Tüp bebek yapan bebek cinsiyeti nedir ???

Merveecn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2020
1.069
545
Merhaba kızlar tüp bebek tedavisi görüpte veya tüp bebek tedavisinde en çok tutunan genelde kız çocuğu mu oluyor erkek mi böyle birşey varmı yoksa sprem ve yumurtaya göre değişiyor mu? Yorumlarınızı merakla bekliyorum .

Bende ilk defa duydum en çok ne tutuyor diye. Cinsiyet baba geninden geldiği icin eşinizin ailesinden ki cinsiyet oranı bir nebze yol gösterebilir zira eşimin tarafında erkek nüfusu yüksek hic sasmadi bizim tedavimizde de bu istatistik

Eşimin tarafında erkek nüfusu fazla ama tüp bebekle hep kız çocukları oldu.

Eşimin spremi olmadığı için iğneyle alındı , onlarında 4 kız 2 erkek oldu

Allah ne verirse O olur. Bu kadar basit. Ezelde herşey takdir edilmiştir. Saati vakti gelince de olur.

New South Wales Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, tüp bebek olarak bilinen IVF yönteminde bebeğin erkek olma olasığı yüzde 56.1. Normal yolla çocuk sahibi olanlarda bu oran yüzde 51.5. İmiş o zaman tüp bebek te kız olma olasılığı yüzdesi 43.9 oluyor

Allah ne verirse O olur. Bu kadar basit. Ezelde herşey takdir edilmiştir. Saati vakti gelince de olur.
Bilimsel makalelelerde tüp bebek çocuklarının %56 sının erkek % 44 ünün kız çocuğu olduğu söyleniyor normal yolla gebelikte erkek oranı %51 e düşüyor ayrıca Kıbrıs ve Balkan ülkelerinde Pgt yöntemi ile ben bir birey olarak embriyo rahme yerleştirilmeden önce kız yada erkek olarak cinsiyet tercih edebiliyorum yani her konuda bilimsel bir makale vardır okumak gerekir

Bilgiler için çok teşekkür ederim,

Sesli güleyim :) Kıbrıs ta cinsiyet seçmek yani başkasının hücresini almak caiz miymiş!? Allah buna izin veriyor mu? Haram olanı tercih tabi sizin bileceğiniz şey. Bilimsel makalelerin içindeyiz merak etmeyin ailem tıpçı . Ama bakın bakalım o bilimseller tüp bebeğin tutmamasını da açıklayabilir muymuş? Bana Dr kendisi tıp ta açıklaması yok dedi :) Allah nasip edecekse her yol vesile. Kız erkek de Allah ın takdiri. Bu kadar basit. Herşeyin bilimsel açıklaması yok. Öyle olsaydı tüp bebek sonrası herşey mükemmel ama hala açıklanamayan infertilite diye birşey olmazdı. Size Şura suresi 49. 50. Ayetleri okumanızı öneririm. Allah mutlak kudret ve ilim sahibidir. İman etmiyorsanız Allah hidayet versin.

Başkasının hücresi dememiş ki arkadaş yanlış anlamışsınız,bende duymuştum eşinin ve kendinin hücresiyle oluşan embriyolardan koz yada erkek hangisini istiyorsan seçebiliyormuşsun

Başkasının hücresi dememiş ki arkadaş yanlış anlamışsınız,bende duymuştum eşinin ve kendinin hücresiyle oluşan embriyolardan koz yada erkek hangisini istiyorsan seçebiliyormuşsun
Türkiye’de de bazı hastalıklara özel böyle bir izin varmış,kimi aileler için cinsiyet çok önemli baskıdan dolayı belki tercih ediyorlardır bana kalsa da Allah tan gelen ne olursa Amenna başım üstüne şahsen

Arkadaşımız bir istatistikten bahsetmiş. Bu konuyla ilgili hazırlanan makaleler var demiş. Rabbimin kudretiyle bu işin oldugunu inkar etmemişki. Yani açıkçası çok çok yanlış anlamışsınız. Cinsiyet secimine de caizdir dememiş. Her ne kadar doğru olmasa da Kıbrıs'ta cinsiyet seçimi var. Anneden ve babadan X kromozomları alınıp dollenirse XX yani kız, anneden X babadan Y alinirsa XY yani erkek çocuk olur. Bu cinsiyet seçimidir. Haram olması yapılmadığı anlamına gelmiyor. Siz arkadaşımızı hemen inançsız ilan etmişsiniz çok yanlış bir üslup. Yani olayı nerelere getirmissiniz hayretle okudum.

Çok tatlısısınız Ocak 2012 tarihinde tüp bebek caiz olmaya başlamış 2014 tarihinde de cinsiyet seçimi caiz değil denilmiş oysa bunlar kuran da yazmıyor diyanet açıklıyor demekki 2012 yılından önce tüp bebek yasakmış hatta 2012 ila 2014 yılları arası cinsiyet seçimi de caiz miş ben 2 kere tedavi gördüm 1. Sinde hiç tutmadı doktorum herşeyin yerinde bir sıkıntın yok olmamasının tek sebebi Allah’ın takdiri başka bir açıklaması yok dedi başka doktora gittim sadece bir serum taktı ve ilk transfer den tuttu oysa ben Allah’ın takdiri diyip evimde otursa idim çocuk sahibi olmayacaktım

Nisaiyede, erkek doktoru değil, kâfir de olsa kadın doktoru tercih etmelidir diyor Diğer hastalıklarda da, mecbur kalmadıkça erkek doktora gitmemelidir. Aynı işi yapan kadın doktor bulamazsa, hastalık da önemli olup, muayene ve tedavi şartsa o zaman caiz olur diyor yani tüp bebek tedavisinde uzman doktorlar var iken bayanlar neden Bülent tıraş ı yada Mehmet hocayı tercih ediyor bunlarda caiz olmuyor ama tüp bebek tedavisi gören kadınlar durumun caziligine bakmıyor bir an önce sağlam tedavi görüp iyi bir doktora gidip ilk tedavisinde pozıtıf görebilecek doktor arıyor erkek kadın olması fark etmiyor

Yine de caiz değil. Allah ın kaderine karışılmaz. Araştırıp bakabilirsiniz.

Hastalık için sağlıklı gen mecburiyetten seçilebilir ama cinsiyete karışılmaz. Allah C. C biz kimine kız kime erkek kimine her ikisinden kimine de hiç vermeyiz buyuruyor. Her ikisinden istenir dua edilir Allah nasip edilirse şükredilir hep. Gerisi Allah ın takdiri.

Çaba ile Allah ın takdirini ayırt edemiyorsanız konuşmaya gerek yok. Allah her şeyde vesilelerle kılmış tedavi olun diyor ama şifayı benden bilin diyor. Ben diyanete değil ehli sünnet alimleri ne diyor ona bakarım.

Evet bazı hastalıklara özel izin oldugunu biliyorum araştırmıştım,ama görünen o ki sadece siz okuyup doğruyu siz biliyorsunuz en inançlı sizsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…