- Konu Sahibi yamukprenses
-
Canim naptin.insallah hersey yolundadir.senin adina cok sevinicem:)Laye'cim inşallah güzel sonuçlar alırsın. Tedavimi Ali Rüştü Ergür hoca yapıyor. Muayenehanesi Koşuyolu'nda Park 15'te. Aynı zamanda Kalamış Tüp bebek merkezinde çalışıyor toplamayı transferi falan orada yaptı kontrollerime Koşuyolundaki muayenehanesine gidiyorum. Çok memnun kaldım hem hocadan hem asistanından çok iyi bir ekip bugün 10. gün heran adet görecekmişim gibi hissediyorum ağrılar epey var. bakalım beklemedeyiz .
Merhaba ;
Ben ilk tüp bebek sürecim.
2 yıl önce bu sürece başlamam lazımdı ama babam ve anne rahatsızlıklarım işim vs vs.vs... geçti gitti.
en son arefe günü babamı kaybettim.40 gün dolmadan bu sürece başladım.
annem meme kanseri... vs vsvs...işten ayrıldım bu süreç için.
yoğun depresyon tabiki kayıbım var...
psikologla bu süreci götürüyorum.
inan ki çok faydası oldu aşamadığım nice şeye destek oldu.
gerçekten imkanın varsa mutlaka görüş.
kist konusuna gelince ise...
hangi doktora karar verirsen burda yazdığın gibi anlat ışık tutacaksa yineden bir rahim filmi çektir.nasıl net belli olup seni ikna edecekse...
düşüklere olmamasına takılma sebepleri yok çoğu zaman...
sadece tüp bebek sürecinin değil.
genel olarak çok yoruyoruz kendimizi herzaman herşeyin cevaı yok malesef.
tek yapmamız gerekn elimizden gelenin en iyisini yapmak.
ama en iyisini yapmaya çalışırken sorgularsa sualler kendimizi boğmamak yoksa önümüzü göremeyiz ki neye karar verelim.
akıl vermek gibi algılama sadece içimden gelenleri paylaştım.
Canım evet benim ağrım sol tarafta bazen çok raharsız edicek şekilde ağrım oluyo özellikle yorulduysam geceleri daha fazla oluyo sol tarafıma yatamıyorum ama bu ağrı uzun süredir olduğu için ben takibe aldım adete yakın oluyo bende bide adet bittikten bikaç gün sonra da devam ediyo evet dediğin gibi idrara sıkıştığımda da bazen oluyo benim ilişki esnasında ağrım olmuyo ama yapıyomuş çünkü benim gittiğim birçok kadın doğumcu bunun olabileceni söylemişti bana ama tüp bebeğe engel değilmiş kaç kadın doğumcu gezdim bilmiyorum hepsi aynı şey söyledi bizde sperm sayısının düşük olmasına bağladılar hep benim 1 tüp bebek denemem oldu ve 4 embriyom oldu birinci transferim tek 2. Transferim çift oldu ama negatif sonuç aldım 1 ay önce 2.deneme için tedaviye başladım ve 1. Tedavimde olduğu gibi ohss durumundan dolayı embriyolarım donduruldu şimdi tekrardan dondurulmuş tedavim için eğer Rabbim nasip ederse gün sayıyorum böyle yani canım bence de arkadaşların dediği gibi çikolata kisti bu duruma engel değil bana sadece memoriala bi ön görüşmeye gitmiştim eğer bu denemen de de olmazsa histereskopi ile rahime bakıp olumsuz olmasının nedeni yapışıklık derecen olabilir denmişti öyle yani sen hamilede kalıyosun bak bu tedavinde senin de güzel haberlerimi alıcaz şans bizlerle olsun kader arkadaşım:)
Bayanlar bendede 7cm ve 4cm çikolata kisti var, son zamanlarda aşırı mide bulantım var sizde de var mı?
Ayy kurtulsam şundan biran önce. Geçmiş olsun sizede
o zaman bendeki çikolata kisti,çünkü benim ilk hamileliğim kendiliğinden olan bir hamilelikti,16 haftalık düşükten sonra hamile kalamayınca rahim filmimde tüpler açık çıkmıştı ama başka sebepten ameliyat olunca yıkarıda bahsettiğim soltarafımda ağrım ve akıntım oldu ve bu şekilde 1 sene yaşadım,2.rahim filminde tüplerim kapalı çıktı,belkide çikolata kistim kapadı değin gibiMerhaba arkadaşlar. Doktorlarımdan duyduğum kadarıyla çikolata kisti düşüğe neden olmuyor. Çikolata kisti yumurtalık ya da tüpleri tıkayıp (yapışıklık) spermin yumurtalıklara ulaşmasına engel oluyor. Ya da uzun yıllar yumurtalıkta bekleyen kist sağlıklı dokuyu bozarak yumurtalık rezervini bitiriyor (Benim gibi. 16 yıl boyunca sol yumurtalığımda çikolata kisti ile yaşamışım. 6 cm olunca kendiliğinden çatladı ve ameliyat oldum. Tüp bebek tedavimde ortaya çıktı ki sol yumurtalığım artık yumurta üretmiyor, tek yumurtalık ile çalışıyoruz şuan). Yani gebeliğin oluşmasına engel oluyor. Hatta doktorum ilk zamanlarda kisti almayalım gebe kalırsan doğumda kendiliğinden gidecektır demişti.
canım benim mesajı yazalı çok uzun zaman geçmiş,pek yazan yok diye gelip bakmamışım konuma,aslına bakarsan artık bu konularla ilgili herşeyden kaçıyorum,o kadar çok yorulmuşum ki...
başın sağolsun canım benim seninde yaşadıkların kolay değilmiş.Allah herkese sabır ve güç versin.herşey ters gidiyor bunu derken aslında korkuyorum şükür diyorum en azından sağlıklıyım ama herşey üstüste geliyor,aslında uzun uzun birilerine anlatmaya ve yol gösterilmeye ihtiyacım var.
antalyada ilçede yaşıyorum psikolog için çok doktor seçeneğim yok,hastaneye gitmiştim ve beni uzun uzun dinlemek istemedi haliyle ve özele yönlendirdi,özele gittim ama sevmedim doktoru ısınamadım,ilk görüşme öylesine saçma sapan geçti diye ikinciye gitmek istemedim.her defasında 100 tl vermekte istemedim açıkçası.
kadındoğum doktoru için zaten o kadar çok doktora gittim ki,antalyada,istanbulda heryerde gittim ama bütün doktorlar aynı şeyi söylüyor,birşey görülmüyor diyor ama benim o sol taraftaki ağrım hep oldu,sürekli balgamsı akıntılarım var ve doktorlar birşeyin yok deyince delirecek gibi oluyorum,bir sorun olmasa neden ağrım ve akıntım olsun değil mi.
canım benim yazdığın mesaj için çok teşekkürederim ve geç cevap verdiğim için özürdilerim,yazışalım olurmu,birde sen ne yaptın tedavi oldun mu?hangi aşamadasın?
bu ağrı beni resmen yaşamdan soğuttu,çikolata kistimi tam belli değil bile,memorialdeki doktor kist var dedi çikolata kisti demedi sanırım,ama ertesi günü erbil hoca çikolata kistine benziyor dedi ama önemsemedi.beni en çok sinirlendiren o kadar doktora gittim hatta geçen sene alt batın bölgesine emar çektirdim birşey çıkmadı ama bu sene erbil hoca çikolata kistine benziyor dedi ama kesin demedi yani yine belirsizlik var ve bu beni çok üzüyor.
ben havuza girsem,üşütsem falan hemen ağrım artıyor,sanki o sol tarafa bıçak gibi birşey saplanıyor,tuvalete gidersem ve o akıntı çıkarsa anca o zaman rahatlıyorum,birde çok afedersin eşimin spermleride bende ağrı yapıyor,çikolata kistiyle bunun ne alakası olabilir ki,sende de öyle mi?
bende sürekli ohss oluyorum ama her seferinde transfer sonrasında yakalanıyorum,çektiğim acıyı tarif edemem ölücem zannediyorum.özellikle ikincisinde 5 gün sürdü,tüm abuk subuk şeyler beni buluyor ya,artık delirme aşamasına geldim,en çokta belirsizlikler üzüyor beni.kusura bakma mesajları geç gördüm ve bana bildirim gelmedi.sen ne yaptın?
ASİLSEkSeNDORT
canim ben de ilk zamanlarda kasık agrisi yoktu sanirim buyudukce basliyo agrilar benimki suan 3.5cm adete bikac gun kala agri yapiyo sanki orda bisey zonkluyo sonra adete bi iki gun kala bazi aylaylar kahverengi lekelenmelerim oluyo ardindan adet oluyorum benimde ilk tedavimde ohss olmustum berbat bisey 4gun hastaneye gittim ve oluyorum diye bagirdim hep sonra doktor biraz rahatliyim diye vucudumdan 27tup sivi aldi 2.tedavimde daha dusuk doz ilac kullandim ama gine ohss olurum diye transfer 2ay sonraya yani bu aya kaldi simdi estrofem kullaniyorum dondurulmus embriyo transferim icin nasipse bu ayin sonunda transferim var hakkimizda hayirlisi olsun tatlim ama dedigin sikayetler cikolata kistini ifade ediyo istersen devlet hastanesine de bi git benim ordaki idrara sıkısık ultrason dada cikolata kisti bu demislerdi
bende de oluyor mide bulantısı ama sebep bumu bilmiyorum,özellikle sabahları.
o zaman bendeki çikolata kisti,çünkü benim ilk hamileliğim kendiliğinden olan bir hamilelikti,16 haftalık düşükten sonra hamile kalamayınca rahim filmimde tüpler açık çıkmıştı ama başka sebepten ameliyat olunca yıkarıda bahsettiğim soltarafımda ağrım ve akıntım oldu ve bu şekilde 1 sene yaşadım,2.rahim filminde tüplerim kapalı çıktı,belkide çikolata kistim kapadı değin gibi
Canim msj yazdim altta ama gorebildin mi?birde kızlar benim adetlerim artık çok azaldı hemde çok çok azaldı,tüm adet boyunca toplamda 2 pet anca kirletiyorum ve bunu doktorlara söylediğimde önemli olan yumurta yapman diyor azalmasına takılmıyorlar,ama bu normal birşey değilki,yani eskiden 7 gün süren ve ilk 3 gün pet yetiştiremezken şimdi bu hale geldim ve doktorlar herşey normal diyorlar dalga geçer gibi.bak yine ağlamaklı oldum sinirden,tüm bunların hepsi laparoskopi ve histereskopi ameliyatından sonra oldu zaten bende
canım alıntı mesajlarımda sorun var galiba,ben devlet hastanesi tıp fakültesi,antalya memorial,istanbul florence nıghtingale,fulya tüp,antalya ıvf tüp,ve sayamadığım bir sürü özel doktorlara gittim,hiç kimse kist var demedi,yada ben hatırlamıyorum ama ilk defa erbil hoca çikolata kistine benziyor dedi.benim adet biterlen kahverengileşiyor ve böyle yağlımsı tuhaf birşey oluyor.Canim msj yazdim altta ama gorebildin mi?
Benim adet baslangicinda da kahverengi lekelenmem oluyo yani hemen kirmizi kan seklinde adet olmuyom biterken de kahverengi oluyo benim bu zamana kadar gittigim butun doktorlar cikolata kisti bu dediler hatta ilk gittigim doktor emin degildi yumurtalik kisti mi cikolata mi diye dogum kontrol hapi verdi bana ozaman ki kaybolmadi ve cikolata kisti dedi.benim 2.tedavinde ohss olmadim ama gobegim biraz sismisti gine transfer olursam gebelik olursa ohss olurum diye transferim olmadi bi de bu tedavimde ovitrelli yerine decopetly ile catlatildi yumurtalarimcanım alıntı mesajlarımda sorun var galiba,ben devlet hastanesi tıp fakültesi,antalya memorial,istanbul florence nıghtingale,fulya tüp,antalya ıvf tüp,ve sayamadığım bir sürü özel doktorlara gittim,hiç kimse kist var demedi,yada ben hatırlamıyorum ama ilk defa erbil hoca çikolata kistine benziyor dedi.benim adet biterlen kahverengileşiyor ve böyle yağlımsı tuhaf birşey oluyor.
peki 2.denemende ohss oldunmu?
çok geçmiş olsun canım,peki transferin ne zaman yakınmı?Benim adet baslangicinda da kahverengi lekelenmem oluyo yani hemen kirmizi kan seklinde adet olmuyom biterken de kahverengi oluyo benim bu zamana kadar gittigim butun doktorlar cikolata kisti bu dediler hatta ilk gittigim doktor emin degildi yumurtalik kisti mi cikolata mi diye dogum kontrol hapi verdi bana ozaman ki kaybolmadi ve cikolata kisti dedi.benim 2.tedavinde ohss olmadim ama gobegim biraz sismisti gine transfer olursam gebelik olursa ohss olurum diye transferim olmadi bi de bu tedavimde ovitrelli yerine decopetly ile catlatildi yumurtalarim
çok geçmiş olsun canım,peki transferin ne zaman yakınmı?
işte benim belirtilerin yarısı çikolata kistine uyuyor yarısı uymuyor,mesela bende adet sırasında hiç ağrım olmuyor,adet başlangıcındada o kahverengi akıntım olmuyor,o yüzden bu kadar üstünde durup araştırıyorum kusuruma bakma canım.birde benim adetim öyle şakır şakır değilde ne bileyim uzayıp giden yapışkansı kıvamda geliyor bazen,bence ben bu sorunu çözemeden asla anne olamam ama ne olduğunu doktorlarda bilmiyor.
inşaallah 2015 yılı sana şans getirsin canım,tabii bana da,düşünsene 2015 e minik noktanlanla gireceksin ve dilerim 2016 yada kucağında minik bebeğinle girersin.Canim benim transferim eger bi aksilik olmazsa 25 ya da 26aralik gibi olucak hakkimizda hayirlisi olsun senin de kistin
insallah en kisa zamanda bi neticeye baglanir benim belirtilerim boyleydi evet aadette benim de agrim pek olmuyo
merhaba arkadaşlar,2 tüp bebek bir dondurulmuş hikayem var,hepsinde tutuyor ancak 1 ay sonra kanamam gelip sonlanıyor.antalyada yaşıyorum,birde istanbulu deniyelim diye geçen hafta sonu istanbula erbil yağmura gittik,benim 5 yıldır sol tarafımda bir ağrım var ve buna bağlı bir akıntım,neyse erbil bey solda kist var,çikolata kistine benziyor dedi ama emin değilim gibi konuştu,bende eğer bu çikolata kistiyse tüp bebeğe engel değilmi,düşüğe neden olmazmı dedim,ısrarla 2-3 kere sordum,hayır engel değil dedi.yapışıklık vs...yapabilir dedi,eee yapışıklık düşüğe engel değilmi dedim,değil dedi,kafayı yiyeceğim,içinizde varmı çikolata kisti olup ama tüp bebek tedavisi gören arkadaşlar?benim kafam karışmış durumda ve nedense artık doktorlara güvenim kalmadı,en güzeli tecrübesi olan arkadaşlar bilgi almak.lütfen iki satırınızı esirgemeyin benden.
ayrıca bu çikolata kistinin belirtileri nedir?
Merhaba,kisti muayene sırasında gördüler ama kesin demediler,yani çikolata kistine benziyor dediler,önemsemediler.Merhaba
Peki kisti muayenedemi gördü yoksa test mi yapıldı?
Teşekkürler cevabınız için..Merhaba,kisti muayene sırasında gördüler ama kesin demediler,yani çikolata kistine benziyor dediler,önemsemediler.
Rica ederim,aslında bu ay baslamamız gerekiyordu ama araya baska birşey girdi,önümüzdeki aya erteledik.sizde de mi aynı durumlar var?Teşekkürler cevabınız için..
Peki siz tedaviye başladınızmı?
Benim iki adet denemem oldu ve ikiside 1.ayda düştü ,şimdi başka bir doktor düşünüyoruz öncelikle rahim filmi çektireceğim adet bitiminden 5 gün sonra, buarada kan test sonucum çıktı ca125 değerim biraz yüksek çıktı ama önemli derecede değilmiş..Şimdi doktor kararı verip mart ayında tekrar deneyeceğiz, sizin doktorunuz kim?Rica ederim,aslında bu ay baslamamız gerekiyordu ama araya baska birşey girdi,önümüzdeki aya erteledik.sizde de mi aynı durumlar var?
Benim de aynen sizin gibi tutuyor ama 1.ayda düşüyor,ben tam 3 kere rahim filmi çektirdim.maalesef tüplerim tıkalı.benim ca125 tam hatırlamıyorum ama sanırım 9 gibi birşey çıktı,düşük sanırım hatırlamıyorum.Benim iki adet denemem oldu ve ikiside 1.ayda düştü ,şimdi başka bir doktor düşünüyoruz öncelikle rahim filmi çektireceğim adet bitiminden 5 gün sonra, buarada kan test sonucum çıktı ca125 değerim biraz yüksek çıktı ama önemli derecede değilmiş..Şimdi doktor kararı verip mart ayında tekrar deneyeceğiz, sizin doktorunuz kim?
Bu sektör maalesef çok ticari olmuş, kimseye tam güvenip inananıyorum, bir sürü test,ameliyat ,film isteniyor ama acaba gerçekten gereklimi bilmiyorum..Benim de aynen sizin gibi tutuyor ama 1.ayda düşüyor,ben tam 3 kere rahim filmi çektirdim.maalesef tüplerim tıkalı.benim ca125 tam hatırlamıyorum ama sanırım 9 gibi birşey çıktı,düşük sanırım hatırlamıyorum.
Doktor olarak erbil yağmuru düşünüyoruz ama belkide vazgeçip antalya memorial de de yaptırabilirim,bilmiyorum hala kararsızım.
Evet kesinlikle haklısınız ticarete dökmüşler hepten.ben mesela boşuna ameliyat olmuşum ve ameliyat sknradında da maalesef tüplerim kapandı.Bu sektör maalesef çok ticari olmuş, kimseye tam güvenip inananıyorum, bir sürü test,ameliyat ,film isteniyor ama acaba gerçekten gereklimi bilmiyorum..
Bizde Bülent Tıraş ile görüştük orada başlayacağız, umarım sizin içinde hayırlı olur yeni tedaviniz
Çok güzel olur siz daha önce başlayacaksınız müsait oldukça buradan haberleşelim, umarım sizin için de sonuç çok güzel olur..Evet kesinlikle haklısınız ticarete dökmüşler hepten.ben mesela boşuna ameliyat olmuşum ve ameliyat sknradında da maalesef tüplerim kapandı.
Dilerim sizin içinde,benim içinde ve tüm anne olmak isteyenler için hayırlısı olsun arkadaşım.dilerseniz burada tekrar konşur görüşür yazışırız,bu süreci beraber paylaşabiliriz.
Bende memnun olurum,birbirimize destek olur,bilgi paylaşırız. Ben başlayınca mutlaka size mesaj yazarım, sevgiler.Çok güzel olur siz daha önce başlayacaksınız müsait oldukça buradan haberleşelim, umarım sizin için de sonuç çok güzel olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?