruz. Bağdaş kurmuş takılıyordu. Allahım ne güzel mutluluk. Hersey sağlıklı ve yine 1 hafta önden gidiyor. 109 gr ve 10cm boyu :KK8:
gözünaydın canım. maşallah kocaman olmuş. ben senin ilk bebeğin sanıyordum

Selam kızlar..Bugün dr. Kontrolümüz vardı,cok sükur paşamız iyi...Omuriliğine kadar gordük,böbreklerine midesine filan baktık...Ikili testimiz temiz çıktığı için üçlü ve dörtlü teste gerek yok dedi.Sadece omuriliğe bakılan bir test varmış onun için kan verdim.Bu arada bizim tospikte 1 hafta önden gidiyormuş,yüzüstü kurbağa pozisyonunda yatıyordu ve kulağını kaşıdı gözümün onünde..Aynı babasının hareketleri Vitaminlere devam,seyahat yasaği yok,ilişki serbest,saç boyatılabilir,bu haftalarda yatış pozisyonunun hiçbir onemi yok,uykuda gerilmek filan riskli değil gibi sorularımın cevabıni aldım.Ayrıca bende ki akıntının sebebi mantarmış,iki doz fitil verdi.O gazla gidip bebek odası araştırması yaptık eşimle...Kafamizda şekillendi birşeyler...Ay çok uzun yazdım ama başından beri herşeyimizi yazıyoruz ya o hevesle coştum :)

Selam kızlar..Bugün dr. Kontrolümüz vardı,cok sükur paşamız iyi...Omuriliğine kadar gordük,böbreklerine midesine filan baktık...Ikili testimiz temiz çıktığı için üçlü ve dörtlü teste gerek yok dedi.Sadece omuriliğe bakılan bir test varmış onun için kan verdim.Bu arada bizim tospikte 1 hafta önden gidiyormuş,yüzüstü kurbağa pozisyonunda yatıyordu ve kulağını kaşıdı gözümün onünde..Aynı babasının hareketleri Vitaminlere devam,seyahat yasaği yok,ilişki serbest,saç boyatılabilir,bu haftalarda yatış pozisyonunun hiçbir onemi yok,uykuda gerilmek filan riskli değil gibi sorularımın cevabıni aldım.Ayrıca bende ki akıntının sebebi mantarmış,iki doz fitil verdi.O gazla gidip bebek odası araştırması yaptık eşimle...Kafamizda şekillendi birşeyler...Ay çok uzun yazdım ama başından beri herşeyimizi yazıyoruz ya o hevesle coştum :)
Uzun yazmissin ama kafamizdaki bütün sorularin cevabini vermissin canim tesekkurker ellerine saglik

Back