Tüp bebek

leongirl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2025
23
8
1
29
Merhaba öncelikle hanımlar picos hastasıyım 7 yıllık evliyim gebelik elde edilemedi (ilaçsız adet göremiyorum) klomen vs gibi tedavilerlede hiçbirşekilde gebelik elde edilemedi en son çare özelde tüp tüp bebeğe geçtik 38 yumurtam oluştu 32 si opuda toplandı 25 tanesi işleme alındı 21 tanesi döllendi 6 tanesi besinci güne 2 tanesi altıncı güne gitti yani toplam 8 embriyom donduruldu 1 ay rahim dinlendirme yapıldı rahim kalınlığım istenilen seviyedeydi embriyo 5 AA kalitedeydi hormonlarım tam istenilen seviyedeydi transferden önce başlamıştık ilaçlara estrofem hap prolutex iğne göbekten transferden sonrada devam ettim ilaçlara harfi harfine ama malesef bugün beta hcg 2 yani negatifle sonuçlandı doktorumda şaşırdı %60 lardan fazla oran veriyodu bana yasal sınırlama varmış ilk iki transfer tek oluyomuş sonrasına 2 embriyo transferine izin veriliyomuş doktoruma rica ettim birdahaki transferde 2 embriyo transfer edin diye ama çok katı bu konuda kesinlikle hayır dedi yapan doktorlar var ama ben yapmıyorum asla yapmam dedi hali hazırda çok iyi kalitede 7 embriyom var bu seferde tutmazssa uzun bir zaman transfer yaptıramam çünkü maddi olarak tükendik 200 binden fazla gitti embriyo çözdürme ve ilaçlara 50 bine yakın gene gidicek aklım çok karıştı başka bir doktorla görüşüp 2 embriyo transferimi yaptırsam yoksa doktoruma devam edip tek embriyo transferimi yaptırsam ALLAH rızası için bi akıl verin şaşırdım kaldım ankarada oturuyorum tedaviyide ankara gördüm cevap veren eller dert görmesin şimdiden 🤲

Ankarada 2 embriyo transferi yapan güvenilir hangi doktor var biliyomusunuz veya bilen varmıdır aceba embriyolar nasıl taşınıyo ne gerekli bilen varsa bana cevap yazabilirmi
Ahmet- Mehmet ERDEM
kardeşler var bi arayın telefonla bilgi alın
Bide Tolga ECEMİŞ araştırın hangisi size uygunsa görüşün 3 üde birbirinden iyi doktorlar

1. Nakil Yapılacak Yeni Merkezle İletişim

Önce embriyoları taşımak istediğiniz yeni tüp bebek merkeziyle görüşmelisiniz. Onlar size hangi belgelerin gerektiğini ve nasıl bir süreç izlemeniz gerektiğini anlatacaktır.

2. Mevcut Merkezden Onay ve Evraklar

Embriyoların bulunduğu merkezden:

• Hasta onayı (dilekçe) istenir (eşlerin imzası gerekebilir).
  • Embriyo saklama raporu (kaç embriyo var, hangi gün, kalitesi vb.)
  • Transfer izin belgesi hazırlanır.
  • Kimlik ve evlilik cüzdanı fotokopileri istenebilir (Türkiye’de evli çiftlere yasal olarak izin verilir).

3. Taşıma Şekli: Kriyotransfer (Dondurulmuş Embriyo)

Embriyolar dondurulmuş haldeyse özel tanklarda (taşıma için sıvı azotlu kaplar) taşınır. İki yol vardır:

• Yeni merkezin görevlisi embriyoları taşır (en güvenlisi).
  • Yetkilendirdiğiniz bir kurye şirketi taşıyabilir (bazı merkezler buna sıcak bakmaz).

Embriyoların çözülmesi riski olduğundan işlem profesyonelce yapılmalıdır.

4. Yeni Merkeze Kabul ve Yerleştirme

Embriyolar yeni merkeze ulaştığında:

• Saklama tankına alınır.
  • Uyumlu tedavi planı oluşturulur.
  • Uygun zamanda transfer yapılır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Taşıma masrafları olabilir.
  • Her iki merkezin de koordineli çalışması önemlidir.
  • Embriyo taşıma sırasında çözülme riski çok düşüktür ama tamamen yok değildir.
  • Türkiye’de yasal olarak sadece evli çiftler için embriyo transferi mümkündür.

1. Nakil Yapılacak Yeni Merkezle İletişim

Önce embriyoları taşımak istediğiniz yeni tüp bebek merkeziyle görüşmelisiniz. Onlar size hangi belgelerin gerektiğini ve nasıl bir süreç izlemeniz gerektiğini anlatacaktır.

2. Mevcut Merkezden Onay ve Evraklar

Embriyoların bulunduğu merkezden:

• Hasta onayı (dilekçe) istenir (eşlerin imzası gerekebilir).
  • Embriyo saklama raporu (kaç embriyo var, hangi gün, kalitesi vb.)
  • Transfer izin belgesi hazırlanır.
  • Kimlik ve evlilik cüzdanı fotokopileri istenebilir (Türkiye’de evli çiftlere yasal olarak izin verilir).

3. Taşıma Şekli: Kriyotransfer (Dondurulmuş Embriyo)

Embriyolar dondurulmuş haldeyse özel tanklarda (taşıma için sıvı azotlu kaplar) taşınır. İki yol vardır:

• Yeni merkezin görevlisi embriyoları taşır (en güvenlisi).
  • Yetkilendirdiğiniz bir kurye şirketi taşıyabilir (bazı merkezler buna sıcak bakmaz).

Embriyoların çözülmesi riski olduğundan işlem profesyonelce yapılmalıdır.

4. Yeni Merkeze Kabul ve Yerleştirme

Embriyolar yeni merkeze ulaştığında:

• Saklama tankına alınır.
  • Uyumlu tedavi planı oluşturulur.
  • Uygun zamanda transfer yapılır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Taşıma masrafları olabilir.
  • Her iki merkezin de koordineli çalışması önemlidir.
  • Embriyo taşıma sırasında çözülme riski çok düşüktür ama tamamen yok değildir.
  • Türkiye’de yasal olarak sadece evli çiftler için embriyo transferi mümkündür.
Novaarttaki doktorlar değilmi ikiz kardeşler bende novaartta oldum opu ve transferi görmüştüm çok fazla sırada bekleyen hastaları vardı benim embriyolarımda novaartta zaten iki embriyo transferi yapıyomu ikiz hocalar ah keske ne sevinirim vallahi Allah razı olsum içime su serptiniz🤲

Novaarttaki doktorlar değilmi ikiz kardeşler bende novaartta oldum opu ve transferi görmüştüm çok fazla sırada bekleyen hastaları vardı benim embriyolarımda novaartta zaten iki embriyo transferi yapıyomu ikiz hocalar ah keske ne sevinirim vallahi Allah razı olsum içime su serptiniz🤲
Bacım ben 31 yaşında transfer oldum evraklara 1 yazıp 2 tane transfer ettiler yapmak isteyen hocalar yapıyor tabi hocanın insiyatifine kalmış

Back
X