• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Tüp bebek tedavisinde yasananlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bizim sıkıntı total hareketsiz sperm... Eşinizin Dna hasarına baktirin bir, genelde sebebsizlerde sebeb o oluyor ama kadin dogumcu doktorlar pek bilemiyor
Aynen pyle.doktor cok ilgisizdi ankrda mediclprk esra hocaydi ilgisz aciklama yapmior hoc tavsye etmem onu nerde yaptrcaz urolojdenmi istycz bizde sebebi olsa daha iyi diyorz enazindan tedavi gorrz

Merhaba ben de genart da yaptırmayi düşünuyorum, kaan hocadan da oneri alacağim bakalim ne diyecek. Sen gidip görüştün mü nasılmış, fiyati nasıl ?
Slm,bizde kaan hocanın hastasıyız daha tedavimiz bitmedi o yüzden görüşmedim fiyatları bilmiyorum lab kosulları iyidir die umut ettim kaan hoca orayla çalışıyorsa.inşallah yanılmayız

Ben medikalparktan aylin hoca ile hrs hastanesinde tedavi gördüm, negatif sonuclandı, ayrica cok ilgisiz ve bilgisizlerdi. İyi merkez neresi var ben de araştirma aşamasindayim.
Hrs de iyi die duymuştum kaan hoca bi ara oraylada mı çalısmıstı öyle anımsadım

Hrs de iyi die duymuştum kaan hoca bi ara oraylada mı çalısmıstı öyle anımsadım
evet Hrs yi önerdiği hastaları da oluyor ama ben oraya gittiğimde kaan hocanın hastası değildik henüz.. Normalde tüp bebek merkezleri embriyolar hakkında gün gün bilgi veriyor anlatıyor, bize kimse birşey söylemedi, ben doktoru aradım aradım zorla öğrendim.

Aynen pyle.doktor cok ilgisizdi ankrda mediclprk esra hocaydi ilgisz aciklama yapmior hoc tavsye etmem onu nerde yaptrcaz urolojdenmi istycz bizde sebebi olsa daha iyi diyorz enazindan tedavi gorrz
düzen labaratuarında yaptırabilirsin canım, eşin sperm örneği verecek, biraz pahalı bir test 15- 20 gün sonra sonucu çıkıyor. Baktın dna hasarı var ise kaan aydosa gidersiniz sizde. Dna hasarını çözerse doğal yoldan bile gebe kalırsın, eğer sıkıntı o ise

Ben bu merkezleri bi türlü anlayamadım ayrıca çokta kızıyorum en başta yapmaları gerekenleri sonradan söylüyorlar 5 başarısız deneme sonrası kaan aydosu önerdi son gittiğim merkez saçmalıklar silsilesi gerçekten hem ilk baştan böyle ürolojik azosperm tedaviye gerek yok dendi şimdi tedavi öneriyorlar saçma parama değil harcadığım zamana ve manevi yorgunluğuma acıyorum ve üzülüyorum

Ayrıca edindiğim tecrübelerde şunu gördüm bir kere başarısızlık yaşanan merkeze bence bir daha gidilmemeli dr.lar ve internetteki makaleler bir merkeze en az 3 kere tüp bebek tedavi olunmalı diyor ben öyle düşünmüyorum ayrıca dr u çok sevdik falan yazıyorlar burda. benim dr u sevmem değil bilgi ve tecrübesine gerçekten güvenmem gerekli herkes duygusal bi aşamada olduğu için bu tedavide olaya objektif bakamıyoruz özellikle şahin zeteroglunun bilgi ve tecrübesine hiç inanmadığım halde sırf yazılan ve söylenenler üzerine birazda bize yakınlığından dolayı tercih ettim pişmanım bi azosperm hastası olarak

Bazı dr.lar labaratuvarlari gelişmiş olmasa bile donanımlı bir laboratuarımız var diyor ayrıca farklı illerdeki bahçeci acıbadem vb kuruluslarin hastanelerin sağlık ekibi labaratuvarlari aynı kalitede değil bunuda belirtmek isterim tecrübe etmiş biri olarak

evet Hrs yi önerdiği hastaları da oluyor ama ben oraya gittiğimde kaan hocanın hastası değildik henüz.. Normalde tüp bebek merkezleri embriyolar hakkında gün gün bilgi veriyor anlatıyor, bize kimse birşey söylemedi, ben doktoru aradım aradım zorla öğrendim.
Tşk ederim canm biZimle bunları paylaştığın için inşallah iyi merkezler buluruz

Azosperm yada sperm sorunu yaşayanların zaman ve para kaybı olmaması için tedavi sırası şu olmalı erkek iyi bir üroloji de tedavi olmalı eğer hemen tese ve ya operasyon derlerse kabul etmeyin kadın ve erkek hormonlara baktirilmali bu ilk yaptıkları şey dr.larin zaten . Ayrıca kadın ve erkek olarak genetik testi yaptırın kadın sağlıklı olsun yada olmasın hsg rahim filmi muhakak isteniyor kadında kanda pıhtılaşma olup olmaması bebegin tutunmasını çok etkiliyor pahalı bir test ama kadına yapılması gereken bir test kadin saglikli bile olsa gerekli erkeklerinde elinde muhakak dobler usg si olmali saglikli dahi olsalar . Kadinlara onerim saglikliysaniz eğer histereskopiyi ertelebilrsiniz drnuzla konuşarak. Bu operasyon iyi olduğu kadar olumsuz tarafida varmış ileri zamanlarda rahimde yapisikliga sebep verebiliyormus. Tabii birda erkekte az yada cok sayida sperm çıkışı oluyorsa bunada sperm lere dna hasar tespiti yapılıp ondan sonra tüp bebeğe baslanmali ama genelde doktorlar tüp bebek tedavi ediyor her başarısızlıkta şunun testini yapalım rahime bakalım diyorlar her seferinde bir başka sey anlayacağınız yukarıda yazdıklarım tup bebek tedaviyisine başlamadan önce hepsi yapılmalı. Bence ilk tüp bebek tedavisinde dahi bizim gibi micro tese hastaları için embriyolara genetik tarama yapılmalı ama merkezler 2. Başarısız tüp bebek tedavisi sonrası yapıyor maalesef. Bütün tüp bebek tedavisi görenlere goreceklere şifaya sebep olabilecek vicdanlı merhametli sağlık ekibiyle karşılaşmalarını dilerim .

merhaba kızlar,
benim yaştan dolayı hemen aşılama yapıldı, 2 aşılama 1 tüp bebek oldum, ikimizde de sorun yok, sebepsiz... şimdi 2. ye başladım, F fflu87 nin dediği gibi 2. negatiften sonra kromozom testi yapıyorlar. ben de 9 eylüle gidiyorum. 2. için kahraman koldaya gitmek istedim ama maddi yönden gidemedim. bu sefer de olmazsa 3. de 9 eylül, sonra rapor olayı bitiyor zaten. o da olmazsa 4. kahraman kolday... sonra da yok.

meraba arkadaşlar benim eşimde azospermi bizde tüp bebek tedavise başladık bugün ankara Anatolia tüp bebek merkezinde bakalım sperm bulunacakmı eşim mikrotese olucak bulunursa inşallah transfer işlemi olucak

Back