Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Seni burda herkes çok iyi anlar çünkü hepimiz aynı cendereden geçtik.öncelikle korkmana gerek yok çünkü hissettiğin tek şey anestezik maddenin enjekte edilmesi için koluna takılacak kanül sonrası uyuyup uyanmak veee işlem tamam.hemen bu ay olup bitsin demekle de olmuyo maalesef emin ol hepimiz onu istedik fakat kendimizi emanet ettiğimiz doktorların tedavilerine güvendik. 20 yumurta üretimi normal mi sence bi ay için tabiki değil haliyle onca ilaç sonrası ve yumurtalık uyarımı rahmi yoruyo ve hormonal bozukluklar oluyor. Dondurulup transfer olması bi kayıp değil bazen büyük bi kazanım
Teşekkürler bunlar hep ayların yorgunluğu işte.. hayırlısı olsun deyip sakin kalmak doğrusu biliyorum ama Allah yardımcımız olsun

Teşekkürler bunlar hep ayların yorgunluğu işte.. hayırlısı olsun deyip sakin kalmak doğrusu biliyorum ama Allah yardımcımız olsun
Ocak ayından beri cebelleşiyorum sabretmek zorundayız ağır bi imtihan ama sonu güzel olduktan sonra ne önemi var

İlk tüp bebek problem dört normal gebelik kaybım var sonrasında hidrosalpenks vede polikistik over. Tüplerimin ikiside alındı artık normal gebelik şansım kalmadı. Ben de anatolia da yaptırdım
Çok üzüldüm Rabbim gönlüne göre versin..
bu sürecler gercekten cok agır dışardan hiç anlaşilmıyor :KK43:
ben hiç hamile kalamadım bir kaç ilaç tedavi ve 1 aşılama eş de hiç prob yok bende küçük bi endometrioma var ama tüpler falan açık tahliller cok normal..
nasip olmadı henüz işte..

Çok üzüldüm Rabbim gönlüne göre versin..
bu sürecler gercekten cok agır dışardan hiç anlaşilmıyor :KK43:
ben hiç hamile kalamadım bir kaç ilaç tedavi ve 1 aşılama eş de hiç prob yok bende küçük bi endometrioma var ama tüpler falan açık tahliller cok normal..
nasip olmadı henüz işte..
Olur inşallah sen sabret acele etme herşeyin olduğu gibi onunda vakti saati var.

Kaç yumurtan vardı ve embriyon?? Ya bu dr lar neye göre canlı yada dondurulmuş kararı veriyor ben anlayamadım yumurta çok olunca ağrı sızı çok oluyor bu yüzden mi dolandırıyorlar ne söylendi sana ??
Doktorlar anne adayının durumuna göre karar veriyor herşeye bacısı ...
Mesela ilaçlara , doz oranlarına , tedavi sürecine , yumurta toplama işlemine ve transfere ..
Benim AMH Çok düsük bana hızlandırılmış protokol uygulandı 5 yumurtam oluştu , AMH Düşük olunca çok kaliteli yumurta oluşmuyor ..
5. Güne yada 6. Güne gitmesi zor , Bu yüzden 2 yumurtam
dollendi ve içinde biraz daha fazla şansı olan yumurtam transfer edildi ..
15 , 20 sağlıklı yumurta elde edilirse bunlardan dollenip blastokist yani 5. Gün ebriyosu olan donduruluyor fazla sağlıklı yumurta varsa ve dollenmisse 5. Güne ulasmissa .
Bazı anne adaylarinda donma çözme yöntemiyle transfer yapılıyor , buna değerleri , rahim ve anne adayının durumuda etken oluyor ..
transfere hazır değilse anne adayı yumurtaları donduruyorlar ..
Dondurmak bazen iyi anne adayı için şans arttırıyor , Ama bu fazla yumurtası olup 5. Güne ulaşan anne adayında , Benim gibi AMH Değeri düşük olan anne adayında fazla beklemek yada dondurmayı onermezler Çünkü çok yumurta çıkmaz çıksana kaliteli değildir .. o yüzden dollenip dollenmedigine bakar , 2. - 3. Gün emriyosu dahi olsa annenin yaşına göre kaçı dollenmisse en fazla 3 tane transfer yaparlar ..

Detaylı anlatmak istedim umarım yardımcı olabildim hanım arkadaşım

Ben hastaneye toplam 500 ödedim opu yapılacağı gün ..
Ben raporlu anne adayıyım..
AMH 0.61 FSH 11.5 Bu yüzden rapor cikarabildim ..
Fazla şansım yok fakat taktir ilahi ALLÂH'n ben elimden geleni yapmak istedim bu uğurda
Öyle karamsar olma cnm Rabbim büyük amh 0.01 le hamile olan kişiler var Allah'ım yüzünü güldürsün insallah

Öyle karamsar olma cnm Rabbim büyük amh 0.01 le hamile olan kişiler var Allah'ım yüzünü güldürsün insallah
Çok araştırdım , Hatta araştırırken AMH 0,85 Tek embriyo transferi ile ikizleri olana bile rast geldim .. Mucizelere Tanık oldum Bu yüzden umut daima var ..

Tabiki öyle hanım arkadaşım ..RABBIMDEN umudumu hiç kesmiyorum , Dua ediyorum daima ben ve benim gibi evlat sahibi olmak kin çaba sarfeden anne adayları için ..
Bazen yipraniyoruz bu yolda bazen zayıf dusebiliyoruz bedenen ve maanen , taktir mevlanın ne diyelim zorlu sınav umarım sonu güzel olur
Sizin hikayeniz nedir bu yolda ..

Çok araştırdım , Hatta araştırırken AMH 0,85 Tek embriyo transferi ile ikizleri olana bile rast geldim .. Mucizelere Tanık oldum Bu yüzden umut daima var ..

Tabiki öyle hanım arkadaşım ..RABBIMDEN umudumu hiç kesmiyorum , Dua ediyorum daima ben ve benim gibi evlat sahibi olmak kin çaba sarfeden anne adayları için ..
Bazen yipraniyoruz bu yolda bazen zayıf dusebiliyoruz bedenen ve maanen , taktir mevlanın ne diyelim zorlu sınav umarım sonu güzel olur
Sizin hikayeniz nedir bu yolda ..
Benim de amh 0,74 durumumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum ya düşük olunca kalitesizmi oluyormuş yumurtalar ben sadece rezervim az sanıyordum :KK43:

Benim de amh 0,74 durumumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum ya düşük olunca kalitesizmi oluyormuş yumurtalar ben sadece rezervim az sanıyordum :KK43:
Canım bir şeyler okuyup kafanı karıştırma. Doktoruna ve onun söylediklerine yoğunlaş. Ona bakarsan benim de ilk denemem olacak ve ilk denemede vucut yorgun oluyor, tutmayabiliyor demişler. Ama ilkinde tutan da var. Herkesin bünyesi farklı. Bence böyle durumlarda kulağını her şeye tıkayıp Rabbine tevekkül edeceksin. Çok araştırmak, çok şey bilmek iyi değilmiş ben bunu anladım. İnsan gereksiz yere strese giriyor.. En çok uzak olmamız gereken şey stres.

Canım bir şeyler okuyup kafanı karıştırma. Doktoruna ve onun söylediklerine yoğunlaş. Ona bakarsan benim de ilk denemem olacak ve ilk denemede vucut yorgun oluyor, tutmayabiliyor demişler. Ama ilkinde tutan da var. Herkesin bünyesi farklı. Bence böyle durumlarda kulağını her şeye tıkayıp Rabbine tevekkül edeceksin. Çok araştırmak, çok şey bilmek iyi değilmiş ben bunu anladım. İnsan gereksiz yere strese giriyor.. En çok uzak olmamız gereken şey stres.
Doğru söylüyorsun canım yapmamız gereken elimizden geleni yaptıktan sonra tevekkül ve dua Rabbim hakkımızda hayırlısını versin

Doğru söylüyorsun canım yapmamız gereken elimizden geleni yaptıktan sonra tevekkül ve dua Rabbim hakkımızda hayırlısını versin
Amin canım. Hep olumlu düşün. Kendini hiç yıpratma. Biz dualarla çok yol kat ettik. Benim eşimde hiç sperm üretimi yoktu. Doktorun bize dediği "evlat edinin" olmuştu ama kendimizi bırakmadık, başka doktor araştırdık. Hep umutlu olduk, moralimizi yüksek tuttuk, hep dua ettik. Çok şükür şu anda tüp bebek sürecine başladık. Sen istedikten ve inandıktan sonra Rabbim yardım ediyor. ♥️

Arkadaşlar iğneye başladıktan sonra istenen E2 tahlili için aç karnına mı gitmek gerekiyor?

Benim canlı transfer oldu biz de problem yok gözüküyordu ama 5 yumurta ancak toplandı ve 3.gune bı tanesi gelebildi onun da çok iyi olduğunu düşünmüyorum bazı şeyler nasip yani hiç bı sorun Yokken bir yumurta bile zor transfer edilebiliyor. Vücudun ilaçlara verdiği tepki ile alakalı birazda durum. rabbim ol dedikten sonra olur dua etcez artık...

X