- Konu Sahibi Rapunzel56
-
Bende 2.5 yillik evliyim. Ilk 6 ayda 2 dusuk oldu. Sonra tup bebege basladik yumurta rezervi az ve saglikli olani veriyorlar düşük olmaz diye basladik. 4 deneme ve sonuc negatif. Yas 40 olucak martta. Işi birakip stressiz evde olsaydim doğal yoldan yine hamile kalabirdim. Ama yaş geçiyor olamayabilir diye hem is hem tup bebek evim kendi ailemin saglik sorunları inan evlendigime cok pisman oldum. Evlilik bumu dedim bu kadar talaşın icinde eski yasam enerjim kalmadi. Ekimde nefatifi aldim. Aralikta son raporum kaldi onu kullanip yine opu trransfer surecine giricem. Harcadigim 150 bin en az. Kredi ödüyorum calistigim doktora gidiyor hep. Ve stres tavan. Calisip doktora vereceğine hayata sakince uyum saglamak lazimki cocuk olsun. Aralikta cocuk tutarsa isi birakicam. Cunku calistigim evin ekonomisine katki saglamiyor doktora gidiyor ve sen cektiginle kaliyorsun. Yakindaki kisiler seni anlamaz. Benim esimde aileside calismami istiyorhayat cok zor evet amabu sekilde at yarışı gibi kosmak istemiyorum ben cocuk istiyorumSu an ne is yapiyorsunuz inanin muhasebeden tiksindim hesap kitap fatura gormek istemiyorum :) smmm olucam diye yola çıktım ofis sartlarindan bunalip on muhasebeye gectim duzeni oturmamis bir firmaya tecrubem burayi duzene sokmaya yetmiyo malesef destek goremiyorum kimseden hallolur gider diyo patron mali musavir kendileri rahat butun stresini ben cekiyorum..
Süreç zorlu ama işten çıkacak kadar mı bilemedim.bende çalıştığım yerde ihracat kısmında tek kişiyim..Merhaba arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var :) 2 yıllık evliyim ve cikolata kistlerimden ötürü dogal yollarla gebe henuz kalamadim ve tup bebek tedavisi gözüktü gibi. Su an calisiyorum muhasebeciyim ve is yerindeki stres ve karışıklık beni cok yoruyor bu hafta isten cikmak istediğimi söyledim fakat birakmak istemiyolar eşim de çalışmam konusunda istekli. Ben kararimi vermistim ama ekonomi olsun evde oturma korkusu olsun tekrar kararsiz kaldim. Ama diyorum ki stres yapmadan sakince belki dogal yollarla cocugum olur da tedavi surecine girmeyiz. Cunku is stresinde yuzunden ne uyku uyuyorum ne adam akilli yemek yiyorum hep isi düşünüyorum psikolojim bozuldu. Kimse anlamiyo derdimi anne olmak istiyorum ama herkrs başarı para derdinde. Ben de isterdim çalışayım ama bu kistlerin varligi cocuk olmsma psikolojisi bir de iş stresi eklenince kafayi yiyorum. Sizce bebek icin isten cikmak mantikli mi ?
O kadar haklısıniz ki ne es ne aile ne arkadas kimse anlamıyor. İnsallah Allahim emeklerinizin karsiligini verir ve tez zamanda tedaviniz olumlu sonuclanir umutsuzluğa hic kapilmayin elbet vardir nasibiniz :)Bende 2.5 yillik evliyim. Ilk 6 ayda 2 dusuk oldu. Sonra tup bebege basladik yumurta rezervi az ve saglikli olani veriyorlar düşük olmaz diye basladik. 4 deneme ve sonuc negatif. Yas 40 olucak martta. Işi birakip stressiz evde olsaydim doğal yoldan yine hamile kalabirdim. Ama yaş geçiyor olamayabilir diye hem is hem tup bebek evim kendi ailemin saglik sorunları inan evlendigime cok pisman oldum. Evlilik bumu dedim bu kadar talaşın icinde eski yasam enerjim kalmadi. Ekimde nefatifi aldim. Aralikta son raporum kaldi onu kullanip yine opu trransfer surecine giricem. Harcadigim 150 bin en az. Kredi ödüyorum calistigim doktora gidiyor hep. Ve stres tavan. Calisip doktora vereceğine hayata sakince uyum saglamak lazimki cocuk olsun. Aralikta cocuk tutarsa isi birakicam. Cunku calistigim evin ekonomisine katki saglamiyor doktora gidiyor ve sen cektiginle kaliyorsun. Yakindaki kisiler seni anlamaz. Benim esimde aileside calismami istiyorhayat cok zor evet amabu sekilde at yarışı gibi kosmak istemiyorum ben cocuk istiyorum
Ama yinede siz kendinizi en iyi taniyansiniz isin maddi ve manevi kısmını iyi tartıp.ona gore en sağlıklı kararı vermenizi öneririm evde de oturmak kolay değil çalışırken herseyi arkada birakiyorsunuz evdeyken herseyi kafaya takıyorsunuzBizim de oyle eve hep asik surat yorgun argin geliyorum. Sadece is skntisi konusuyorum insanlarla gorusmuyorum bile çünkü mutlu degilim artik.
Amin seninde hepimizin bu yolda emek veren tum kadinlar bir an once bebisine kavusuruz.O kadar haklısıniz ki ne es ne aile ne arkadas kimse anlamıyor. İnsallah Allahim emeklerinizin karsiligini verir ve tez zamanda tedaviniz olumlu sonuclanir umutsuzluğa hic kapilmayin elbet vardir nasibiniz :)
Tüp bebek süreci başlı başına stresli bir iş evet ama aynı zamanda maliyetli hele şuanda 60 70 binlere mal oluyor, benim tavsiyem işi tamamen birakmayin tedavi sürecinde yıllık izne veye ücretsiz izne çıkabilirsinizMerhaba arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var :) 2 yıllık evliyim ve cikolata kistlerimden ötürü dogal yollarla gebe henuz kalamadim ve tup bebek tedavisi gözüktü gibi. Su an calisiyorum muhasebeciyim ve is yerindeki stres ve karışıklık beni cok yoruyor bu hafta isten cikmak istediğimi söyledim fakat birakmak istemiyolar eşim de çalışmam konusunda istekli. Ben kararimi vermistim ama ekonomi olsun evde oturma korkusu olsun tekrar kararsiz kaldim. Ama diyorum ki stres yapmadan sakince belki dogal yollarla cocugum olur da tedavi surecine girmeyiz. Cunku is stresinde yuzunden ne uyku uyuyorum ne adam akilli yemek yiyorum hep isi düşünüyorum psikolojim bozuldu. Kimse anlamiyo derdimi anne olmak istiyorum ama herkrs başarı para derdinde. Ben de isterdim çalışayım ama bu kistlerin varligi cocuk olmsma psikolojisi bir de iş stresi eklenince kafayi yiyorum. Sizce bebek icin isten cikmak mantikli mi ?
Ne demek
Merhaba arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var :) 2 yıllık evliyim ve cikolata kistlerimden ötürü dogal yollarla gebe henuz kalamadim ve tup bebek tedavisi gözüktü gibi. Su an calisiyorum muhasebeciyim ve is yerindeki stres ve karışıklık beni cok yoruyor bu hafta isten cikmak istediğimi söyledim fakat birakmak istemiyolar eşim de çalışmam konusunda istekli. Ben kararimi vermistim ama ekonomi olsun evde oturma korkusu olsun tekrar kararsiz kaldim. Ama diyorum ki stres yapmadan sakince belki dogal yollarla cocugum olur da tedavi surecine girmeyiz. Cunku is stresinde yuzunden ne uyku uyuyorum ne adam akilli yemek yiyorum hep isi düşünüyorum psikolojim bozuldu. Kimse anlamiyo derdimi anne olmak istiyorum ama herkrs başarı para derdinde. Ben de isterdim çalışayım ama bu kistlerin varligi cocuk olmsma psikolojisi bir de iş stresi eklenince kafayi yiyorum. Sizce bebek icin isten cikmak mantikli mi ?
Cikolata kistleriniz icin ameliyat olsaniz? Onlardan kurtulup sonra dogal yolla deneseniz? Hamilelik hormonlari kistleri de buyutuyor diye biliyorum ama yanlis mi biliyorum acaba?Merhaba arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var :) 2 yıllık evliyim ve cikolata kistlerimden ötürü dogal yollarla gebe henuz kalamadim ve tup bebek tedavisi gözüktü gibi. Su an calisiyorum muhasebeciyim ve is yerindeki stres ve karışıklık beni cok yoruyor bu hafta isten cikmak istediğimi söyledim fakat birakmak istemiyolar eşim de çalışmam konusunda istekli. Ben kararimi vermistim ama ekonomi olsun evde oturma korkusu olsun tekrar kararsiz kaldim. Ama diyorum ki stres yapmadan sakince belki dogal yollarla cocugum olur da tedavi surecine girmeyiz. Cunku is stresinde yuzunden ne uyku uyuyorum ne adam akilli yemek yiyorum hep isi düşünüyorum psikolojim bozuldu. Kimse anlamiyo derdimi anne olmak istiyorum ama herkrs başarı para derdinde. Ben de isterdim çalışayım ama bu kistlerin varligi cocuk olmsma psikolojisi bir de iş stresi eklenince kafayi yiyorum. Sizce bebek icin isten cikmak mantikli mi ?
Ne güzel sonucu olumlu olmuş cok sevindim adiniza :) evet maalesef cok masrafli ama çalışırken de tedavi de icin o kadar izin alinmiyo ne yaizk ki hele ki yasadiginiz yerde tedavi yoksa :)Benim kızım 3.tüp bebek denemesinde oldu. İlk 2si negatifti. Nefret ettiğim işten ayrılıp çok da bayılmadığım ama nefret de etmediğim bir işte çalışırken çocuk yapmak istedik dış gebelik oldu. Yarım rahimli ve yumurtalık rezervimin az olduğunu öğrendim o süreçte. Doğal yolla gebelik yaşım da 34 olduğu için zor olduğundan tüp bebek yapmaya başladık. İlk 2 yumurta toplamada çalışıyordum ama bir sebeple onları taze transfer edemedik ve her ikisinden 2şer embriyo dondurduk. İşyeri maaşımı söz verdiği gibi artırmadığı için çıkacaktım zaten ve çıktım. Tüp bebek sürecindeyim diye başka işe girmemeye ve evde mutlu mesut dinlenirken tedavimi yapmaya karar verdim ve verdiğim karardan çok memnun kaldım.
Eğer maddi durumunuz uygunsa tabi ki zaten hiç sevmediğiniz bir işte normalde de durmayın. Seveceğiniz iş arayın. Ama eşiniz baskı yapıyorsa sanırım maddi durum çok iyi değil. O zaman tüp benek tedavisinin inanılmaz masraflı olduğunu unutmayım ve illa ilkinde de tutmuyor maalesef.
Malesef kistlerin konumu ameliyata elverişli degil. Yumurtaliklara yapışık oldugu icin onlari alirken yumurta rezervimin bitme olasiligi var ve cikolata kistleri kronik sürekli tekrarlayabiliyorCikolata kistleriniz icin ameliyat olsaniz? Onlardan kurtulup sonra dogal yolla deneseniz? Hamilelik hormonlari kistleri de buyutuyor diye biliyorum ama yanlis mi biliyorum acaba?
Keske severek yapsam isimi ben de calismak istiyorum kocanda olsa eline bakmamak cocuguma kendi paramla alisverisler yapmak ama isyerindeyken afakan basiyor gerginliktenHalk oyunu egitmeniyim ve yumurta toplama öncesi sonrasında evdeydım calısmadım transfer süresindede calısmadım cunku gun aşırı hastanede oluyorsunuz malsef babamızın dukkanı olmadıgı ıcın de kımse anlayıslı olmuyortransferden sonra da kendımı kısıtlamadım 3. Gun doktorumun verdıgı raporum bittiği için işe gittim cocuklarla karadenız zeybek oynadm tam net oynamamıs olsam bıle onlarla oynadım mecvuren bıseyler göstermek adına iyi de olmus calıstıgım hıc aklıma gelmedı transfer oldm tutundu mu tutunmadı mı dıe kafam hep mesgul oldu cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?