Tüp Bebek Merkezleri tüp bebek ve çikolata kisti

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.625
498
merhaba arkadaşlar,2 tüp bebek bir dondurulmuş hikayem var,hepsinde tutuyor ancak 1 ay sonra kanamam gelip sonlanıyor.antalyada yaşıyorum,birde istanbulu deniyelim diye geçen hafta sonu istanbula erbil yağmura gittik,benim 5 yıldır sol tarafımda bir ağrım var ve buna bağlı bir akıntım,neyse erbil bey solda kist var,çikolata kistine benziyor dedi ama emin değilim gibi konuştu,bende eğer bu çikolata kistiyse tüp bebeğe engel değilmi,düşüğe neden olmazmı dedim,ısrarla 2-3 kere sordum,hayır engel değil dedi.yapışıklık vs...yapabilir dedi,eee yapışıklık düşüğe engel değilmi dedim,değil dedi,kafayı yiyeceğim,içinizde varmı çikolata kisti olup ama tüp bebek tedavisi gören arkadaşlar?benim kafam karışmış durumda ve nedense artık doktorlara güvenim kalmadı,en güzeli tecrübesi olan arkadaşlar bilgi almak.lütfen iki satırınızı esirgemeyin benden.

ayrıca bu çikolata kistinin belirtileri nedir?

arkadaşlar yokmu çikolata kistiyle hamile kalan yada tüp bebek tedavisi gören?
Canım hakkımızda hayırlisi olsun.ben varım çikolata kisti olan sol overde 3.5cm lik çikolata kistim var evet kasık ağrım cok oluyo adete yakin ve adet biittikten bi kac gun sonra geciyo ara ara olan bi agri seklinde sonra adetten bi kac gun once kahverengi lekelenme kanamalarim oluyo benim 2 negatif dondurulmus transferim var bizde de nedeni sperm sayimizin dusuk olmasina bagladilar bana da sadece yapisikliklarin olabilir denmisti bu da tup bebege engel degilmis yani tutmamasinin nedeni sen nerde tedavi olmustun?

canım benim tam çikolata kistimi ondan bile emin değiller,ona benziyor dediler,böyle varsayımsal konuşmalar bile beni deli ediyor.ben yıllar önce rahim filmi çektirmiştim arkasından 1 ay sonra da laparoskopi ve histereskopi ameliyatı olmuştum ondan sonra sol tarafımda ama vajina iç girişinde bir yerde hep ağrım oldu,sol bacağım eskiden zonkluyordu şimdi ise hafif ağrıyor,bazen belime ve popoma vuruyor,adetlerim gün geçtikçe azalıyor,adet başlangıcında değil ama biterken siyaha yakın kahverengi oluyor,eşimle ilişki sırasında yine sol tarafımda hep bir ağrı hissediyorum,sanki orada içi dolu bir sivilce varda patlarsa rahatlıycakmışım gibi bir his.birde bol bol beyaz akıntılarım var,bazen çok afedersin balgamsı gibi koyu kıvamlı oluyor,hani adet olursunda onun içinde aktığını hissedersin ya aynen öyle akıntıyı sol tarafımda hissediyorum ve doktorlar birşeyin yok diye gönderdi beni hep ve 5 senedir böyle yaşıyorum.2 tüp bebek bir dondurulmuş denemem var ama hep tutsada 1.ayda düşüyor.ben antalyada yaşıyorum ve tedavileri hep burada oldum,geçen hafta istanbula erbil yağmur ve şişli memoriale gittim öngörüşme için,karar verme aşamasındayım canım.zaten erbil hoca dedi çikolata kistine benziyor bu dedi ama kafamda zilyon tane sorular var benim.

kusura bakma uzun yazdım canım,evet hakkımızda umarım hayırlısı olur,delirme aşamasındayım çünkü.

Aynen benim yasadigim seyler buyuk ihtimal seninki de cikolata kisti benim bacagim da kopucakmis gibi agriuo ozellikle geceleri yatinca daha cok oluyo akinti da dedigin gibi benim hem adet baslangici hem bitisi ayni kahverengi
lekelenme seklinde memorial ne dedi peki sen histe

Merhaba ;

asil seksendört nasılsın arkadaşım? özlemişim seni.
Benimde çikolota kistim olduğunuilk umutta Ulun bey e gittiğimde öğredim.ki Kocelide yaşıyorum.
çok şiddetli adet sancım olur burda gitmediğim dktor kalmadı herşey normal dendi.İlk Ulun bey dediğinde şok oldum.
ama önemli değil dedi olmasına engel değil.

orda tedaviye başlayamayandan Ulun bey gitti.
Şuan fulyadayım.Burdaki doktorumda cm bile söyledi.2,5 cm ama engel değil dedi.
Yardımcı olabildim mi bilmiyorum.
2 farklı doktor merkezin görüşüdebu yöndeydi.

Hakkımızda hepimiz için hayırlısı olsun.

memorialde ayşe hanım kiste birşey demedi,kist var dedi bak taç başı gibi vs...birşeyler dedi,öyle deyince panik oldum zaten,sorular sormaya başladım,düşüğe neden olurmu vs...kadın sanırım sorularımdan dolayı bunalmış olacakki vedalaşmadan ayrıldık doktorla,ne oldu ne bitti anlamadım bile ben.

sana birşey sormak istiyorum,o ağrıyı tek taraftamı hissediyorsun acaba,mesela ben solumda hissediyorum,sanki orada sivilce varda patlasa rahatlayacağım gibi bir his oluyor.eşimle ilişki sırası oradaki ağrıyı dememe gerek yok sanırım.çok afedersin eşim spermleri bazen bende ağrı bile yapıyor.küçük tuvaletimi tutsam oraya baskı yapıyor,wc sonrası peçeteyle silerken bile bazen tam o tarafımda ağrım oluyor,sendede aynımı?

bende önce ulun beyi düşünmüştüm ama ayrıldığını duyunca fulyaya erbil beye gittim öngörüşmeye,bana da o dedi.ama benim kafamı karıştıran benim adetlerim hiç sancılı olmuyoracaba bendeki çikolata kisti değilmi?off offf

Benimde sizler gibi ayak ağrım vs..yok ama....
Çeşit çeşittir etkileri mutlaka...Sorgulamak daha çok karıştırıyor.
Çok araştırmadım ama bende etki etmediğine inanıyorum tüp bebek sürecinde.
Kafanda bir an önce netleştir.
Belirsizlik seni yoruyor şuan.
ne zaman başlayacağını doktorunu seç ve başla...

evet haklsıın çok sorguluyorum ve yoruluyorum ama her düşükten sonra sebep ne diye soruyorum ve hep bu sol tarafımdaki ağrıya sebep veren neyse o diyordum,şimdi ise orada bir kistim olduğunu öğrendim,doktorlar yapışıklık yapabilir diyor tüp bebeğe engel olmaz diyorlar,ben mantıklı bir açıklama istiyorum,peki ya o çikolata kisti değilse başka birşeyse,ya rahim içinde problem varsa,çünkü dr sadece çikolata kistine benziyor dedi,kesin demedi.sanırım benim önce psikoloğa ihtiyacım var.

Merhaba ;
Ben ilk tüp bebek sürecim.
2 yıl önce bu sürece başlamam lazımdı ama babam ve anne rahatsızlıklarım işim vs vs.vs... geçti gitti.

en son arefe günü babamı kaybettim.40 gün dolmadan bu sürece başladım.
annem meme kanseri... vs vsvs...işten ayrıldım bu süreç için.

yoğun depresyon tabiki kayıbım var...
psikologla bu süreci götürüyorum.

inan ki çok faydası oldu aşamadığım nice şeye destek oldu.
gerçekten imkanın varsa mutlaka görüş.

kist konusuna gelince ise...
hangi doktora karar verirsen burda yazdığın gibi anlat ışık tutacaksa yineden bir rahim filmi çektir.nasıl net belli olup seni ikna edecekse...
düşüklere olmamasına takılma sebepleri yok çoğu zaman...
sadece tüp bebek sürecinin değil.
genel olarak çok yoruyoruz kendimizi herzaman herşeyin cevaı yok malesef.
tek yapmamız gerekn elimizden gelenin en iyisini yapmak.
ama en iyisini yapmaya çalışırken sorgularsa sualler kendimizi boğmamak yoksa önümüzü göremeyiz ki neye karar verelim.

akıl vermek gibi algılama sadece içimden gelenleri paylaştım.

Canım evet benim ağrım sol tarafta bazen çok raharsız edicek şekilde ağrım oluyo özellikle yorulduysam geceleri daha fazla oluyo sol tarafıma yatamıyorum ama bu ağrı uzun süredir olduğu için ben takibe aldım adete yakın oluyo bende bide adet bittikten bikaç gün sonra da devam ediyo evet dediğin gibi idrara sıkıştığımda da bazen oluyo benim ilişki esnasında ağrım olmuyo ama yapıyomuş çünkü benim gittiğim birçok kadın doğumcu bunun olabileceni söylemişti bana ama tüp bebeğe engel değilmiş kaç kadın doğumcu gezdim bilmiyorum hepsi aynı şey söyledi bizde sperm sayısının düşük olmasına bağladılar hep benim 1 tüp bebek denemem oldu ve 4 embriyom oldu birinci transferim tek 2. Transferim çift oldu ama negatif sonuç aldım 1 ay önce 2.deneme için tedaviye başladım ve 1. Tedavimde olduğu gibi ohss durumundan dolayı embriyolarım donduruldu şimdi tekrardan dondurulmuş tedavim için eğer Rabbim nasip ederse gün sayıyorum böyle yani canım bence de arkadaşların dediği gibi çikolata kisti bu duruma engel değil bana sadece memoriala bi ön görüşmeye gitmiştim eğer bu denemen de de olmazsa histereskopi ile rahime bakıp olumsuz olmasının nedeni yapışıklık derecen olabilir denmişti öyle yani sen hamilede kalıyosun bak bu tedavinde senin de güzel haberlerimi alıcaz şans bizlerle olsun kader arkadaşım:)

Bayanlar bendede 7cm ve 4cm çikolata kisti var, son zamanlarda aşırı mide bulantım var sizde de var mı?
Ayy kurtulsam şundan biran önce. Geçmiş olsun sizede

Merhaba arkadaşlar. Doktorlarımdan duyduğum kadarıyla çikolata kisti düşüğe neden olmuyor. Çikolata kisti yumurtalık ya da tüpleri tıkayıp (yapışıklık) spermin yumurtalıklara ulaşmasına engel oluyor. Ya da uzun yıllar yumurtalıkta bekleyen kist sağlıklı dokuyu bozarak yumurtalık rezervini bitiriyor (Benim gibi. 16 yıl boyunca sol yumurtalığımda çikolata kisti ile yaşamışım. 6 cm olunca kendiliğinden çatladı ve ameliyat oldum. Tüp bebek tedavimde ortaya çıktı ki sol yumurtalığım artık yumurta üretmiyor, tek yumurtalık ile çalışıyoruz şuan). Yani gebeliğin oluşmasına engel oluyor. Hatta doktorum ilk zamanlarda kisti almayalım gebe kalırsan doğumda kendiliğinden gidecektır demişti.

Selam yesildeniz.seninle ayni durumdayiz.benim de kist yuzunden tup bebek sirasinda sol yumurtaligimdan hiv yumurta alinamamisti.gerci benim baska sıkıntilarimda vardi.miyom gibi sonuc negatig oldu.ameliyat oldum bakaalim boyle deniycem artik.senin sonucun ne oldu kac kez denedin.bi de amh testi falan yaptirdin mi??

Merhaba Laye, benim ilk denemem bu 13 Aralık'ta belli olacak gebelik var mı, daha 5 gün oldu transfer yaptıralı. Amh testim 0,49 çıktı çok düşüktü rezerv. Sağ yumurtalıktan 6 yumurta çıktı hepsi de blaktokist oldu şansımıza 5. gün transferi yapıldı. 4ünü dondurduk ikisi nakledildi. Doktorum blaktokist oldukları için şansımızın yüksek olduğunu söylüyor ama bilemiyorum bakalım beklemedeyiz. Amh 0,49 olduğu için doktorum epey korkmuştu ilkin hatta emin olamadım başka doktorlara da gittim hepsi aynı şeyi söylediler erken menepoz durumu da olacakmış. Senin kaç çıktı amh ?

Canim benimde ameliyattan 3 gun sonra amh 0.90 cikti.doktor bu ameliystin etkisiyle de boyle olmis olabilir dedi.bakalim bu ay tekrar amh yaptirip onumuzdeki ay basliycaz insallah.senin adina gercekten cok heyecanlandim.insallah hamilesindir.bu arada nerde tedavi gordun acaba??

Laye'cim inşallah güzel sonuçlar alırsın. Tedavimi Ali Rüştü Ergür hoca yapıyor. Muayenehanesi Koşuyolu'nda Park 15'te. Aynı zamanda Kalamış Tüp bebek merkezinde çalışıyor toplamayı transferi falan orada yaptı kontrollerime Koşuyolundaki muayenehanesine gidiyorum. Çok memnun kaldım hem hocadan hem asistanından çok iyi bir ekip bugün 10. gün heran adet görecekmişim gibi hissediyorum ağrılar epey var. bakalım beklemedeyiz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…