Kaç yumurtan vardı ve embriyon?? Ya bu dr lar neye göre canlı yada dondurulmuş kararı veriyor ben anlayamadım yumurta çok olunca ağrı sızı çok oluyor bu yüzden mi dolandırıyorlar ne söylendi sana ??
Doktorlar anne adayının durumuna göre karar veriyor herşeye bacısı ...
Mesela ilaçlara , doz oranlarına , tedavi sürecine , yumurta toplama işlemine ve transfere ..
Benim AMH Çok düsük bana hızlandırılmış protokol uygulandı 5 yumurtam oluştu , AMH Düşük olunca çok kaliteli yumurta oluşmuyor ..
5. Güne yada 6. Güne gitmesi zor , Bu yüzden 2 yumurtam
dollendi ve içinde biraz daha fazla şansı olan yumurtam transfer edildi ..
15 , 20 sağlıklı yumurta elde edilirse bunlardan dollenip blastokist yani 5. Gün ebriyosu olan donduruluyor fazla sağlıklı yumurta varsa ve dollenmisse 5. Güne ulasmissa .
Bazı anne adaylarinda donma çözme yöntemiyle transfer yapılıyor , buna değerleri , rahim ve anne adayının durumuda etken oluyor ..
transfere hazır değilse anne adayı yumurtaları donduruyorlar ..
Dondurmak bazen iyi anne adayı için şans arttırıyor , Ama bu fazla yumurtası olup 5. Güne ulaşan anne adayında , Benim gibi AMH Değeri düşük olan anne adayında fazla beklemek yada dondurmayı onermezler Çünkü çok yumurta çıkmaz çıksana kaliteli değildir .. o yüzden dollenip dollenmedigine bakar , 2. - 3. Gün emriyosu dahi olsa annenin yaşına göre kaçı dollenmisse en fazla 3 tane transfer yaparlar ..
Detaylı anlatmak istedim umarım yardımcı olabildim hanım arkadaşım