Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Opu da verilen anestezi nasildi kac dakika sürdü..

Cnm şimdi uyuyacaksin hoşçakal dedi hemşire o anda uyudum :) sonra biri seslendi ismimle. Gözümü bir açtım herşey olmuş bitmiş ve beni yatağa almışlar. Bir güzel de orda uyumusum. Kim aldı beni yatağa hiç haberim yok :KK15: Ben birde çok korkan bir insandım ama korkmana bile fırsat kalmadı uyuyuverdim. Kaç dk sürdüğü senin kilona boyuna ve yumurta sayina bağlı

Bende inşallah eylülün ilk haftasında olan adetimle başlayacağım tedaviye. Hangi vitaminleri kullanıyorsunuz?
merhaba ayllllliiiin35 ayllllliiiin35 ımpryl-folattto bunları doktor yazdı. içinde d vitamini+b vitamni+çinko ve diğer vitaminleri içeriyor. onun dışında doktordan biesteron yazmasını istedim olur dedi:KK9:ayrıca eğriçayır arı sütü siparişi ile onu da internetten aldım bu kadar. senin tavsiye edeceğin güzel şeyler var mı . az kaldı eylüle. siz de sorun neydi acaba

merhaba ayllllliiiin35 ayllllliiiin35 ımpryl-folattto bunları doktor yazdı. içinde d vitamini+b vitamni+çinko ve diğer vitaminleri içeriyor. onun dışında doktordan biesteron yazmasını istedim olur dedi:KK9:ayrıca eğriçayır arı sütü siparişi ile onu da internetten aldım bu kadar. senin tavsiye edeceğin güzel şeyler var mı . az kaldı eylüle. siz de sorun neydi acaba
Eşimde dna hasarı var malesef. Bende de hafif pco var. Eşim bitkisel şeyler kullanıyor. Ben de günde 2 paket inofolic şase, 6 damla devit d vitamini, günde 1 tane arısütü kapsülü, 1 tane ginseng ve supradyn in multivitamin kullanıyorum. Multivitaminim bitti. Omega ve l arginin almayı düşünüyorum. İnşallah güzel bir tedavi olur.

Siz hasar için bir tedavi gördünüzmü?
Merhaba biz kaan aydosta hasar tedavisi gördük. Bizim de hasar yüzde 37ydi ancak tedavinin ilk 3 ayı yüzde 50ye yükseldi hasar. Sonraki 3 4 ayda düstü yüzde 2ye. Yani madem tüpe hazırlanıyosun aman bişi yedirip icirme ilk aylar ters tepebilir

Arkadaşlar bugün opu günümdü,sabah 9’da oldum,başta çok korkmuştum ama çok şükür ki rahat geçti. 14 tane yumurta toplanmış, her şey çok iyi geçti deri doktorum ama transferi ikinci adetimde yani eylülde yapacağını söyledi, anca toparlanacağımı ve gebeliğe hazır olacağımı söyledi. Ben Ağustos adetinde başlasak olmaz mı dediğimde ise olur tabiki ama embriyo gelişimine bağlı ve hormon açısından zor bir süreç geçirdiğimi en sağlıklı olanı uygulamaya çalıştığını söyledi... biz Ağustos diye beklerken eylül olması açıkçası üzdü, sabırsızız sanırım,mantıkla değilde duygularla hareket ettiğimiz bir dönemdeyiz... Bakalım gelişimler nasıl olcak, en hayırlısı en sağlıklısı olsun hepimiz için inşallah❤️

Opu olacak arkadaşlar rahat olsun,başta biraz ürküyor insan ama uyumadan dokunmuyorlar,uyanınca da kendinizi odada mayhoş olarak buluyorsunuz:) sonrasında ara ara kasık ağrısı oluyor bunun için ağrı kesici ve enfeksiyona karşıda antibiyotik veriyorlar,olacak arkadaşlar için her şey güzel geçer inşallah❤️

Merhaba biz kaan aydosta hasar tedavisi gördük. Bizim de hasar yüzde 37ydi ancak tedavinin ilk 3 ayı yüzde 50ye yükseldi hasar. Sonraki 3 4 ayda düstü yüzde 2ye. Yani madem tüpe hazırlanıyosun aman bişi yedirip icirme ilk aylar ters tepebilir
Bizde kaan hoca da tedavi olduk. Yüzde 43 idi hasar. Emodex,sperra,trental,klomen 3 ay kullandı ve ancak bu kadar düştü hasar. Sonra kaan hoca tedaviyi bitirdi tüpe geçin dedi. Aslında hasar düşmeden tüpe geçmeyi hiç istemiyorduk ama yapacak birşey kalmadı. Şimdi bir tavsiye ile aktardan bazı ürünler aldık onları kullanıyoruz. Hiçbirşey yedirip içirmeden beklersek te hasar geri yükselir diye korkuyorum. Bir ihtimal en azından biraz daha düzelmesi. Eşim şuan;

Macun ( içinde çok şey var)

Çakşır suyu+mersün suyu+elma pekmezi

Arısütü kapsülü
Demirdikeni kapsülü
Spirulina kapsülü
Ginseng kapsülü
Çakşır hapı kullanıyor.

Karaciğer enzimlerini kontrol ettiriyoruz bir sıkıntı yok çok şükür.
İnşallah şifa olur bu kullandıkları.
Kaan hoca sizle tedaviye devam edip düşürmüş çok güzel çünkü hasarla uğraşmakta çok zor.

Arkadaşlar bugün opu günümdü,sabah 9’da oldum,başta çok korkmuştum ama çok şükür ki rahat geçti. 14 tane yumurta toplanmış, her şey çok iyi geçti deri doktorum ama transferi ikinci adetimde yani eylülde yapacağını söyledi, anca toparlanacağımı ve gebeliğe hazır olacağımı söyledi. Ben Ağustos adetinde başlasak olmaz mı dediğimde ise olur tabiki ama embriyo gelişimine bağlı ve hormon açısından zor bir süreç geçirdiğimi en sağlıklı olanı uygulamaya çalıştığını söyledi... biz Ağustos diye beklerken eylül olması açıkçası üzdü, sabırsızız sanırım,mantıkla değilde duygularla hareket ettiğimiz bir dönemdeyiz... Bakalım gelişimler nasıl olcak, en hayırlısı en sağlıklısı olsun hepimiz için inşallah❤️
İnşallah hakkınızda en hayırlısı olur.

Opu olacak arkadaşlar rahat olsun,başta biraz ürküyor insan ama uyumadan dokunmuyorlar,uyanınca da kendinizi odada mayhoş olarak buluyorsunuz:) sonrasında ara ara kasık ağrısı oluyor bunun için ağrı kesici ve enfeksiyona karşıda antibiyotik veriyorlar,olacak arkadaşlar için her şey güzel geçer inşallah❤️
Ben opu dan değil de transfer anından korkuyorum.

İnofolic de güzel bir destek içinde inositol diye bir madde var yumurtanın sağlıklı olmasını sağlıyor aynı zamanda folik asit ihtiyacını karşılıyor.

Merhaba benim naturel siklus olucakmıs transferim. Bana bisi vermedi haftaya gel dedi normal mi
Benim de 17 temmuzda yumurtalar toplandı ve donduruldu dün adetimin ikinci günüydü kontrole gittim doktorum transferi Eylül de yapmak istedi bana da hiç bir ilaç vermedi sadece 25 Ağustos ta yaptırmam için bir yatıştırıcı iğne verdi

X