Aslında beyin olarak çok rahatım fakat her ay arkadaşlarm çevrem tlfmla arayıp seni rüyamda hamile gördüm durumlar nasıl diye bunu her ay soruyorlar bir bahaneyle tersleyemiyorum da ama sürekli sormaları cok zoruma gidiyorCanım seni çok iyi anlıyorum. Benim de 4.senem.. neler yapmadım ki. 2.senemde hamile kaldım bebek gelişimini durdurdu kürtaj oldum. 2ay önce tüp bebek yaptırdım tutmadı. Ve psikolojik olarak çöktüm artık tüp bebek de tutmuyorsa çocuk sahibi olamam ben dedim. Dondurulmuş embriyolarımız vardı doktor 2ay geçsin hiçbir ilaç falan kullanma bedenin arınsın gel dondurulmuşları transfer edelim dedi. Kendimi ona hazırladığım için başka bişey düşünmedim. Adetimden 1hafta geçince çift çizgiyi gördüm çok şükür. İnşallah sağlıklı ilerler.
Demem o ki eğer hiçbir sorun yoksa sorun beyninle ilgili kafanı rahat bırakman düşünmemen lazım. İnanki o ay kalırsın inşallah
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Tüp bebek yaptırmalımıyım?
- Konu Sahibi Melek280
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Tüp bebek için devlete girmiştim ama yarım kaldı dosyam tamamlanamadı eşimde varikosel çıkmıştı şimdi tekrar gidicez inşallah ama maddiyat ne ladar olur bilmiyorum tahmininiz varmıBen Türkiye'nin en iyi doktorlarına aşılama yaptırdım yine tutmadı hatta yapan doktorum yüzde 20 bile değil tutma şansı demişti aşılama için...Tutan arkadaşlar var duyuyorum ama tanıdığım kimsede tutmadı... Ben tüp bebek öncesi çok tedavi denedim bin pişman oldum 5. Yilimda tüp bebek deneyebildim ...Tek seferde tuttu ama kaybettim ikizlerimi erken doğumla. İki yıl sonra ikinci tüp bebeğimi denedim çok şükür oğlum doğdu..
Benim pişmanlığım doktor tüp bebek tavsiye ediyorum dediğinde nedense kabullenememistim. Çok büyük bir sıkıntımız yok okadar para veremem demiştim 8. Yilimda evlat sahibi olabildim..
Tabi herşey nasip ama keşke okadar inat etmeseymisim ısrarla asilamalar ilaç tedavileri oldum..Vücudumun dengesi bozuldu tüp bebek için harcayacağım miktarın kat kat fazlasını harcadım en önemlisi de her ay hayal kırıklığı sürekli manevi yıprandım..
Eğer imkanınız varsa doktorunuz da tüp bebek için yönlendiriyor ise direk tüp bebek yaptırın...
Evet zaman çok önemli benden snra evlenen herkes 2. Çocuklarına hamile bn hepsinden önce evlenmiştim halbuki çok üzücücanım bize de herhangi bir sorun yok dediler senelerce toplam 3 kere düşük yaptım. Tüp bebek ilk deneme tutmadı 2. Denemenin sonucunu da yarın alacağım. Aşılama için bence zaman kaybetme ve tüp bebek dene.. seneler çabucak geçiyor bende 31 oldum ve kucağımız bomboş kaldı..
- 14 Nisan 2019
- 2.155
- 5.689
- 88
- 31
Ben zaten özellikle dedimki sperm sorunu olan kişilerde hareketlilik yoksa aşılama da düşük olanak ama tabiki tutan da var nasip meselesi rabbim neyi vesile kilcak bilemeyiz bu benim fikrim yaniDoktorunuzun söylemiyle aşılama tedavisi için böyle düşünüyor olabilirsiniz ama ben katılmıyorum ve aşılama yaptıracak kişilere de bir umutsuzluk yüklüyor bu ifadeler. Aşılamanın tutma olasılığı evet düşük ama iyi sonuç verebilen bir tedavi. Ben 7 yıl bekleyişten sonra ilk aşilamada hamile kaldım.
- 14 Nisan 2019
- 2.155
- 5.689
- 88
- 31
Ben 2019 mart ayında 15 bin harcadimTüp bebek için devlete girmiştim ama yarım kaldı dosyam tamamlanamadı eşimde varikosel çıkmıştı şimdi tekrar gidicez inşallah ama maddiyat ne ladar olur bilmiyorum tahmininiz varmı
evet karantina bitsin tekrar doktor yoluna gidicem artık hakkımda doğru olanı söyler diye düşünüyorumYeniden gidin kontroller yaptirin. Asilama deneyebilirsiniz bir kere sonra olmazsa tüp benek. Tüp bebek fiyati daha yüksek yani birikiminiz olmasi lazim. İki yöntemle de hamile kalan var etrafimda. Mesela bir arkadaşim 4. Aşimalada hamile kalmişti
- 8 Aralık 2010
- 10.168
- 6.717
- 448
Doğru, haklısınız.Ben zaten özellikle dedimki sperm sorunu olan kişilerde hareketlilik yoksa aşılama da düşük olanak ama tabiki tutan da var nasip meselesi rabbim neyi vesile kilcak bilemeyiz bu benim fikrim yani
Tüp bebek için neredeyse hiç paramız yok aslmda ama o işe girince Allah yardm eder gerekirse arabamızı satarız dedik fiyatta devlet hastanelernde de çokmu yüksel oluyor 10 bini geçiyormuAşilama daha pratik bir tedavi. Beklemeyi gerektirmiyor sadece bir kere catlatma ignesi vuruluyorsunuz. Ama hani doğal yollardan bir süre daha deneyin derse doktor onu çok kabul etmeyin. Yaş olayi önemli. Biz de bir aşilama denedik olmayinca tüp bebek denedik
bende öyle 6 seneyi doldurucaz eylül de abim evleneli 1 sene oldu eşi 7 aylık hamile..Evet zaman çok önemli benden snra evlenen herkes 2. Çocuklarına hamile bn hepsinden önce evlenmiştim halbuki çok üzücü
insanın artık gücü kalmıyor , rabbim aratmadan herkese versin ama bizi de bizim gibiler anlar
Aslında beyin olarak çok rahatım fakat her ay arkadaşlarm çevrem tlfmla arayıp seni rüyamda hamile gördüm durumlar nasıl diye bunu her ay soruyorlar bir bahaneyle tersleyemiyorum da ama sürekli sormaları cok zoruma gidiyor
Ben onu soran arkadaşlarla ilişiğimi kestim. Aileme de söyledim sormayın artık böyle şeyler. Olunca ben size haber edicem diye. Hatta kkdan da çıktım burda hamilelikle ilgili şeyler ister istemez görüyorum okuyorum diye. Aslında senin elinde canım uzaklaştır onunla ilgili herşeyi hayatından
Kimseyle dertleşemiyorum bende kim sorarsa bn çocuk sevmemki düşünmüyoruz daha diyorum olmuyor diyemiyorum zoruma gidiyor Allah isteyen herkese nasip eder inşallahbende öyle 6 seneyi doldurucaz eylül de abim evleneli 1 sene oldu eşi 7 aylık hamile..
insanın artık gücü kalmıyor , rabbim aratmadan herkese versin ama bizi de bizim gibiler anlar
Arkadaş edinmiyorum zatn giç arkadaşm yok çok mutluyum ailemde sormuyor zatn olsa söylerim diye bende söylemiştmBen onu soran arkadaşlarla ilişiğimi kestim. Aileme de söyledim sormayın artık böyle şeyler. Olunca ben size haber edicem diye. Hatta kkdan da çıktım burda hamilelikle ilgili şeyler ister istemez görüyorum okuyorum diye. Aslında senin elinde canım uzaklaştır onunla ilgili herşeyi hayatından
Ben aşılama olmadım. Direkt tüp bebeğe yönlendirdiler. Daha çok yeni tedavi oldum zaten bizden sonra durudruldu herşey. Biz Ankara'da tedavi olduk. Tedavi için 9.500 tl eğer yumurta döndürülür da da yanlış hatırlamıyorsam 2200 ek dendi. Bizde dondurularak embriyo olmadı. İlaçları da kendin temin ediyorsun. Onlara da yaklaşık 2000 2500 TL odedik yanlış hatırlamıyorsam.
Çok teşekkürler sanırım devlette olsa maliyetli oluyor her türlü 10 bini gözden çıkarıcam herşeye değer artıkBen aşılama olmadım. Direkt tüp bebeğe yönlendirdiler. Daha çok yeni tedavi oldum zaten bizden sonra durudruldu herşey. Biz Ankara'da tedavi olduk. Tedavi için 9.500 tl eğer yumurta döndürülür da da yanlış hatırlamıyorsam 2200 ek dendi. Bizde dondurularak embriyo olmadı. İlaçları da kendin temin ediyorsun. Onlara da yaklaşık 2000 2500 TL odedik yanlış hatırlamıyorsam.
Bizim özel bı kurumdu. Devleti bilmiyorum, araştırmadım. Ama hiç değilse bı merkeze gidip görüşmeniz ve muayene olmanızı tavsiye ederim. Çünkü bu insanların uzmanlık alanı infertilite ve işi ehline vermek gerek malumunuz. Siz hangi sehirdeydiniz ?Çok teşekkürler sanırım devlette olsa maliyetli oluyor her türlü 10 bini gözden çıkarıcam herşeye değer artık
SakaryaBizim özel bı kurumdu. Devleti bilmiyorum, araştırmadım. Ama hiç değilse bı merkeze gidip görüşmeniz ve muayene olmanızı tavsiye ederim. Çünkü bu insanların uzmanlık alanı infertilite ve işi ehline vermek gerek malumunuz. Siz hangi sehirdeydiniz ?
- 25 Temmuz 2019
- 3.833
- 10.845
- 158
Sonucunuzu öğrendiniz mi acaba ? Umarım güzel haberler vardırcanım bize de herhangi bir sorun yok dediler senelerce toplam 3 kere düşük yaptım. Tüp bebek ilk deneme tutmadı 2. Denemenin sonucunu da yarın alacağım. Aşılama için bence zaman kaybetme ve tüp bebek dene.. seneler çabucak geçiyor bende 31 oldum ve kucağımız bomboş kaldı..