Evet canım tam 4. Başlıyacaktık hatta başlamıştım iki gün iğne yaptım. . Eşim araştırmada sperm vermişti. Morfoloji normalde %3 çıkmıştı. Aslında sperm sonuçları hep normal çıkıyordu. Toplam hareketlilik iyiydi. Sayı da iyiydi. Sebepsiz demişlerdi yani bizim kisine yeni öğrendik bunlarıda. Klmaidya enfeksiyonu çıkınca tüp bebek merkezine bildirdik iptal ettiler önce tedavi dediler. Madem bu kadar önemliydi iptal edilecek kadar neden daha önce hiçbiryer bu klamidya testini yapmadılar anlamadım. Birde tüp bebek süreçlerimiz hep iyi geçti kaliteli embriyolar. Genetik testen geçmiş embriyolar felan filan işte. Ama. Boş gebelik ve kimsayal oldu. Sebebi şansızlık dediler.
inş bu enfeksiyon geçerde tutar bebişler. İnanın sevinir olduk inş sorun. Budur. Zaten morfoloji hız embriyo 5 güne ulaşırsa önemini kaybediyormuş. Kızlar şu klamidya enfeksiyonu testini sizde yaptırın. İlerde erkek spremini etkiliyormuş. Ve kadında tüplerde yapılıklık yapıyormuş. Özellikle idrar yolu enfeksiyonu yaşayan bayanlar. Ben eşimle evlendikten sonra sürekli idrar yolu enfeksiyonu oldum ama acillik . Klamidya idrar yollarınıda etkiliyormuş
. Yani kanda da geziniyo bu mikrop. Belkide embriyolar zehirlendi kanımdan olabilir yani. Bence tüp bebek uzmanlarının bu konuya bir el atmaları lazım. Bizimki bu enfeksiyondan sonra tutarsa hemen yazacağım. Sebebi buymuş diye. Bir faydam olur belki bizim gibi olanlara.