Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Ayy nekadar yazım yanlışı yapmışım :) bugün 5. Günüm , cumartesi 9.gün test günü yani. Düzelteyim de.

1 tane transfer edildi canım, pgt den sağlam dönen. 1 tane de dondurulmuş var normal olan . Başka embriyom yok zaten
:KK43: senin bi sürü embriyon vardı neden bekliyorsun canım. Sadece kasıklarımda arada ağrı oluyor adet olacakmışım gibi bu belirtiyse bu var , başka hiçbişeyim yok normal herşey. Umarım tutunmuştur allahım
Çarşamba transferin olduğunu bildiğim için kaçıncı gün olduğunu hesap ettim kuzum sıkıntı yok artık pek girmesem de unutmuyorum günleri :) sıkıntı yok :)
İnşallah o belirtidir ya tutunmustur bebişin. Ben niye bekliyorum ben de bilmiyorum ya yorgunluk var tekrar deneyip olumsuz sonuç almaktan korkuyorum. Benim 6 embriyom var ama 3er 3 er donduruldugu için iki kez deneme şansım olacak cozdurunce bı gün bekliceklermis 6. Gun zayıf olan elenecek ikisi transfer edilecek. Doktorum yazı bekleyerek geçir demisti ya ondan sanırım pek içimden gelmiyor. Bı de çok önceden planlanan yurt disi tatili planımız var biletler falan alindi. eğer olursa engel diye korkuyorum Ekim ayında gidicez. Kafam karışık ya naptigimbelli degil

Opudan sonra yada son 10 gün içinde hcg yi yükseltecek iğne ilaç kullanmadıysan umutlanabiliriz :KK200:
Çatlatma iğnesi üzerinden 12 gün geçti. İğne Progestan, hibor, leucostim kullanıyorum. Pazartesi bir kez gonapeptyl vuruldum. Bunların içinde beta hcg var mi sanmiyorum ama emin de değilim.
Hayırlısı yahu acele var ama çok aşırı umutlenmek yok :dua::işsiz::KK53::KK30:

Çatlatma iğnesi üzerinden 12 gün geçti. İğne Progestan, hibor, leucostim kullanıyorum. Pazartesi bir kez gonapeptyl vuruldum. Bunların içinde beta hcg var mi sanmiyorum ama emin de değilim.
Gonapeptyl hcg içerikli

Gonapeptyl hcg içeriyor diye biliyom :KK43: heralde 10 gün içinde atılıyor vücuttan

Olabilir canım bilmiyorum bir gün pazartesi vuruldum bu ilacı. Hayırlısı erken zaten biliyorum. Merak kötu bir şey :deli:
Farkındayım ben de merak ediyorum da iki embriyo taze transfer seninki şansın zaten çok yüksek bende de var bi tane erken gebelik testi ama azimle direniyorum

becidina
:KK51:Ay Hadi İnş hanım arkadaşım Rabbim şu sevincini daim etsin umutlarını boşa çıkarmasın hayırlısı olsun tüm yüreğimle diliyorum :KK73::KK73::KK73:
Testi bir kaç gün sonra tekrarla Lütfen İnş daha koyu çıkacak bu sefer

X