Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Ben hiç düşünmüyom, sadece pazartesi test yapacam onu biliyom demiştin, ben de ne iradeli bi kız demiştim :) nazar değdirdim heralde :) ayrıca bugün 4.günün , kır dizini otur :KK66: ne yapıyoruz sabrediyoruz
Deney amaçlı aslında, yanımda yegenlerim varken vakit geçiyordu düşünmüyordum ama bugün gittiler benim kafa saçma şeylerle uğraşıyor. Oyalanamiyorum eşim dışarı çıkarmıyor tv izlemekten bıktım tabi mantıksız ben de farkındayım :KK200:

Deney amaçlı aslında, yanımda yegenlerim varken vakit geçiyordu düşünmüyordum ama bugün gittiler benim kafa saçma şeylerle uğraşıyor. Oyalanamiyorum eşim dışarı çıkarmıyor tv izlemekten bıktım tabi mantıksız ben de farkındayım :KK200:
Ben de aynı durumdayım :) sağa dönüyom aklımda test sola dönüyom aynı :) cuma akşamı yapacam ben. Sen bizden 1 gün sonra transfer oldun cumadan önce yapma, cuma günü beraber yapalım, nesmertoglu nesmertoglu da cuma yapacak, N nbbn de cuma yapacak

Allah razı olsun. Insallah sizin de tedaviniz olumlu sonuçlanır.
Siz test yapmayı düşünüyor musunuz. Bir de yakın bir arkadaşım sizin durumunuzda gittiği doktorlarin bu konu da pek ilgilenmediklerinden muzdarip. Tedavi olduğunuz doktoru tavsiye eder misiniz. Belki bu vesileyle ona da bir umut olur.

Amin Cümle Herkesin İnş ..
Hanım arkadaşım tüp bebek yaptrdığım yer korucuk eğitim araştırma hastanesi tüp bebek bölümü Doç Dr Serdar Arif Cevrioglu ..
Memnun Olma konusu ise biraz karışık Hanım arkadaşım Doktoru ilk görüşmede Gördüm Daha Görmedim Ama Herşeyi Ona Danisip planladilar ..
Ordakilerin ilgisi beni mutlu etti ..
Tek bir Olay beni üzdü Laborantin ben transfer Olacağım An gelip Yumurta Durumunu bildirmesi , Bunu Daha Önce bildirselerdi Keşke yada doktorum durumla ilgili transferden önce benim ve eşimle gorusseydi daha güzel olurdu ..
Tansiyonum düşmezdi üzüntüden işlem esnasında ..
Onun Harici iyi bir yer.
Temiz Güler Yüzlü Herkes
Ben Raporum Var Fakat Olumsuz Sonuç Alırsam Tekrar Devam Edermisin Dersen Doktorla Son Kez Konuşup Tavrına Bakar Öyle Devam Ederim Yine ..
Tabi Nasip Bu işler Rabbim Hakkımızda Hayırlısını Nasip Etsin

Ben de aynı durumdayım :) sağa dönüyom aklımda test sola dönüyom aynı :) cuma akşamı yapacam ben. Sen bizden 1 gün sonra transfer oldun cumadan önce yapma, cuma günü beraber yapalım, nesmertoglu nesmertoglu da cuma yapacak, N nbbn de cuma yapacak
Kızlar bende aynıyım gündüz işteyim ama aklımda hep test nasıl geçecek 2 gün bilmiyorum

Eşime demiştim ki cumartesiye kadar yapmayacam, bugün dedim ki cuma yapacam :)
Yarın 1 gün daha öne alırsın diyor :mad:
Benim eşim testleri aldı geldi iki de bir yaptın mi diye soruyor dedim yapmadumm yahuu ben de merak ediyorum dedi :halay:

X