Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Ayyy sizi dikkatle takip edeceğim :) inşallah benim ve diğer arkadşların umudu olursunuz. Benim doktor kist tüp bebeğe engel değil dedi, bana moral olsun diye dememiştir inşallah, sizin ne dedi? Ay ne güzel zor kısımları atlatmışsınız. Opu dan sonra hemen transfer yapılacak mı ? Benim ki 1 ay rahim dinlendirme var dedi.
Valla canım kist çok büyük engel malesef bende kistim küçük olmasına rağmen amh sorunu falan da yok ama şu an yumurtam çok az görünüyor bu kist gittikçe yumurta rezervini azaltıyor şu an 4 yumurtam gözükür tabi herkeste aynı olmayabilir inşallah buraya güzel sonuçlar yazarım bu kistle uğraşanlara da umut olmuş olurum 1 ay dinlendirme falan bahsetmedi bu ay olacak yani artık hangi gün olur bilmiyorum yumurta sayısı az olduğu için üçüncü gün transfer olabilir

Valla canım kist çok büyük engel malesef bende kistim küçük olmasına rağmen amh sorunu falan da yok ama şu an yumurtam çok az görünüyor bu kist gittikçe yumurta rezervini azaltıyor şu an 4 yumurtam gözükür tabi herkeste aynı olmayabilir inşallah buraya güzel sonuçlar yazarım bu kistle uğraşanlara da umut olmuş olurum 1 ay dinlendirme falan bahsetmedi bu ay olacak yani artık hangi gün olur bilmiyorum yumurta sayısı az olduğu için üçüncü gün transfer olabilir
Bana yaşına göre yumurta rezervin iyi dedi, hatta 5-6 ay kendiniz deneyin derim dedi. Ama biz zaman kaybetmek istemiyoz. Ultrasonla folikülleri saydı , Sağda 16 tane solda 15 tane dedi. Tabi bunların kaçı büyür kaçı sağlam allah bilecek. İnşallah olumlu sonuç alırsınız bize de umut olursunuz.

Bana yaşına göre yumurta rezervin iyi dedi, hatta 5-6 ay kendiniz deneyin derim dedi. Ama biz zaman kaybetmek istemiyoz. Ultrasonla folikülleri saydı , Sağda 16 tane solda 15 tane dedi. Tabi bunların kaçı büyür kaçı sağlam allah bilecek. İnşallah olumlu sonuç alırsınız bize de umut olursunuz.
Senin folükül sayın çok iyiymiş canım maşallah sen de başladın o zaman tüp bebeğe bana da gittiğim her doktor vakit kaybetme dedi bu kistle zor dediler bizde başladık benim de yaşım da 26 niye böyle oldu onu da anlamış değilim yumurta sayım az olunca şaşırdım

Senin folükül sayın çok iyiymiş canım maşallah sen de başladın o zaman tüp bebeğe bana da gittiğim her doktor vakit kaybetme dedi bu kistle zor dediler bizde başladık benim de yaşım da 26 niye böyle oldu onu da anlamış değilim yumurta sayım az olunca şaşırdım
Senin de yaş avantajın var canım, dert etme. Ben 36 yaşındayım , Benim aşılama doktorum kist var bi tarafta 2,5 cm , diğer tarafta 3,5 cm , koş hemen tüp bebeğe rezervini iyi değerlendirelim yaş gidiyor modundaydı ay hatırladıkça sinir oluyom çok negatifti kadın bana karşı hep olumsuz. Cumartesi tüp bebek merkezine gittim adam sakin , kistlere baktı cm değil mm ile söyledi , küçülmüş mü dedim daha büyüktü yok dedi ölçüm farkından kaynaklanıyor okadar büyük değil dedi. Siz hemen aşılama yoluna girmişsiniz hiç kendiniz denememişsiniz, 3-5 ay kendiniz deneyin derim dedi, eşimle güldük biz 1 gün bile kaybetmek istemiyoz dedik :) hayırlısı hepimiz için. Bugün adet oldum diğer adetimde hemen başlayalım inşallah bi aksilik çıkmasın inşallah.

Senin de yaş avantajın var canım, dert etme. Ben 36 yaşındayım , Benim aşılama doktorum kist var bi tarafta 2,5 cm , diğer tarafta 3,5 cm , koş hemen tüp bebeğe rezervini iyi değerlendirelim yaş gidiyor modundaydı ay hatırladıkça sinir oluyom çok negatifti kadın bana karşı hep olumsuz. Cumartesi tüp bebek merkezine gittim adam sakin , kistlere baktı cm değil mm ile söyledi , küçülmüş mü dedim daha büyüktü yok dedi ölçüm farkından kaynaklanıyor okadar büyük değil dedi. Siz hemen aşılama yoluna girmişsiniz hiç kendiniz denememişsiniz, 3-5 ay kendiniz deneyin derim dedi, eşimle güldük biz 1 gün bile kaybetmek istemiyoz dedik :) hayırlısı hepimiz için. Bugün adet oldum diğer adetimde hemen başlayalım inşallah bi aksilik çıkmasın inşallah.
Bu doktorlar zaten bi
İnşallah bir şey olmaz canım benimde bi tek solda 2 cm lik kist var ve tüp bebek öncesi kisti küçültmek için ilaç kullandım çok güzel dedi bir ayda küçüldü ne kadar küçüldü bilmiyorum ama iyi demişti tabi yine de kistin etkisi ile yumurta sayımın az olduğunu söyledi bakalım inşallah olumlu olur önemli olan bir tane de olsa yumurtanın olması Rabbim nasip ettikten sonra her türlü olur senin de başlaman iyi olmuş yumurta varken hemen yaptırmak lazım sonra sıkıntı yani

bende geldim kizlar antalyadansinz? Ablam hemsire doktor kemal ozguru tavsiye etti.
Benm durum şöyleki klomen arti catlatma tedavisi 3 ay gordm tutmadi heray 2 yumurtam gelisti doktor herangi birsey solemedi bununla ilgili bana ama rahim filmi isteyeblrm senden dedi tam bu noktada adet grdn klomene basladm yarin kemal beye gdicem rahin filmi cektrmek istedgmi soylicem birde o baksin muhtemelen cok test isteyecek tupler tikaliysada bana actrmayi hic kimse tavsiye etmedi direk tup bebek yaptr deniyor tabi bunu cok zman kaybedenler soyluyor Nehira-27 Nehira-27 sende istenilen testleri nerde yaptrcaksn eşinle beraber nekadr maliyeti bilgin var mi

buarada pko var kucuk kistlerim var bende cok gec adet goruyorum yasim 29 2 bucuk senedir evliym
evlenmeden once adet duzenleyici dogum kntrol haplari kullandm hep evlenince bıraktm biryerde okudugma gore dogum kntrol haplarin uzun sure kullanimi yumurtlama rezervini baskiliyorms ve yymurtlama.ilavlarina verilen tepki gec yada az oluyorms biryerden yapip biryerden bozmak bu olsa gerek

bende geldim kizlar antalyadansinz? Ablam hemsire doktor kemal ozguru tavsiye etti.
Benm durum şöyleki klomen arti catlatma tedavisi 3 ay gordm tutmadi heray 2 yumurtam gelisti doktor herangi birsey solemedi bununla ilgili bana ama rahim filmi isteyeblrm senden dedi tam bu noktada adet grdn klomene basladm yarin kemal beye gdicem rahin filmi cektrmek istedgmi soylicem birde o baksin muhtemelen cok test isteyecek tupler tikaliysada bana actrmayi hic kimse tavsiye etmedi direk tup bebek yaptr deniyor tabi bunu cok zman kaybedenler soyluyor Nehira-27 Nehira-27 sende istenilen testleri nerde yaptrcaksn eşinle beraber nekadr maliyeti bilgin var mi
Mrb. Ben antalya dışından gidiyorum canım antalyaya. Ben de geçen cumartesi kemal beyle ilk görüşmemi yaptım , bana güven verdi bakalım siz ne düşüneceksiniz ? İnşallah olumlu geçer görüşmeniz. Benim tüplerden biri tıkalı, çikolata kisti var. Hem aşılama doktorum hem tüp bebekteki kemal bey , altını çize çize kist için ameliyat olma dediler, kist yayılebilir ve ameliyat esnasında yumurta rezervin zarar görebilir, kisti temizleyelim derken foliküllerin(yumurta) de zedelenebilir dediler. Kemal beye dedim ki benim tüplerden biri tıkalı. İsterse ikiside tıkalı olsun bize engel değil dedi, mantığı şu; spermin ordan geçip de yumurtaya ulaştırılma derdi yok tüp bebekte.zaten döllenmiş olan hazır embriyo konulacak. Tüp lazım değil yani. Ben bulunduğum yerde hsg (rahim filmi ) çektirmiştim aralık ayında. Tekrar istemedi. İlk sayfada bulunan testleri istedi, onları da burda bulunduğum yerde yaptıracam ( aşılama yaptırdığım hastanedeki doktora) cumartesi günü, bakalım kaç liraya mal olacak.

Canım merhaba listede kendi adımı gördüm biz seninle aşılama sürecinde konusmustuk sanırım:) ben de önümüzdeki ay tüp bebek sürecine başlamayı düşünüyorum yaşım 26 pko ve morfoloji sorunumuz var.1 kimyasal gebelik geçirdim 1 defa da aşılama dum.19 aydır evliyim

Canım merhaba listede kendi adımı gördüm biz seninle aşılama sürecinde konusmustuk sanırım:) ben de önümüzdeki ay tüp bebek sürecine başlamayı düşünüyorum yaşım 26 pko ve morfoloji sorunumuz var.1 kimyasal gebelik geçirdim 1 defa da aşılama dum.19 aydır evliyim
Merhaba :) evet aşılama başlığımız vardı biliyorsun :) ozaman ikimizde mayısta başlayacaz :) yanıma yoldaş arıyorum :KK5:

Merhaba :) evet aşılama başlığımız vardı biliyorsun :) ozaman ikimizde mayısta başlayacaz :) yanıma yoldaş arıyorum :KK5:
Rabbim yardımcımız olsun bismillah diyelim :dua:hangi merkezde yatıracaksın ben şişli memorial da yaptıracam sanırım

Rabbim yardımcımız olsun bismillah diyelim :dua:hangi merkezde yatıracaksın ben şişli memorial da yaptıracam sanırım
Ayyy inşalah zaman bir an önce geçer, bugün adetimin 2. Günü benim, ginera ya başladım 15 gün kullancam , 17. Gün doktorla görüşcem. sonraki adetimde başlayacaz inşallah. Antalya Tüp Bebek MErkezi-Kemal Özgür benim doktor.

Ayyy inşalah zaman bir an önce geçer, bugün adetimin 2. Günü benim, ginera ya başladım 15 gün kullancam , 17. Gün doktorla görüşcem. sonraki adetimde başlayacaz inşallah. Antalya Tüp Bebek MErkezi-Kemal Özgür benim doktor.
Sen başlamışsın bile hadi hayırlısı canım inşallah olacak allah'ın izniyle :anneadayı:

Sen başlamışsın bile hadi hayırlısı canım inşallah olacak allah'ın izniyle :anneadayı:
Ginera doğum kontrol hapı canım, kist var ya bende. 15 gün sonra anca ilaçlara iğnelere başlayacaz inşallah ama yine de adım atmış sayılırım :) çok heyecanlanıyorum inşallah tüp bebekle sonucumuzu alırız bu sefer, aşılamadan hayır görmedik :KK43:

Son düzenleme:
Ginera doğum kontrol hapı canım, kist var ya bende. 15 gün sonra anca ilaçlara ipnelere başlayacaz inşallah ama yine de adım atmış sayılırım :) çok heyecanlanıyorum inşallah tüp bebekle sonucumuzu alırız bu sefer, aşılamadan hayır görmedik :KK43:
Inşallah canım ya zaten bizim aşılama yapmanız çok saçma olmuş şansımız çok düşükmüş boşu boşuna zaman ve para kaybı oldu

X