• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek yapmalımıyım

neslihanecel

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2024
10
2
1
32
Merhabalar, şimdi sürecimi anlatmak istiyorum fikriniz almak istiyorum. 2.5 senedir evliyim korunmasız ilişki olmasına ragme gebe kalamadım. Gebze özel bir hastaneye gittim yumurtlalıklarım gayet iyi oldugu. Hamile kalmayı engelemicek pcosum oldugu söylediler. Daha sonra inslim direnciö sınırda cıktı âdet düzensizligim var glifor kullandım adetim düzene girdi. Ama yine gebe kalamadım sonra. Kocaeli üniversitene Aydın hocaya gittim pcosum yok ama yumurlamanda yok dedi adet öncesi gitmiştim Özge hocaya yönelendir. Özge hoca çok iyiydi. Ve yumurtalıklarım normal oldugunu söyledi ama perde görüyorum dedi rahim filmi çektir. Bakalım dedi özelde Emek hocaya film çektirdim filmde rahimde 7 cm polip ve rahim perdesi çıktı. Daha sonra özel muanesi gittim Emek hocanın yumurtalıklarımda pcos olduğum dogal yollardan gebe kalmam imkansız ve düşük riskim çok oldugunu söyledi. Polip ve rahim perdesi almak için bana histeroskopi yapacak ve kilolu oldugum için mide ameliyatı önerdi kilom 90 60 kg olmamı istiyor yoksa hamile kalmamın zor oldugu söylüyor. Ve ameliyat sonra aşılam yapıcak agustosta tüp bebek. Size sorum sizce tüp bebek olmalımıyım yoksa polip aldırıp kendiliginden kalmayı denemiyim benim olup gebe kalan varmı. Tahlillerimide paylaşıyorum bana yardımcı olabilirmisiniz.

Eklentiler

• IMG_5254.png
    IMG_5254.png
    140,9 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_5253.png
    IMG_5253.png
    133,2 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_5252.png
    IMG_5252.png
    132 KB · Görüntüleme: 14
Merhaba, bence polipler ve perde sorunu halledildikten sonra hamile kalmak için biraz zaman tanıyın kendinize. Böyle bir sorunla karşılaşmadım. Benimde ilk gebeliğim evliliğim 3. Yılında normal yolla oldu (kaybettim 10. Haftada) hiç korunmama rağmen. Bende gitmiştim sizin gibi ama bi sorun görmediler. Rahim filmi bile çekilmedi. Meğer tüplerim tıkalıymış. Miyom ameliyatı oldum orda öğrendik. Açılmadı da aradan 3 yıl daha geçti yine hamilelik yok tüp bebek denedik tuttu ancak onu da 17. Haftada kaybettim. Sonra tüplerim tıkalı olmasına rağmen mucize ya işte sadece biri sızıntı şeklinde açıktı normal yolla yine gebe kaldım hemen peşine. Ve boyum 155 kilomda 88 di.

Merhaba, bence polipler ve perde sorunu halledildikten sonra hamile kalmak için biraz zaman tanıyın kendinize. Böyle bir sorunla karşılaşmadım. Benimde ilk gebeliğim evliliğim 3. Yılında normal yolla oldu (kaybettim 10. Haftada) hiç korunmama rağmen. Bende gitmiştim sizin gibi ama bi sorun görmediler. Rahim filmi bile çekilmedi. Meğer tüplerim tıkalıymış. Miyom ameliyatı oldum orda öğrendik. Açılmadı da aradan 3 yıl daha geçti yine hamilelik yok tüp bebek denedik tuttu ancak onu da 17. Haftada kaybettim. Sonra tüplerim tıkalı olmasına rağmen mucize ya işte sadece biri sızıntı şeklinde açıktı normal yolla yine gebe kaldım hemen peşine. Ve boyum 155 kilomda 88 di.
Nasip işte peki adet düzensizliğiniz varmıydı

Evet vardı pcos demişlerdi bana da. Ama yumurtalarımda filan hiç sorun yoktu sizin gibi.

Formda okuyorum çok rahim perdesi alındıktan sonra hamile kalanları. Yani bi süre verirsiniz kendinize olmazsa tabi tüp bebek neden olmasın.

Kilo konusunda da hamile kalınca dikkat edin ben 88 le kaldım 6 kilo verdim 27. Haftamdayım 2 kilo alarak devam ediyorum 84 üm şuan.

Yani süreci siz yaşıcaksınız doktorun ısrar etmesinden çok sizin kararınız önemli. Ben yaşım da ileri olunca miyom dan sonra beklemek istemedim hemen tüp bebek denedim.

Maşallah. Allah şimdiden analı babalı büyütsün kucağınıza alamayı nasip etsin. Umarım bizde bu mutlulugu yaşarız 💖

Bende kocaelide yaşıyorum bu arada Medicalparkta tedavi gördüm, konak hastanesinde yumurtalarım toplanmıştı. Çok zor bir süreç değil korkuyordum yaşamadan önce. Ama sandığım gibi olmadı.

Benim anlamadığım neden mide ameliyatı 90 kilo çok değil kendin verebilirsin eğer yasin küçükse miyom alındıktan sonra bekle hemen tüp yaptırma o ilaçlar çok yıpratıyor insani

Bende kocaelide yaşıyorum bu arada Medicalparkta tedavi gördüm, konak hastanesinde yumurtalarım toplanmıştı. Çok zor bir süreç değil korkuyordum yaşamadan önce. Ama sandığım gibi olmadı.
Hangi doktora gidiyorsun bende umutepede tedaviye başladım

Back