Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Kızlar devlet hastanesi aciline gitsem keseye bakar mı ? :KK43: Aranizda boyle acile gidip baktiran var mi ? Çok merak ediyorum
Kanama yada ağrı durumunda bakılıyo adı üstünde acil onun dışında suistimal edilmesin diye bakmıyorlar. Hatta bazen küçük gebeliklerde hcg bakıp poliklinik öneriliyor. Kanaması olduğu halde kadın Doğum acilde ultrason bakılmayıp direk yatış verilen hastalar bile var. Yani demem o ki gideceğiniz hastanenin sistemi ve denk geleceğiniz doktorun insiyatifine kalmış

Kızlar devlet Hastanesi'ne geldim .
Biraz canım sıkıldı .
Sat' a göre 5+3 üm. Transfer tarihim 6 Ağustos 5 gün embriyosuydu.
Biraz önce kadın doğuma gittim alttan ultrasonla baktılar . Gebelik kesesi oluşmuş 10 mm dedi. Yolk saç mevcut dedi ama kese çok iyi bir yerde değil dedi. Biraz aşağıda olduğunda yeri iyi değil dedi. Bende ne olacak peki dedim. Takip edileceksin dedi gönderdi beni. Elime ultrason kağıdı vs de vermedi. Aklım çok karışti moralim bozuldu.
Şimdi 5+3 e göre 10 mm kese normal mi ?
Birde gebelik kesesinin aşağıda olması düşük riskini arttırıyor mu ? Bu şekilde sağlıklı gebelik geçiren var mı aranızda kızlar ?

Biraz canım sıkıldı .
Biraz önce kadın doğuma gittim alttan ultrasonla baktılar . Gebelik kesesi oluşmuş 10 mm dedi. Yolk saç mevcut dedi ama kese çok iyi bir yerde değil dedi. Biraz aşağıda olduğunda yeri iyi değil dedi. Bende ne olacak peki dedim. Takip edileceksin dedi gönderdi beni. Elime ultrason kağıdı vs de vermedi. Aklım çok karışti moralim bozuldu.
Birde gebelik kesesinin aşağıda olması düşük riskini arttırıyor mu ? Bu şekilde sağlıklı gebelik geçiren var mı aranızda kızlar ?
Hcg 6000 in altında ise gebelik kesesi 10mm ve daha altında oluyormuş arkadaşım.

Cok tesekkur ederim evet pozitif oldu cok sukur 10.gün degerimde 246 cikti doktor bana Persembe günü keseyi görebiliriz dedi ama bakalim kismet:)
Masallah :) benim de 9.gün değerim 222 idi yakın cıkmıs sonuclarımız :) tekrar test yaptırdın mı benim 11.gün 618 olmuş biraz ikiz mi diye düsünüyorum:ıslık: cuma da ben gidicem kese icin acaba alttan mı bakılcak sana karından mı

Biraz canım sıkıldı .
Ah canım ya ne şikayetin vardı da gittin? Bazı doktorlar sacmayadabiliyor hemen ciddiye alma lütfen. Tecrübeyle sabit bak bu söylediğim cidden felaket tellalı doktorlar var

Ah canım ya ne şikayetin vardı da gittin? Bazı doktorlar sacmayadabiliyor hemen ciddiye alma lütfen. Tecrübeyle sabit bak bu söylediğim cidden felaket tellalı doktorlar var

Cnm keseyi göreyim diye gittim. Allah'a çok şükür keseyi ve yolk saçı gördük ama kesen aşağıda dedi. Takip edilmen gerekiyor dedi. Çok moralim bozuldu. Böyle kesesi aşağıda çıkan var mı hiç duydunuz mu ? Bebeğimi de içinde gormusken kesenin aşağıda olması beni çok üzdü

Masallah :) benim de 9.gün değerim 222 idi yakın cıkmıs sonuclarımız :) tekrar test yaptırdın mı benim 11.gün 618 olmuş biraz ikiz mi diye düsünüyorum:ıslık: cuma da ben gidicem kese icin acaba alttan mı bakılcak sana karından mı
Benim 4.gün embriyosuydu evet yakinmis degerlerimiz bana tek embriyo transfer edilmisti ama ikiz ihtimali oluyormus 8.gün 85 cikmisti bende yuksek cikinca acaba mi dedim kismet:) doktorum birsey demedi ama alttan muayene olur saniyorum

Cok tesekkur ederim evet pozitif oldu cok sukur 10.gün degerimde 246 cikti doktor bana Persembe günü keseyi görebiliriz dedi ama bakalim kismet:)

Maşallah kızlar ya ne güzel değerleriniz. Benimki 18. Gün 264 :KK43:

Önemli olan düzenli artması benimki dondurulmus embriyo zaten yüksek olurmus, bir de 5.gün embriyosu ama gelişim olarak 6aa kaliteydi yani daha transfer edilmeden kabugundan ayrılmaya baslamıstı yapışkan embriyo da deniyor buna. Seninki 3.gündü o senin icinde kabugundan ayrıldı yapıskanlaştı ve tutundu öyle düsün

Cnm keseyi göreyim diye gittim. Allah'a çok şükür keseyi ve yolk saçı gördük ama kesen aşağıda dedi. Takip edilmen gerekiyor dedi. Çok moralim bozuldu. Böyle kesesi aşağıda çıkan var mı hiç duydunuz mu ? Bebeğimi de içinde gormusken kesenin aşağıda olması beni çok üzdü
Durumunla ilgili hic bilgim yok neden kese aşağıda olmuş? Aşağılarda biyere mi tutunmus? Transfer icin burakıldıgı yerden asagı doğru mu inmis acaba

Üzülme sakin bu degerler önemli degil önemli olan bir sekilde artmasi seninki de masallah ne güzel artmis gün farki var aramizda sadece.oda embriyo gelisimine göre ilerliyor. Olumsuz dusunme cok saglikli bir gebeligin olacak insallah .hic birimizin nasil olacagini bilemeyiz Allah hepimize saglikli gebelik dogum nasip etsin

Cnm geçen ohss olmuştum acile kaldırdılar kese görünmediği için beni hamileden saymadilar biliyor musun :) Kese ve kalp görünmeden hamilesin diyemiyorlar şimdi hamileyim agrim var diye gitsem yine aynı şeyi soyleyecekler :)
Hiç acile gidip boyun eğme derim, dün mide bulantısından ve kusmadan acile gittim, keşke gitmeyip evde bulantımı yaşasam daha iyiymiş. Sinirlerim bozuldu ağlama krizi yaşadım. Allahım dedim artık minimum düzeyde gelecem hastaneye. Sadece kendi kafın doğumcuma giderim zamanı geldikçe. Çok çok önemli acil bişey olmadığı sürece acike gitmem artık. Doktorlar atarlanan hastalara ilgi gösteriyor, sen gidip kibar konuşuyorsun sana atarlanıyor. Dünyanın düzeni böyle demek.

Biraz canım sıkıldı .
Cnm bende de çok sancı vardı 5+2 de acile gittim keseyi gördü doktor 5.4mm dedi banada kesemin aşağıda olduğunu söyledi düşük olabilir dedi moralimi bozdu görümcemle görüştüm onun arkadaşında da kese aşağıdaymış ayakları yüksek tutup 3 ay yatmış cnm şuan normale dönmüş bizde dikkat edicez cnm yormucaz kendimizi yarın randevum var benim bakalım bu doktor ne dicek

Cnm bende de çok sancı vardı 5+2 de acile gittim keseyi gördü doktor 5.4mm dedi banada kesemin aşağıda olduğunu söyledi düşük olabilir dedi moralimi bozdu görümcemle görüştüm onun arkadaşında da kese aşağıdaymış ayakları yüksek tutup 3 ay yatmış cnm şuan normale dönmüş bizde dikkat edicez cnm yormucaz kendimizi yarın randevum var benim bakalım bu doktor ne dicek

Canım benim üç ay yatmam mümkün değil. Çalışıyorum üç ay rapor da alamam Nolcak bilmiyorum halim. Rahim sarkması olduğu da da böyle oluyormuş ama ben daha doğum bile yapmadım ki rahim filmim tertemizdi neden oldu anlamadım. inşallah bizimkiler de düzelir dua edelim :KK43:

Canım benim üç ay yatmam mümkün değil. Çalışıyorum üç ay rapor da alamam Nolcak bilmiyorum halim. Rahim sarkması olduğu da da böyle oluyormuş ama ben daha doğum bile yapmadım ki rahim filmim tertemizdi neden oldu anlamadım. inşallah bizimkiler de düzelir dua edelim :KK43:
Doktorun ne zaman çağırdı cnm muayene için kendi doktorlarımıza gitmeden boşu boşuna stres yaşadık Rabbim kısmet ederse İnş kucağımıza alacağımız günleride görürüz cnm dua edelim

Nasıl bir sancı kasıklarda mı oluyordu sancın? Ya ben hicbişi hissetmiyorum bu normal mi:110:

Nasıl bir sancı kasıklarda mı oluyordu sancın? Ya ben hicbişi hissetmiyorum bu normal mi:110:
Yok canım kasıklarda değil karnım sancılanıyordu idrar testi istedi doktor idrar yollarında enfeksiyon varmış ondan kaynaklandı sancım bol bol su içiyorum geçti çok şükür bebekle alakalı bendede çok belirti yok canım sadece çok iştahım açıldı o kadar

X