• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisiyle hamile kalanlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

bibakarmisin

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2023
70
14
8
36
Merhaba 35 yaşındayım 2,5 cm çikolata kistim var ve onun dışında herşey normal. Haftaya tüp bebek tedavisine başlıcam. Bu süreci yaşayıp önerisi olan var mı? Yumurta toplamada kaç yumurta toplanabiliyor? Başarı oranı nedir? yani kısacası beni neler bekliyor. aslında çok okudum araştırdım ama sizlerinde tecrübelerini merak ediyorum. Paylaşırsanız çok sevinirim. Bende burdan sizinle sürecimi mutlaka paylaşıcam.

Bu süreç o kadar farklı ki tüp bebek ile ilk seferde ikinci seferde hamile olan da var hiç bir sorun olmadıgı halde transfer olup hamile olamayan da var. Herkesin vucudu hormonları yapısı farklı. İnşallah ilk seferde hamile olur bebeğinize kavuşursunuz 🙏🏼

Bu süreç o kadar farklı ki tüp bebek ile ilk seferde ikinci seferde hamile olan da var hiç bir sorun olmadıgı halde transfer olup hamile olamayan da var. Herkesin vucudu hormonları yapısı farklı. İnşallah ilk seferde hamile olur bebeğinize kavuşursunuz
ayy inşallahhh yarın sabah son kontroller yapılacak sonra ilaçlarla başlıyoruz. 🙏🏼

Her kadının yumurta sayısı farklı.

Doktorlar hep “sayı değil kalite önemli” derler.

Tüp bebek süreci büyük emek isteyen bir dönem.

Allahım güç kuvvet versin inşallah arkadaşım.

Tüp bebek tedavisi kişiye göre şekil alıyor
Ve yine kişiye göre toplanan yumurta sayısı değişiyor.
Önemli olan yumurta sayisi değil yumurta kalitesi ve tabiki sperm kalitesi

Tek yumurta toplanıp , tek yumurtası dollenip ikiz hamile kan da var
10 yumurta toplanıp hiç döllenme.olmayan da

Yada çift transfer yapıp tek tutan veya hiç tutmayan da var
Bu süreç tamamen kişisel bir süreç
Zor ama Mümkün olduğunca beyninizi rahat tutmaya çalışın
Çiğ fıstık, kabak çekirdeği tuketebilirsiniz.
Bana yumurta ve tavuk çok yedirmislerdi.
Meryem suresi dinleyip. Ya mubdi ve
ya musavvir esmalarini cekenilirsiniz

Tüp bebek tedavisi kişiye göre şekil alıyor
Ve yine kişiye göre toplanan yumurta sayısı değişiyor.
Önemli olan yumurta sayisi değil yumurta kalitesi ve tabiki sperm kalitesi

Tek yumurta toplanıp , tek yumurtası dollenip ikiz hamile kan da var
10 yumurta toplanıp hiç döllenme.olmayan da

Yada çift transfer yapıp tek tutan veya hiç tutmayan da var
Bu süreç tamamen kişisel bir süreç
Zor ama Mümkün olduğunca beyninizi rahat tutmaya çalışın
Çiğ fıstık, kabak çekirdeği tuketebilirsiniz.
Bana yumurta ve tavuk çok yedirmislerdi.
Meryem suresi dinleyip. Ya mubdi ve
ya musavvir esmalarini cekenilirsiniz
çok teşekkür ederim bir de bu kullandırılan ilaçlar çok kilo yapıyor mu ? öyle şeyler duyuyorum verilen hormonlar başka bir zarara yol açıyor mu

çok teşekkür ederim bir de bu kullandırılan ilaçlar çok kilo yapıyor mu ? öyle şeyler duyuyorum verilen hormonlar başka bir zarara yol açıyor mu
O da tamamen kişisel birşey.
Ben kilolu ve çabuk.kilo alan bir bireyim. 1 aylık tedavide 5 kilo aldım.
Ama.jic almaya da var

Kiloyu bilmem ama ruhsal olarak zarar veriyor. Duygu yoğunluğu hatta karmaşası bile yaşamıştım.

O da tamamen kişisel birşey.
Ben kilolu ve çabuk.kilo alan bir bireyim. 1 aylık tedavide 5 kilo aldım.
Ama.jic almaya da var

Kiloyu bilmem ama ruhsal olarak zarar veriyor. Duygu yoğunluğu hatta karmaşası bile yaşamıştım.
duygu durum değişikliklerinden de çok korkuyorum ne kadar sürüyor peki?

Yumurta sayısı ve kalitesi kişiden kişiye, hatta aynı kişide her adet döneminde değişkenlik gösterebiliyor. Transfer aşamasında da embriyo kalitesi, rahim iç duvarının durumu gibi birsürü değişken var. Başkalarının tecrübeleri ile kendinize kötü senaryolar çizip canınızı sıkmayın.
İlaçlar iştahta değişikliklere sebep oluyor, karın bölgesinde yağlanmayı arttırıyor, ama kendi vücudunuzu tanırsınız, kendinize göre kilo almamak için önlemlerini alırsınız. 😊
Dilerim tedaviniz çok güzel geçer, çok güzel yumurtalarınız ve çok kaliteli embriyolarınız olur, bir daha bu tedaviye ihtiyaç duymazsınız.

Bir de haddim olmayarak mümkün olduğunca aileler dahil kimseye söylememenizi tavsiye ederim, çocuk soranlara ben böyle mutluyum deyin. Kafa rahatlığı ve kabullenmek çok çok çok önemli, bunun için de zırt pırt soru soran insanlara fırsat vermemelisiniz. Ben ne zaman ki kayınvalideme "Benim çok güzel bir ailem var, bebeğim olursa güzel olur, olmazsa da yine çok memnunum hayatımdan. Siz de bizi düşünmeyin eksik muamelesi yapmayın biz çok iyiyiz. " dedim gebe kaldım kendiliğinden.

Bir de haddim olmayarak mümkün olduğunca aileler dahil kimseye söylememenizi tavsiye ederim, çocuk soranlara ben böyle mutluyum deyin. Kafa rahatlığı ve kabullenmek çok çok çok önemli, bunun için de zırt pırt soru soran insanlara fırsat vermemelisiniz. Ben ne zaman ki kayınvalideme "Benim çok güzel bir ailem var, bebeğim olursa güzel olur, olmazsa da yine çok memnunum hayatımdan. Siz de bizi düşünmeyin eksik muamelesi yapmayın biz çok iyiyiz. " dedim gebe kaldım kendiliğinden.
Sonuna kadar katiliyorum.
Tedaviyi kimseye anlatmayın
Hatta sonrasında bebegide en az 12 16 hafta kimseye söylemeyin

Yumurta sayısı ve kalitesi kişiden kişiye, hatta aynı kişide her adet döneminde değişkenlik gösterebiliyor. Transfer aşamasında da embriyo kalitesi, rahim iç duvarının durumu gibi birsürü değişken var. Başkalarının tecrübeleri ile kendinize kötü senaryolar çizip canınızı sıkmayın.
İlaçlar iştahta değişikliklere sebep oluyor, karın bölgesinde yağlanmayı arttırıyor, ama kendi vücudunuzu tanırsınız, kendinize göre kilo almamak için önlemlerini alırsınız. 😊
Dilerim tedaviniz çok güzel geçer, çok güzel yumurtalarınız ve çok kaliteli embriyolarınız olur, bir daha bu tedaviye ihtiyaç duymazsınız.
Yaaaa mesajınız içimi ısıttı çok teşekkür ederim. Umarım öyle olur 🙏

Back