2 dk sürüyor hemen tuvaletinize izin veriliyor yarım saat sonra cıkıyorsunuzMerhaba Kıymetli Arkadaşlar,
Salı günü transferim var iki adet 5. Gün embiryom var yaşım 41 ilk denemem olacağı için kafamda çok soru var.
Tecrübelerinizden istifade etmek isterim.
Bende panik atak ve anksiyete var.Transfer maksimum 5 dk lik bir islemmis .Anestezi talep edebiliyormusum .Acaba anestezi sonucu etkiler mi ?
Eğer anestezi almazsam, 3 litre su içmem gerekiyormus tuvaletimi o kısa sürede kontrol edemem diye büyük panik içindeyim.Tecrube edenler lütfen yazabilir mi nasıl oluyor ? Transferden hemen sonra tuvaletinizi yapmanıza müsade ediyorlar mı ? Serum vs takılıyor mu kaç saat hastanede kalınıyor?
Teşekkürler
Yaaa çok teşekkür ediyorum,11 bin TL isteniyor o kadar tedirginim ki anestezi alsam mı almasam mi tek endişem panik atakla idrarımı kacirir miyim siz nasıl dayandı iz acaba2 dk sürüyor hemen tuvaletinize izin veriliyor yarım saat sonra cıkıyorsunuz
Bende yeni transfer oldum. Korkum tereddütlerim vardı. Ama asla korkulacak birşey yokmuş normal muayene gibi spekulum takılıyor o kadar gerisi 2 dk bile sürmüyor. Çok güzel bir an. Suyu da normal hayatta çabuk WC giden biriyseniz yarım saat öncesinden için yeterli olacaktır. Tuvlaetinizin birazcık geldiğini hissetmeniz yeterli. İşlem bittikten yarım saat sonra da yapıyorsun zatenMerhaba Kıymetli Arkadaşlar,
Salı günü transferim var iki adet 5. Gün embiryom var yaşım 41 ilk denemem olacağı için kafamda çok soru var.
Bende panik atak ve anksiyete var.Transfer maksimum 5 dk lik bir islemmis .Anestezi talep edebiliyormusum .Acaba anestezi sonucu etkiler mi ?
Eğer anestezi almazsam, 3 litre su içmem gerekiyormus tuvaletimi o kısa sürede kontrol edemem diye büyük panik içindeyim.Tecrube edenler lütfen yazabilir mi nasıl oluyor ? Transferden hemen sonra tuvaletinizi yapmanıza müsade ediyorlar mı ? Serum vs takılıyor mu kaç saat hastanede kalınıyor?
Teşekkürler
Çok çok teşekkür ederim,beta HCG nedir acaba birde adetim benim 28in devoluyor normalda ayın 15nde transfer olcam bu durumda sonucum olumlu olursa adet olacak mıyım yoksa olmamam mi gerekiyor hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız çok mutlu olurum,kan testinde kaç çıkarsa olumlu oldu diye düşünmem gerekiyor acabaMerhaba, öncelikle bu kadar stres olacağınız bir durum değil. 3 litre su içmemiz gerektiğini kim söyledi? Transfer yapılırken sıkışık olmanız isteniyor. 3 bardak su ile sıkışan da olabilir, 3 litre çok fazla geldi açıkcası. Onun dışında işlem çok kısa sürüyor. Anestezi almanıza gerçekten gerek yok. 5 bilemediniz 10 dk lık bir işlem. Transferden sonra yarım saat kalkmamı istemedi doktorum. Sonrasında tuvalete gittim. 2 saat kadar gözlem altında kaldım hastanede sonra çıktım. Transferde sadece rahim temizleme aleti acıtıyor onun dışında hiçbir şey yok. Kolaylıklar dilerim.
Çok teşekkür ederim cevap için ,hayırlı uğurlu olsun inşallah çok güzel sonuclar almanızı diliyorum ,arkadaşım ben hiç birşey bilmiyorum ilk denemem ,transferden sonra ise gitmem sorun olur mu,herkes kanda beta HCG yazms olumlu olursa onun kaç olması gerekiyor,ayin 15 nde transfer oluyorum normalde adetim 28i gibi oluyor eğer sonuç olumlu olursa adet olacak mıyım olmayacak miyim , kimyasal gebelik diye birşey varmış bu nedir acabaBende yeni transfer oldum. Korkum tereddütlerim vardı. Ama asla korkulacak birşey yokmuş normal muayene gibi spekulum takılıyor o kadar gerisi 2 dk bile sürmüyor. Çok güzel bir an. Suyu da normal hayatta çabuk WC giden biriyseniz yarım saat öncesinden için yeterli olacaktır. Tuvlaetinizin birazcık geldiğini hissetmeniz yeterli. İşlem bittikten yarım saat sonra da yapıyorsun zaten
Ben anestezılı yapdım ama 3 cuyu ılk 2 normaldı sonucuda kendımı kasdım embryonu katetera ıtdım onda doktor 3 vu anestezılı önerdi ( iyi imiş11 bın bende 22 bındı acı badem )Merhaba Kıymetli Arkadaşlar,
Teşekkürler
Merhabalar benimde panik atağım var ama hiç sorun olmadı 3 bardak su içip odanın içinde gezince zaten tuvalete sıkışık oluyorsunuz hatta ben 3 litre içtim hemşire hiç gerek yoktu 3 bardak içip gezinseydin yeterliydi dedi o kadar çok sıkıştım ki tuvalete doktor 1 pet bardağı kadar idrarını yapabilirsin dedi en büyük korkum transfer de tuvaletemi tutamam dedim ama asla öyle olmadı ben serum istemiştim bağışlık için transferden sonra kalkmak istemedim altına tuvaletimi yapmam için kap koydular oraya yaptım hiç sorun olmuyor kendinizi asla korkutmayın 25 dakka yattım ve çıkış yaptım şuan 6 haftalık hamileyim çok şükürMerhaba Kıymetli Arkadaşlar,
Teşekkürler
selam öncelikler hayırlısı olsun, inşallah olumlu sonuç alırsınız. embriyo yerleştirmenin jinekolojik muayeneden çok farkı yok, yalnıza muayene odasında değil de farklı bir ortamda oturarak değil de yatarak. başka fark yok. Asla strese girmelik bir durum yok rahat olun, embriyonun yerleştirilmesi maks 5 dakika yani. İdrara sıkışık olmanızın sebebi, bi yandan da hemşire karnınıza ultrason cihazını tutacak işte daha net görünsün diye. Asla can acımalık bir durum yok, bence anestezi yaptırmayın maddi açıdan diyorum. Ama eğer derseniz ki ben stres olurum maddiyat önemli değil, sonuçta bebek üzerine olumsuz bir etkisi olsa bu seçeneği sunmazlardı öyle düşünün.Çok çok teşekkür ederim,beta HCG nedir acaba birde adetim benim 28in devoluyor normalda ayın 15nde transfer olcam bu durumda sonucum olumlu olursa adet olacak mıyım yoksa olmamam mi gerekiyor hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız çok mutlu olurum,kan testinde kaç çıkarsa olumlu oldu diye düşünmem gerekiyor acaba
Yaaa sağlıkla kucağınza almanızı diliyorum çok çok teşekkür ederim kıymetli cevabınız için ,vaktiniz varsa transfer sonrası neler yaptınız neler tavsiye edersiniz,kaçıncı gün hangi testleri yaptınız değerleriniz kaç çıktı acaba sonsuz teşekkür ederimMerhabalar benimde panik atağım var ama hiç sorun olmadı 3 bardak su içip odanın içinde gezince zaten tuvalete sıkışık oluyorsunuz hatta ben 3 litre içtim hemşire hiç gerek yoktu 3 bardak içip gezinseydin yeterliydi dedi o kadar çok sıkıştım ki tuvalete doktor 1 pet bardağı kadar idrarını yapabilirsin dedi en büyük korkum transfer de tuvaletemi tutamam dedim ama asla öyle olmadı ben serum istemiştim bağışlık için transferden sonra kalkmak istemedim altına tuvaletimi yapmam için kap koydular oraya yaptım hiç sorun olmuyor kendinizi asla korkutmayın 25 dakka yattım ve çıkış yaptım şuan 6 haftalık hamileyim çok şükür
çok çok teşekkür ederim kıymetli cevabınız için ,vaktiniz varsa transfer sonrası neler yaptınız neler tavsiye edersiniz,kaçıncı gün hangi testleri yaptınız değerleriniz kaç çıktı acaba sonsuz teşekkür ederimselam öncelikler hayırlısı olsun, inşallah olumlu sonuç alırsınız. embriyo yerleştirmenin jinekolojik muayeneden çok farkı yok, yalnıza muayene odasında değil de farklı bir ortamda oturarak değil de yatarak. başka fark yok. Asla strese girmelik bir durum yok rahat olun, embriyonun yerleştirilmesi maks 5 dakika yani. İdrara sıkışık olmanızın sebebi, bi yandan da hemşire karnınıza ultrason cihazını tutacak işte daha net görünsün diye. Asla can acımalık bir durum yok, bence anestezi yaptırmayın maddi açıdan diyorum. Ama eğer derseniz ki ben stres olurum maddiyat önemli değil, sonuçta bebek üzerine olumsuz bir etkisi olsa bu seçeneği sunmazlardı öyle düşünün.
Embriyo transferi bu işin en güzel en eğlenceli kısmı, yani artık bebeğe kavuşmaya son hamle, bunu düşünerek rahatlamaya çalışın, keyfini çıkarın lütfen. Bir diğer sorunuzun cevabı ise genelde transferi adet gününü 1 sayarsak ortalama 20. gün yapıyorlar. Benim ilki 19.gündü, şimdiki denemem 21.gün oldu transfer. Bn de sizin gibi 28 de bir adet olurum. Kullandığımız ilaçlar rahim duvarımızı kalınlaştırıyor zaten, adet olurken rahim duvarımız en ince halinde olduğu için kanamamız oluyor, dolayısıyla hormonlar da transfer edilen embriyo tutunsun diye rahim duvarını kalınlaştırdığı için adet görmemizi engelliyor. Genellikle ilaçları bırakınca adet olunuyor olumsuz sonuçlarda..
beta hcg değerinin sınır aralığı 0-5 arası, 5üzerinde çıkan değer teknik oalrak gebeliğe işarettir ancak tabi genelde sağlıklı gebelik ilerlemesinde başlangıç değerleri 100+ oluyor ve 2 günde bir 2 kat artış göstermeli.
Dayanamadım ki hemen tuvalete gittim merkeze giderken 2 litre su ıctım tamamYaaa çok teşekkür ediyorum,11 bin TL isteniyor o kadar tedirginim ki anestezi alsam mı almasam mi tek endişem panik atakla idrarımı kacirir miyim siz nasıl dayandı iz acaba
Progesteron um 0.080 çıktı bu değer nasıl acabaselam öncelikler hayırlısı olsun, inşallah olumlu sonuç alırsınız. embriyo yerleştirmenin jinekolojik muayeneden çok farkı yok, yalnıza muayene odasında değil de farklı bir ortamda oturarak değil de yatarak. başka fark yok. Asla strese girmelik bir durum yok rahat olun, embriyonun yerleştirilmesi maks 5 dakika yani. İdrara sıkışık olmanızın sebebi, bi yandan da hemşire karnınıza ultrason cihazını tutacak işte daha net görünsün diye. Asla can acımalık bir durum yok, bence anestezi yaptırmayın maddi açıdan diyorum. Ama eğer derseniz ki ben stres olurum maddiyat önemli değil, sonuçta bebek üzerine olumsuz bir etkisi olsa bu seçeneği sunmazlardı öyle düşünün.
Embriyo transferi bu işin en güzel en eğlenceli kısmı, yani artık bebeğe kavuşmaya son hamle, bunu düşünerek rahatlamaya çalışın, keyfini çıkarın lütfen. Bir diğer sorunuzun cevabı ise genelde transferi adet gününü 1 sayarsak ortalama 20. gün yapıyorlar. Benim ilki 19.gündü, şimdiki denemem 21.gün oldu transfer. Bn de sizin gibi 28 de bir adet olurum. Kullandığımız ilaçlar rahim duvarımızı kalınlaştırıyor zaten, adet olurken rahim duvarımız en ince halinde olduğu için kanamamız oluyor, dolayısıyla hormonlar da transfer edilen embriyo tutunsun diye rahim duvarını kalınlaştırdığı için adet görmemizi engelliyor. Genellikle ilaçları bırakınca adet olunuyor olumsuz sonuçlarda..
beta hcg değerinin sınır aralığı 0-5 arası, 5üzerinde çıkan değer teknik oalrak gebeliğe işarettir ancak tabi genelde sağlıklı gebelik ilerlemesinde başlangıç değerleri 100+ oluyor ve 2 günde bir 2 kat artış göstermeli.
Doktorun sekreteri 3 litre su içilecek dedi ben de sasrdim çok teşekkür ederim, progesteron 0.080 çıktı bu değer sizce nasıl acaba ,Merhaba opu gectiyseniz gerisi en kolay aşama sakın korkmayın. Anesteziye gerek yok ağrılı sızılı bir işlem değil embriyonun transfer anını görün o çok mutlu bir an oluyor. 3 lt su değil ya sadece idrara sıkışık oluyorsun öyle aşırı da değil ki hemen çıkabilirsin diyorlar
Bu tedaviye progestana çok takilmiyorlar çünkü transfer sonrası yüksek dozda transfer iğne ve fitil kullanıyorsun. 3 lt çok abartmışlar insan i kadar içemez benim transferim 13deydi hemşire dedi 10 dan sonra WC cikmaDoktorun sekreteri 3 litre su içilecek dedi ben de sasrdim çok teşekkür ederim, progesteron 0.080 çıktı bu değer sizce nasıl acaba ,
Siz şu an sonuç mu bekliyorsunuzBu tedaviye progestana çok takilmiyorlar çünkü transfer sonrası yüksek dozda transfer iğne ve fitil kullanıyorsun. 3 lt çok abartmışlar insan i kadar içemez benim transferim 13deydi hemşire dedi 10 dan sonra WC cikma
Şöyle ki benim ilk denememde çok yumurtam toplandı sanırım 25 üzeriydi irili ufaklı, 20 ye yakını da döllendi. Ancak 5.güne yalnızca 2 tane gitti. İkisini de transfer etti doktorum, zaten birlikte dondurmuşlardı. Transfer gününü saymıyoruz test yaparken ertesi gün 1 olarak sayılıır. Bu şekilde 6.gün hafif leke oldu olağan karşıladım, ertesi gün leke gibi değil de akıntı olarak geldi bu kahverengi doltoru aradım, kan sulandırıcı olsapar iğne var her gün yapılan onu kes ve gidip erken test ver dedi. Değerim 24 çıktı. Normalde 5.gün embriyo transferinde bu testi 10.gün yapmak gerek aslında 24 çıkması 7.gün için normaldi, dr var gibi gebelik takip edelim dedi.çok çok teşekkür ederim kıymetli cevabınız için ,vaktiniz varsa transfer sonrası neler yaptınız neler tavsiye edersiniz,kaçıncı gün hangi testleri yaptınız değerleriniz kaç çıktı acaba sonsuz teşekkür ederim
Şöyle ki benim ilk denememde çok yumurtam toplandı sanırım 25 üzeriydi irili ufaklı, 20 ye yakını da döllendi. Ancak 5.güne yalnızca 2 tane gitti. İkisini de transfer etti doktorum, zaten birlikte dondurmuşlardı. Transfer gününü saymıyoruz test yaparken ertesi gün 1 olarak sayılıır. Bu şekilde 6.gün hafif leke oldu olağan karşıladım, ertesi gün leke gibi değil de akıntı olarak geldi bu kahverengi doltoru aradım, kan sulandırıcı olsapar iğne var her gün yapılan onu kes ve gidip erken test ver dedi. Değerim 24 çıktı. Normalde 5.gün embriyo transferinde bu testi 10.gün yapmak gerek aslında 24 çıkması 7.gün için normaldi, dr var gibi gebelik takip edelim dedi.çok çok teşekkür ederim kıymetli cevabınız için ,vaktiniz varsa transfer sonrası neler yaptınız neler tavsiye edersiniz,kaçıncı gün hangi testleri yaptınız değerleriniz kaç çıktı acaba sonsuz teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?