Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
S SUDESUDE09 , ay canım biz burda sonuç tahminleri yaparken coştuk sana cevp vrmmiş gibi oldum :) biryerlden başlamışsın canım, inşallg güzel ilerler, allahtan tıp var tedavi var ki nerde sorun var onu çözüp öyle ilerliyor doktorlar . İnşallah sağlam ve emin adımlarla ilerlersin canım bi bakmışsın yumurta toplanmış senin de embriyoların olmuş :)
aminn hepimiz güzel sonuçlar alırız inşallah

Canom.birsey soracaktim sana 9.gunu mu test yap dediler bana 11.gunu test yaptirmami soylediler ayrica birsey daha sornak istiyorum kac gun sonra dus aldiniz
Benim elimde ilaç.kullanım şeması var, gün gün hangi ilaç ; hangi iğne, hangi gün transfer, hangi gün test yapılcak, test olumlu olursa hangi gün kese muayenesine gidilecek gibi bi sürü şeyi gösteriyor.orda transfwrden sonra 9.gün test günü yazıyor. Geçen transfer olduğum gün de doktor dedi 9.gün test yapacaz diye. Kaçıncı gün embriyosu olduğuyla ilgili olabilir.benim 5.gündü , senin ?
Bide ben 3 gün sonra duş aldım. Doktor ağır kaldırma , stresten uzak dur ve ilaçlarını düzenli kullan.onun dışında herşey serbest dedi ama ben gene de 3.gün duş aldım.

Benim elimde ilaç.kullanım şeması var, gün gün hangi ilaç ; hangi iğne, hangi gün transfer, hangi gün test yapılcak, test olumlu olursa hangi gün kese muayenesine gidilecek gibi bi sürü şeyi gösteriyor.orda transfwrden sonra 9.gün test günü yazıyor. Geçen transfer olduğum gün de doktor dedi 9.gün test yapacaz diye. Kaçıncı gün embriyosu olduğuyla ilgili olabilir.benim 5.gündü , senin ?
Bide ben 3 gün sonra duş aldım
Anladim canim tesekkur ederim.benim de 5.gun embriyosu bana 11.gun test dedi olmadi bende 9.gun yaptiriri. Offf en zoru da beklemekmis

Bide ben 3 gün sonra duş aldım. Doktor ağır kaldırma , stresten uzak dur ve ilaçlarını düzenli kullan.onun dışında herşey serbest dedi ama ben gene de 3.gün duş aldım.
Cnm o şemayı gönderir misin bı bnde bakayım kese için ne zaman gidiliyor merak ettm

Anladim canim tesekkur ederim.benim de 5.gun embriyosu bana 11.gun test dedi olmadi bende 9.gun yaptiriri. Offf en zoru da beklemekmis
Ben cuma günü idrar testi yapacam 8.gün :KK66::KK70: en azından cumartesi günü olumsuz sonuç çıkacaksa kendimi hazırlarım yavaş yavaş. Çünkü 7.günden itibaren idrarında çıkan arkadaşlar var. Hcg yi yükseltecek bişey yaptırmadım yakın zamanda nasıl olsa. Dondurulmuş embriyo olduğu için. Çatlatma iğnesi 1,5 ay önceydi :)
Senin taze transfer mi dondurulmuş mu. Tazeyse eğer çatlatma iğnesi vücuttan 10 günde atılıyor

Tamam ekleyebilirsem göndereyim ekleyemezsem elimle yazarım :)
Ben de bişey diyecem sana. Sen 27 haziran transfer oldun. İlk idrar testini hangi gün yapmıştın
Cnm bnde 7.gun yaptım çok silik çıktı cuma yaptım az daha iyiydi c.tesi erken gebelik yaptım onda baya belliydi.sonra p.tesi dün kan verdim

Cnm o şemayı gönderir misin bı bnde bakayım kese için ne zaman gidiliyor merak ettm
5 temmuz -> transfer
14 temmuz -> test günü ( testi merkzimizde yaptıramazsanız negatif çıksa dahi ikinci kez tekrarlayın)
24 temmuz -> kese muayenesi
7 ağustos -> kalp atışı için ultrason kontrolü diyor.

Kese için çok erken tarih sanki bilemedim gene kişiden kişiye değişiyordur belki, o aşamaları görecek miyim acaba :) adamlar takvimimi yapmış oraya da :)

Cnm bnde 7.gun yaptım çok silik çıktı cuma yaptım az daha iyiydi c.tesi erken gebelik yaptım onda baya belliydi.sonra p.tesi dün kan verdim
7. Gün dediğin çarşamba dimi geçen hafta , ayın 4ü, şundan soruyorum bazıları transfer günü de sayıyor ya ondan emin olmak için soruyorum gününü. Bi çarşamba transfer oldun diğer çarşamba idrar testi yaptın. Normal test miydi ilk yaptığın

7. Gün dediğin çarşamba dimi geçen hafta , ayın 4ü, şundan soruyorum bazıları transfer günü de sayıyor ya ondan emin olmak için soruyorum gününü. Bi çarşamba transfer oldun diğer çarşamba idrar testi yaptın. Normal test miydi ilk yaptığın
Evt cnm geçen hafta çarşamba yaptım normal testti.transfer gününü saymadım 7.gun yaptım.senin kaçıncı gün şimdi

Ben cuma günü idrar testi yapacam 8.gün :KK66::KK70: en azından cumartesi günü olumsuz sonuç çıkacaksa kendimi hazırlarım yavaş yavaş. Çünkü 7.günden itibaren idrarında çıkan arkadaşlar var. Hcg yi yükseltecek bişey yaptırmadım yakın zamanda nasıl olsa. Dondurulmuş embriyo olduğu için. Çatlatma iğnesi 1,5 ay önceydi :)
Senin taze transfer mi dondurulmuş mu. Tazeyse eğer çatlatma iğnesi vücuttan 10 günde atılıyor
Benim 8. Günde hem kan hem idrar çıkmıştı pozitif.

Aynen cuma idrar testi yapacam, cumartesi kan testi .

Az önce yazdığımı gördün mü , önceki sayafada kaldı; kese günü ile ilgili. Yaklaşık bi fikir olur en azından bana öyle yazmışlar ama
Gördüm cnm salı günü gidicem ins o gün görürüm keseyi hmde o gün evlilik yıldönümüm eşime en güzel hediyeyi vermek istiyorum Allah'ın izniyle

Dondurulmis canim.benimfe

X