Tüp bebek ve calisma hayati

Su an ne is yapiyorsunuz inanin muhasebeden tiksindim hesap kitap fatura gormek istemiyorum :) smmm olucam diye yola çıktım ofis sartlarindan bunalip on muhasebeye gectim duzeni oturmamis bir firmaya tecrubem burayi duzene sokmaya yetmiyo malesef destek goremiyorum kimseden hallolur gider diyo patron mali musavir kendileri rahat butun stresini ben cekiyorum..
Bende 2.5 yillik evliyim. Ilk 6 ayda 2 dusuk oldu. Sonra tup bebege basladik yumurta rezervi az ve saglikli olani veriyorlar düşük olmaz diye basladik. 4 deneme ve sonuc negatif. Yas 40 olucak martta. Işi birakip stressiz evde olsaydim doğal yoldan yine hamile kalabirdim. Ama yaş geçiyor olamayabilir diye hem is hem tup bebek evim kendi ailemin saglik sorunları inan evlendigime cok pisman oldum. Evlilik bumu dedim bu kadar talaşın icinde eski yasam enerjim kalmadi. Ekimde nefatifi aldim. Aralikta son raporum kaldi onu kullanip yine opu trransfer surecine giricem. Harcadigim 150 bin en az. Kredi ödüyorum calistigim doktora gidiyor hep. Ve stres tavan. Calisip doktora vereceğine hayata sakince uyum saglamak lazimki cocuk olsun. Aralikta cocuk tutarsa isi birakicam. Cunku calistigim evin ekonomisine katki saglamiyor doktora gidiyor ve sen cektiginle kaliyorsun. Yakindaki kisiler seni anlamaz. Benim esimde aileside calismami istiyorhayat cok zor evet amabu sekilde at yarışı gibi kosmak istemiyorum ben cocuk istiyorum 😔

Merhaba arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var :) 2 yıllık evliyim ve cikolata kistlerimden ötürü dogal yollarla gebe henuz kalamadim ve tup bebek tedavisi gözüktü gibi. Su an calisiyorum muhasebeciyim ve is yerindeki stres ve karışıklık beni cok yoruyor bu hafta isten cikmak istediğimi söyledim fakat birakmak istemiyolar eşim de çalışmam konusunda istekli. Ben kararimi vermistim ama ekonomi olsun evde oturma korkusu olsun tekrar kararsiz kaldim. Ama diyorum ki stres yapmadan sakince belki dogal yollarla cocugum olur da tedavi surecine girmeyiz. Cunku is stresinde yuzunden ne uyku uyuyorum ne adam akilli yemek yiyorum hep isi düşünüyorum psikolojim bozuldu. Kimse anlamiyo derdimi anne olmak istiyorum ama herkrs başarı para derdinde. Ben de isterdim çalışayım ama bu kistlerin varligi cocuk olmsma psikolojisi bir de iş stresi eklenince kafayi yiyorum. Sizce bebek icin isten cikmak mantikli mi ?
Süreç zorlu ama işten çıkacak kadar mı bilemedim.bende çalıştığım yerde ihracat kısmında tek kişiyim..
Bu sürece on gün önce girdim yumurta takibi oluyorum şuan sabah 9da kontole gidiyorum 10,30ds iş yerimde oluyorum masa başı çalışıyorum.. sıkıntı olmuyor hatta kafam dağılıyor..
Toplama günü bir gün izin almayı düşünüyorum transfer zamanında Allah Kerim.
İyi düşünüp karar verilecek bir şey, biraz kafa rahatlığı ısıtır tüp bebek evet ama evde olunca da ondan bende üç kat daha fazla düşünüyor.. yani benim öyle 😅
Herşey gönlünüzce olsun 🍀

Bende 2.5 yillik evliyim. Ilk 6 ayda 2 dusuk oldu. Sonra tup bebege basladik yumurta rezervi az ve saglikli olani veriyorlar düşük olmaz diye basladik. 4 deneme ve sonuc negatif. Yas 40 olucak martta. Işi birakip stressiz evde olsaydim doğal yoldan yine hamile kalabirdim. Ama yaş geçiyor olamayabilir diye hem is hem tup bebek evim kendi ailemin saglik sorunları inan evlendigime cok pisman oldum. Evlilik bumu dedim bu kadar talaşın icinde eski yasam enerjim kalmadi. Ekimde nefatifi aldim. Aralikta son raporum kaldi onu kullanip yine opu trransfer surecine giricem. Harcadigim 150 bin en az. Kredi ödüyorum calistigim doktora gidiyor hep. Ve stres tavan. Calisip doktora vereceğine hayata sakince uyum saglamak lazimki cocuk olsun. Aralikta cocuk tutarsa isi birakicam. Cunku calistigim evin ekonomisine katki saglamiyor doktora gidiyor ve sen cektiginle kaliyorsun. Yakindaki kisiler seni anlamaz. Benim esimde aileside calismami istiyorhayat cok zor evet amabu sekilde at yarışı gibi kosmak istemiyorum ben cocuk istiyorum 😔
O kadar haklısıniz ki ne es ne aile ne arkadas kimse anlamıyor. İnsallah Allahim emeklerinizin karsiligini verir ve tez zamanda tedaviniz olumlu sonuclanir umutsuzluğa hic kapilmayin elbet vardir nasibiniz :)

Bizim de oyle eve hep asik surat yorgun argin geliyorum. Sadece is skntisi konusuyorum insanlarla gorusmuyorum bile çünkü mutlu degilim artik.
Ama yinede siz kendinizi en iyi taniyansiniz isin maddi ve manevi kısmını iyi tartıp.ona gore en sağlıklı kararı vermenizi öneririm evde de oturmak kolay değil çalışırken herseyi arkada birakiyorsunuz evdeyken herseyi kafaya takıyorsunuz 😁😁

Tüp bebek konusunu bir yere bırak,insan sevmedigi birşeyi yapmamalı,stres yaşam ömrünü bile kısaltıyo,tedavinizi olun sonra sevdiginiz bir işi yapmaya yönelin.hayat çok kısa

O kadar haklısıniz ki ne es ne aile ne arkadas kimse anlamıyor. İnsallah Allahim emeklerinizin karsiligini verir ve tez zamanda tedaviniz olumlu sonuclanir umutsuzluğa hic kapilmayin elbet vardir nasibiniz :)
Amin seninde hepimizin bu yolda emek veren tum kadinlar bir an once bebisine kavusuruz. 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Merhaba arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var :) 2 yıllık evliyim ve cikolata kistlerimden ötürü dogal yollarla gebe henuz kalamadim ve tup bebek tedavisi gözüktü gibi. Su an calisiyorum muhasebeciyim ve is yerindeki stres ve karışıklık beni cok yoruyor bu hafta isten cikmak istediğimi söyledim fakat birakmak istemiyolar eşim de çalışmam konusunda istekli. Ben kararimi vermistim ama ekonomi olsun evde oturma korkusu olsun tekrar kararsiz kaldim. Ama diyorum ki stres yapmadan sakince belki dogal yollarla cocugum olur da tedavi surecine girmeyiz. Cunku is stresinde yuzunden ne uyku uyuyorum ne adam akilli yemek yiyorum hep isi düşünüyorum psikolojim bozuldu. Kimse anlamiyo derdimi anne olmak istiyorum ama herkrs başarı para derdinde. Ben de isterdim çalışayım ama bu kistlerin varligi cocuk olmsma psikolojisi bir de iş stresi eklenince kafayi yiyorum. Sizce bebek icin isten cikmak mantikli mi ?
Tüp bebek süreci başlı başına stresli bir iş evet ama aynı zamanda maliyetli hele şuanda 60 70 binlere mal oluyor, benim tavsiyem işi tamamen birakmayin tedavi sürecinde yıllık izne veye ücretsiz izne çıkabilirsiniz

2 türlü yorum yapacağım

Eğer maddi sorununuz yoksa tüp bebek süreci ise kesin ise bir süre tedaviye ağırlık verip işe ara verebilirsiniz

Diğer yorumum da işe ağırlık veririrseniz kafanız dağılır , hep evde olursanız devamlı bebek nasıl olacak , tedavi şu bu gibi şeyler düşüneceksiniz.

Kararı siz verin

İkisi de hem avantajlı hem dezavantajlı

Bu arada Mune Mune konu bdv lik sanki

Mantıksız. Çünkü eşin bile çalışman taraftarı. Yarın öbür gün bu adamla anlaşamasan kucağında çocuğunla ne yaparsın? Başıma gelmez de deme herşey bizim için.
Her insanın işi olmalı ya da başıma birşey gelse bana yeter diyeceği birikimi malı mülkü olmalı.

Benim kızım 3.tüp bebek denemesinde oldu. İlk 2si negatifti. Nefret ettiğim işten ayrılıp çok da bayılmadığım ama nefret de etmediğim bir işte çalışırken çocuk yapmak istedik dış gebelik oldu. Yarım rahimli ve yumurtalık rezervimin az olduğunu öğrendim o süreçte. Doğal yolla gebelik yaşım da 34 olduğu için zor olduğundan tüp bebek yapmaya başladık. İlk 2 yumurta toplamada çalışıyordum ama bir sebeple onları taze transfer edemedik ve her ikisinden 2şer embriyo dondurduk. İşyeri maaşımı söz verdiği gibi artırmadığı için çıkacaktım zaten ve çıktım. Tüp bebek sürecindeyim diye başka işe girmemeye ve evde mutlu mesut dinlenirken tedavimi yapmaya karar verdim ve verdiğim karardan çok memnun kaldım.

Eğer maddi durumunuz uygunsa tabi ki zaten hiç sevmediğiniz bir işte normalde de durmayın. Seveceğiniz iş arayın. Ama eşiniz baskı yapıyorsa sanırım maddi durum çok iyi değil. O zaman tüp benek tedavisinin inanılmaz masraflı olduğunu unutmayım ve illa ilkinde de tutmuyor maalesef.

Ben de işle ilgili aynı şeyi düşünüyorum açıkçası ya ve sizin yerinizde olsam çıkardım. Benim iş yerim oldukça destekleyici ve güzel olmasına rağmen yol o kadar uzun ve beni o kadar yoruyor ki.
Hamilelik hormonları da strese yol açtı bende ve trafikte o kadar sinirleniyorum ki, arabadan inip kavga edesim geliyor tehlikeli araba kullanan insanlarla.
Ben de çıkmayı çok istiyorum bu aralar açıkçası, sırf daha rahat alışveriş yapabilmek adına biraz daha duruyorum şu an.

Tüp bebek süreci gerçekten kolay bir süreç değil. Tabi bulunduğunuz iş önemli. İdareci ile temizlik görevlisi aynı durumda değil mesela... Siz iş yükünüze, izin alabilme durumuna göre bakın. Belli bir birikim yaparsanız iş sonrası da rahat edersiniz.
Bir de çikolata kisti olmasına rağmen doğal yolla gebe kalan kişiler duydum. Dilerseniz bir süre bebek fikrinden uzaklaşarak, bununla ilgili stres yapmadan evlilik hayatınıza devam edin. Gerçekten bu fikirden uzaklaşarak yaşanan cinsellik daha çabuk bebeği getiriyor.

Halk oyunu egitmeniyim ve yumurta toplama öncesi sonrasında evdeydım calısmadım transfer süresindede calısmadım cunku gun aşırı hastanede oluyorsunuz malsef babamızın dukkanı olmadıgı ıcın de kımse anlayıslı olmuyor 😀 transferden sonra da kendımı kısıtlamadım 3. Gun doktorumun verdıgı raporum bittiği için işe gittim cocuklarla karadenız zeybek oynadm tam net oynamamıs olsam bıle onlarla oynadım mecvuren bıseyler göstermek adına iyi de olmus calıstıgım hıc aklıma gelmedı transfer oldm tutundu mu tutunmadı mı dıe kafam hep mesgul oldu cunku

Cikolata kistleriniz icin ameliyat olsaniz? Onlardan kurtulup sonra dogal yolla deneseniz? Hamilelik hormonlari kistleri de buyutuyor diye biliyorum ama yanlis mi biliyorum acaba?

Benim kızım 3.tüp bebek denemesinde oldu. İlk 2si negatifti. Nefret ettiğim işten ayrılıp çok da bayılmadığım ama nefret de etmediğim bir işte çalışırken çocuk yapmak istedik dış gebelik oldu. Yarım rahimli ve yumurtalık rezervimin az olduğunu öğrendim o süreçte. Doğal yolla gebelik yaşım da 34 olduğu için zor olduğundan tüp bebek yapmaya başladık. İlk 2 yumurta toplamada çalışıyordum ama bir sebeple onları taze transfer edemedik ve her ikisinden 2şer embriyo dondurduk. İşyeri maaşımı söz verdiği gibi artırmadığı için çıkacaktım zaten ve çıktım. Tüp bebek sürecindeyim diye başka işe girmemeye ve evde mutlu mesut dinlenirken tedavimi yapmaya karar verdim ve verdiğim karardan çok memnun kaldım.

Eğer maddi durumunuz uygunsa tabi ki zaten hiç sevmediğiniz bir işte normalde de durmayın. Seveceğiniz iş arayın. Ama eşiniz baskı yapıyorsa sanırım maddi durum çok iyi değil. O zaman tüp benek tedavisinin inanılmaz masraflı olduğunu unutmayım ve illa ilkinde de tutmuyor maalesef.
Ne güzel sonucu olumlu olmuş cok sevindim adiniza :) evet maalesef cok masrafli ama çalışırken de tedavi de icin o kadar izin alinmiyo ne yaizk ki hele ki yasadiginiz yerde tedavi yoksa :)

Cikolata kistleriniz icin ameliyat olsaniz? Onlardan kurtulup sonra dogal yolla deneseniz? Hamilelik hormonlari kistleri de buyutuyor diye biliyorum ama yanlis mi biliyorum acaba?
Malesef kistlerin konumu ameliyata elverişli degil. Yumurtaliklara yapışık oldugu icin onlari alirken yumurta rezervimin bitme olasiligi var ve cikolata kistleri kronik sürekli tekrarlayabiliyor

Halk oyunu egitmeniyim ve yumurta toplama öncesi sonrasında evdeydım calısmadım transfer süresindede calısmadım cunku gun aşırı hastanede oluyorsunuz malsef babamızın dukkanı olmadıgı ıcın de kımse anlayıslı olmuyor 😀 transferden sonra da kendımı kısıtlamadım 3. Gun doktorumun verdıgı raporum bittiği için işe gittim cocuklarla karadenız zeybek oynadm tam net oynamamıs olsam bıle onlarla oynadım mecvuren bıseyler göstermek adına iyi de olmus calıstıgım hıc aklıma gelmedı transfer oldm tutundu mu tutunmadı mı dıe kafam hep mesgul oldu cunku
Keske severek yapsam isimi ben de calismak istiyorum kocanda olsa eline bakmamak cocuguma kendi paramla alisverisler yapmak ama isyerindeyken afakan basiyor gerginlikten

Back
X