• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek ve diş sorunu

LadyNurr

Rabbi heb li mines Salihin ; Amin
Kayıtlı Üye
Kızlar selam herkeze beni bilenler biliyor martta tüp bebek sürecine başladık türkiyede sonrasında corona felan derken uzadı .. iki aydır erteleme oluyor değişik sebeblerden dolayı .. artık ertelenme olmasın piskolojikmen beklemekten çöktüm .. süreci bilenler bilir çok zor alsında iğnesinden tutunda zorluklarına kadar .. benim derdim şu akıl alabilecek bir diş hekimi yada bunu yaşamış biri varsa bana yardımcı olsun lütfen .. ben şuanda regl dönemindeyim yani allah kısmet ederse önümüzdeki regl dönemi 33/35 gün sonra başlıycam yine bişey çıkmassa transfer hazırlığına .. bu ay diş imlantasyonu ilk kısmı yapılsa diye düşündüm diş dipleri yayılmadan ..hatta pazartesi hemen gidip bu hafta yapılmasını rica ediceğim alt vida kısmı yani , iyileşme süresi hadi 2 hafta olsun sizce önümüzdeki regl dönemi transfer olabilirmi yada olmazmı ? Düşünmekten bi hal oldum . Vida takılması durumunda diş kökleri yayılmaz hem olası bi hamilelikte 9 ay boyunca aceba diş implantasyonu olurmu diş dipleri yayıldımı aceba ya yapılmassa diye düşünmeme gerek kalmaz .. ya nolur bana bi akıl verin .. bu konuyu nereye açacağımı bilemedim Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ne ağız ve diş sağlığı kısmına uyuyor ne tüp bebek kısmına .. senden ricam burada kalması zira en çok bu kısım okunuyor ♥️ Şimdiden herkeze teşekkür ederim

annem daha yeni implant yaptırdı , hadi diyelim hiç sorun çıkmadı gittiniz gün vida takıldı , iyileşme süresi 2 hafta değil ki.impantın kemiğe kaynaması 4-5 hafta , sonra onun iyileşmesi de 8-12 hafta.sonra ölçü alınacak da gerçek diş yerine oturtulacak da onun kontrolleri de iyi ihtimalle 3 prova olur.yani demem o ki 3-5 ay bu işlem

annem daha yeni implant yaptırdı , hadi diyelim hiç sorun çıkmadı gittiniz gün vida takıldı , iyileşme süresi 2 hafta değil ki.impantın kemiğe kaynaması 4-5 hafta , sonra onun iyileşmesi de 8-12 hafta.sonra ölçü alınacak da gerçek diş yerine oturtulacak da onun kontrolleri de iyi ihtimalle 3 prova olur.yani demem o ki 3-5 ay bu işlem
Ya gerçekten okadar uzunmu 🥺 işlemle lokal anestezi ile vida takılıp kalır diye planlamıştım üst kımsını hemen yaptırmayacaktım .. 🙄

Ya gerçekten okadar uzunmu 🥺 işlemle lokal anestezi ile vida takılıp kalır diye planlamıştım üst kımsını hemen yaptırmayacaktım .. 🙄
esas sorun vida kısmı zaten.önce ekstra çekilecek diş varsa onlar belirlenip çekiliyo, sonra o iyileşiyo.sonra eğer ihtiyaç varsa kemik tozu ekiliyo (anneme ekildi korkunç bir şey yani ağrı anlamında), sonra dikişleri aldırmaya falan gidiliyo sonra operasyon geçiriyosun ameliyathanede vidalar takılıyo.bu arada da annem resmen ağlaya ağlaya yattı ilk 2 gün.ama kemik tozu herkese ekilmiyo damakları zayıf diye ekildi ona.yeme içme konusunda bebek gibi beslendi tabi sıvı ve yumuşak.bu arada antibiyotik ve ağrı kesici alıyosun bol bol ve sık sık röntgene giriyosun kontrol amaçlı her işlemde.vidayı kemiğin kabul edip kaynaması sonra iyileşmesi uzun sürüyo.kaç ay öyle gezdi sonra gitti baktılar röntgende güzel kaynamış yerine diye . sonra geçici dişler takıldı o arada ölçü alındı, sonra da 3 provada esas dişler oturtuldu.aslında bu dişlerin takılmasında falan hiç bişey yok yanlış hatırlamıyosam uyuşturmadı bile.üstten tak çıkar.

Kızlar selam herkeze beni bilenler biliyor martta tüp bebek sürecine başladık türkiyede sonrasında corona felan derken uzadı .. iki aydır erteleme oluyor değişik sebeblerden dolayı .. artık ertelenme olmasın piskolojikmen beklemekten çöktüm .. süreci bilenler bilir çok zor alsında iğnesinden tutunda zorluklarına kadar .. benim derdim şu akıl alabilecek bir diş hekimi yada bunu yaşamış biri varsa bana yardımcı olsun lütfen .. ben şuanda regl dönemindeyim yani allah kısmet ederse önümüzdeki regl dönemi 33/35 gün sonra başlıycam yine bişey çıkmassa transfer hazırlığına .. bu ay diş imlantasyonu ilk kısmı yapılsa diye düşündüm diş dipleri yayılmadan ..hatta pazartesi hemen gidip bu hafta yapılmasını rica ediceğim alt vida kısmı yani , iyileşme süresi hadi 2 hafta olsun sizce önümüzdeki regl dönemi transfer olabilirmi yada olmazmı ? Düşünmekten bi hal oldum . Vida takılması durumunda diş kökleri yayılmaz hem olası bi hamilelikte 9 ay boyunca aceba diş implantasyonu olurmu diş dipleri yayıldımı aceba ya yapılmassa diye düşünmeme gerek kalmaz .. ya nolur bana bi akıl verin .. bu konuyu nereye açacağımı bilemedim Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ne ağız ve diş sağlığı kısmına uyuyor ne tüp bebek kısmına .. senden ricam burada kalması zira en çok bu kısım okunuyor ♥ Şimdiden herkeze teşekkür ederim
Eger hamile kalirsaniz bu surecte ve doktorunuz onaylarsa 2. 3 aylik surecte dis tedavisi yaptirabiliyorsunuz once bunu bir dis doktoruna sorun implant bu kritere giriyormu sonra transferi yapacak doktorunuza sorun tup bebek oldugundan dolayi riskli bi durum teskil eder mi ona gore tedaviye baslarsiniz yada askiya alirsiniz.

İmplant tedavileri hastadan hastaya değişir. Yukarıda bir üyenin bahsettiği kemik tozu genelde ileri yaşta hastalara ya da çekilen dişin yerinde uzun süre implant yapılmayan hastalarda bekledikçe oluşan kemik kaybına göre ekleme yapılır. Acı da aslında kişiden kişiye değişiyor tek implantta öldüm bittim süründüm diyen de var aynı anda 8 implant yapılan hastalardan gayet iyiyim hiç sıkıntım olmadı diyen de. İmplant yerleştirildikten sonra minimum 2,5 - 3 ay bekleniyor kemik ile implantın birbirine kaynaması için. Kırık bir kolun tam anlamıyla iyilemesi gibi düşünün. 3 ay sonrasında üst yapısı yapılıyor. Yani açıkçası minimun 3 ay bekleme süren var ama gebeliğin olumlu sonuçlandığında diş etinin alt kısmında kalan vidayı açmak için de ufak bi kesi atılıp diş etinin şekillendirilmesi için bir başlık takıyorlar. Ortalama 10-15 gün de o parça ile geziyorsun daha sonra üstüne diş yapılıyor. O parça da takılırken anestezi uygulaması yapılıyor hamile olacağın için tercih eder misin bilemiyorum. Ama doktorunla konuşup implantı uyguladıktan sonra hemen iyileşme başlığını takmasını rica edersen 3 ay sonra gittiğinde senin için işlem çok daha basit olacaktır. Bu konuyu eğer gerçekten güveniyorsan önce doktorunla konuş bence. Bende ortodontik tedavi görüyorum bana da hamile kalırsan söyle kötü böyle kötü olur dişlerin çürür elinde kalır vs dediler ama çok şükür doktorum bana güven dedi 1 gram sıkıntı yaşamadım yaşamıyorum.

esas sorun vida kısmı zaten.önce ekstra çekilecek diş varsa onlar belirlenip çekiliyo, sonra o iyileşiyo.sonra eğer ihtiyaç varsa kemik tozu ekiliyo (anneme ekildi korkunç bir şey yani ağrı anlamında), sonra dikişleri aldırmaya falan gidiliyo sonra operasyon geçiriyosun ameliyathanede vidalar takılıyo.bu arada da annem resmen ağlaya ağlaya yattı ilk 2 gün.ama kemik tozu herkese ekilmiyo damakları zayıf diye ekildi ona.yeme içme konusunda bebek gibi beslendi tabi sıvı ve yumuşak.bu arada antibiyotik ve ağrı kesici alıyosun bol bol ve sık sık röntgene giriyosun kontrol amaçlı her işlemde.vidayı kemiğin kabul edip kaynaması sonra iyileşmesi uzun sürüyo.kaç ay öyle gezdi sonra gitti baktılar röntgende güzel kaynamış yerine diye . sonra geçici dişler takıldı o arada ölçü alındı, sonra da 3 provada esas dişler oturtuldu.aslında bu dişlerin takılmasında falan hiç bişey yok yanlış hatırlamıyosam uyuşturmadı bile.üstten tak çıkar.
Kuzum dişim zaten çekildi 7/8 ay önce 1 ay önce gittim evet hla zamanımız var yeteri kadar geniş diş dipleri dedi film çektik ..işte eğer olurda bebeğim tutarsa diye vida kısmını bu ay halletsem dedim 🙄 yani diş çekilme va olmayacak zaten oldu o sık sık kontrole gittim ama hep kaldı ya 😕

Ayrıca eğer implat konusunda kendinizi çok zorlamak istemiyorsanız çekilen dişin önündeki ve arkasındaki dişe yer tutucu denen bir aparat yapılıp sabit şekilde takılıyor o aparak çekilen dişin yanındaki dişerin boşluğa doğru gelmesini engelliyor açıklık hep aynı kalıyor. Bunu da düşünebilirsiniz. En azından olaylar sizin için netleşene kadar o ara kapandı mı kapanacak mı düşünmek zorunda kalmazsınız.

Back
X