Tüp bebek ve calisma hayati

Yazdıklarınızdan stres akıyor, çocuğu geçtim böyle giderse sağlığınızı kaybedersiniz. İşten çıkardım ben olsam, bir süre dinlenirdim belki o sürede doğal yollarla olur? Olmazsa da tedaviye gümbür gümbür giderdim.
Stresim uzaktan bile anlasiliyor :) benim de yapmak istedigim bu planlarim tutarsa tabi :))

Ben de işle ilgili aynı şeyi düşünüyorum açıkçası ya ve sizin yerinizde olsam çıkardım. Benim iş yerim oldukça destekleyici ve güzel olmasına rağmen yol o kadar uzun ve beni o kadar yoruyor ki.
Hamilelik hormonları da strese yol açtı bende ve trafikte o kadar sinirleniyorum ki, arabadan inip kavga edesim geliyor tehlikeli araba kullanan insanlarla.
Ben de çıkmayı çok istiyorum bu aralar açıkçası, sırf daha rahat alışveriş yapabilmek adına biraz daha duruyorum şu an.
Yani destekleyici ve guzel diyorsunuz en azindan bi sekilde biter. Dogum izninizi alir rahat rahat cikarsiniz :)

Peki eşiniz bu kadar yükün altında ezildiğinizin farkında değil mi? Daha şimdiden sizi bu kadar anlamayan bi adamla nasıl olacak hiç anlamadım.

Etiniz ne budunuz ne olmuyorsa olmuyordur. Hem iş hem ev hem tüp bebek süreci ohooo.

Işiniz stresli bide iş veren pek anlayış göstermeyecekse ayni anda hastane ve iş yeriniz arasında çok mesafe varsa zorlarsınız bu neden ile bunları önceden karar veririsiniz hastane seçim vs. Ben çalışırken tüp bebek yaptırdım patron çok anlayış gösterdi tedaviden önce kendisini söyledim git gelim olacak diye. Bide hastane ve iş yerim çok yakında o yüzden hiç problem yaşamadım sabah etkenden kontrollerimi halledip ofise geliyordum stresli bir iş de değilim. Yani sizin durumunuz ile bağlı. Yumurta büyütme dönemde 2 günde bir kontrola gidersiniz, isterseniz tam o dönemde yıllık izin kullanabilirsiniz. Bana kalirsa çalışarak yaptirmak daha iyi çünķü hem maddi olarak katkıda olursunuz bide kendinizi meşgul tutmakta fayda var yoksa butun gün evde bu süreci daha çok kafaya takarsınız.

Peki eşiniz bu kadar yükün altında ezildiğinizin farkında değil mi? Daha şimdiden sizi bu kadar anlamayan bi adamla nasıl olacak hiç anlamadım.

Etiniz ne budunuz ne olmuyorsa olmuyordur. Hem iş hem ev hem tüp bebek süreci ohooo.
Anliyor tabiki ama evde bos bos oturmami istemiyor ee bir de malum ekonomi o da korkuyor tek basina kalmaktan

Işiniz stresli bide iş veren pek anlayış göstermeyecekse ayni anda hastane ve iş yeriniz arasında çok mesafe varsa zorlarsınız bu neden ile bunları önceden karar veririsiniz hastane seçim vs. Ben çalışırken tüp bebek yaptırdım patron çok anlayış gösterdi tedaviden önce kendisini söyledim git gelim olacak diye. Bide hastane ve iş yerim çok yakında o yüzden hiç problem yaşamadım sabah etkenden kontrollerimi halledip ofise geliyordum stresli bir iş de değilim. Yani sizin durumunuz ile bağlı. Yumurta büyütme dönemde 2 günde bir kontrola gidersiniz, isterseniz tam o dönemde yıllık izin kullanabilirsiniz. Bana kalirsa çalışarak yaptirmak daha iyi çünķü hem maddi olarak katkıda olursunuz bide kendinizi meşgul tutmakta fayda var yoksa butun gün evde bu süreci daha çok kafaya takarsınız.
İs ve tedavi surecini dengelemenize sevindim stresli olmadigi icin bu sureci yonetebilmissiniz :)

Merhaba arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var :) 2 yıllık evliyim ve cikolata kistlerimden ötürü dogal yollarla gebe henuz kalamadim ve tup bebek tedavisi gözüktü gibi. Su an calisiyorum muhasebeciyim ve is yerindeki stres ve karışıklık beni cok yoruyor bu hafta isten cikmak istediğimi söyledim fakat birakmak istemiyolar eşim de çalışmam konusunda istekli. Ben kararimi vermistim ama ekonomi olsun evde oturma korkusu olsun tekrar kararsiz kaldim. Ama diyorum ki stres yapmadan sakince belki dogal yollarla cocugum olur da tedavi surecine girmeyiz. Cunku is stresinde yuzunden ne uyku uyuyorum ne adam akilli yemek yiyorum hep isi düşünüyorum psikolojim bozuldu. Kimse anlamiyo derdimi anne olmak istiyorum ama herkrs başarı para derdinde. Ben de isterdim çalışayım ama bu kistlerin varligi cocuk olmsma psikolojisi bir de iş stresi eklenince kafayi yiyorum. Sizce bebek icin isten cikmak mantikli mi ?
Yeni mi başladınız mesleğe? 20 Yıllık muhasebeciyim ilk 5 yılda yaşadığım stresi hatırlayınca gülüyorum şimdi kendime :) İşi işte bırakmayı öğreneli, stres yaparak hiçbir işi çözemeyeceğimi de öğreneli 15 yıl oldu, şimdi rahatım ve mesleğimde gerçekten başarılıyım. Biraz sakin kalmaya çalışın. Çocuk veya evlilik için kariyerinizden vazgeçmeyi aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Çikolata kistlerle gebe kalınması zor ama imkansız değil. 4 yıl infertiliteyle mücadele ettim defalarca tüp bebek yaptım, defalarca bebeğimi kaybettim. Şu anda 2 yaşında bir bebeğim var ve doğal yolla oldu.. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :dua:

Yeni mi başladınız mesleğe? 20 Yıllık muhasebeciyim ilk 5 yılda yaşadığım stresi hatırlayınca gülüyorum şimdi kendime :) İşi işte bırakmayı öğreneli, stres yaparak hiçbir işi çözemeyeceğimi de öğreneli 15 yıl oldu, şimdi rahatım ve mesleğimde gerçekten başarılıyım. Biraz sakin kalmaya çalışın. Çocuk veya evlilik için kariyerinizden vazgeçmeyi aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Çikolata kistlerle gebe kalınması zor ama imkansız değil. 4 yıl infertiliteyle mücadele ettim defalarca tüp bebek yaptım, defalarca bebeğimi kaybettim. Şu anda 2 yaşında bir bebeğim var ve doğal yolla oldu.. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :dua:
Allah bağışlasın cok sevindim.adiniza :) evet henuz 4 yil oldu baslayali bölük pörçük çalıştım ne yazik ki sanirim sizin kadar sabirli degilim :)

Allah bağışlasın cok sevindim.adiniza :) evet henuz 4 yil oldu baslayali bölük pörçük çalıştım ne yazik ki sanirim sizin kadar sabirli degilim :)
Sabır değil biraz sakinlik gerekiyor, umursamak ama umursamayı abartmamak gerekiyor, işinde yetkinsen zaten strese gerek yoktur, zaten dış faktörlere müdahale elimizden gelmiyor, mantık şu olmalı; ben gereğini yapıyorum, uygun çözümleri sunuyorum ve uyguluyorum, gerisi için yapılabilecek bişey yok. Çalıştığınız yer muhasebe bürosu mu yoksa şirket mi?

Tüp bebek masraflı bir süreç, inşallah tutar ama ilkinde tutmama olasılığı da var. hiç tutmazsa bu sefer sürekli evde olmak bu konuyu takıntı yapmanıza sebep olur, çalışmak en azından kafa dağıtır. çok zor bir karar. bir de çocuk olduktan sonra işten çıkacak mısınız? yasal süreler bebek bakmak için de çok kısa çünkü özelde.

Tüp bebek masraflı bir süreç, inşallah tutar ama ilkinde tutmama olasılığı da var. hiç tutmazsa bu sefer sürekli evde olmak bu konuyu takıntı yapmanıza sebep olur, çalışmak en azından kafa dağıtır. çok zor bir karar. bir de çocuk olduktan sonra işten çıkacak mısınız? yasal süreler bebek bakmak için de çok kısa çünkü özelde.
Ben bebegime kendim bakmak istiyorum zaten bakacak kimse de yok o yuzden 3 4 yil çalışmayı düşünmüyorum

Sabır değil biraz sakinlik gerekiyor, umursamak ama umursamayı abartmamak gerekiyor, işinde yetkinsen zaten strese gerek yoktur, zaten dış faktörlere müdahale elimizden gelmiyor, mantık şu olmalı; ben gereğini yapıyorum, uygun çözümleri sunuyorum ve uyguluyorum, gerisi için yapılabilecek bişey yok. Çalıştığınız yer muhasebe bürosu mu yoksa şirket mi?
Bir sirkette on muhasebeye bakiyorum lakin gerek yonlendirme gerek yardim konusunda cok sknti çekiyorum. Herkesin peşinde kosarak veri elde ediyorum duzensiz bir firma yıldım acikcasi bir düzen olsa beraber yardimlasagim insanlar olsa amenna gerek patron gerek mali musavir gerekli yonlendirmeleri yapmiyor haliyle de ben de beklenilen düzeni yapamiyorum. Baska isler uzerime yikiliyor O yüzden cok stres oluyorum. Bu da butun sinir sistemimi çökertti. 3 4 is degistirdim ama gercekten hep egolu anlayistan uzak yardim etmekten bihaber insanlarla calismaktan yildim

Ben de özel sektörde çalışırken tüp bebek tedavisi gördüm: evet stres etkiliyor diyorlar da, işten çıkınca geçim stresiniz veya ikinci kez denemeye yetecek paranız olacak mı? Ben dört kez işlem yaptırdım, dördüncüde tuttu. Siz sanırım yolun basındasınız biraz bahsedeyim: ilki başarısz olunca, ilkine verdiğiniz paraya ek olarak bazı tahliller yapılıyor, yani daha çok para. İkinci tutmayınca üçüncüye daha çok para diye gidiyor. İnşallah tuttu diyelim, o zaman zaten hamileyken iş bulmak imkansıza yakın o yüzden, 9 ay hamilelik artı 2-3 yıl zaten geliriniz olmayacak.
O yüzden hazır iş yeri sizi bırakmak istemiyorken, tüp bebeği hiç karıştırmadan, bazı kadın hastalıkları sorunlarım var, bu ay sık sık saatlik izin almam gerekebilir diye konuşursanız, kimse birşey diyemez

Back
X