- 12 Temmuz 2006
- 1.289
- 3.030
- Pıhtılaşma Hücrelerinden Zengin Plazma Nedir? (PRP nedir?)
- Erken Menapozda PRP'in Yeri Var mıdır?
- Erken menapoz nedenleri nelerdir?
- Erken Menapozda Tedavi Seçenekleri
- Azalmış Yumurta Rezervinde PRP'nin Yeri Var mıdır?
- Yumurtalık Rezervi Neden Azalır?
- PRP İşlemi Kimlere Uygulanabilir?
- PRP Ne zaman Uygulanabilir?
- PRP İşlemi nasıl uygulanır?
- PRP İşleminin Olası Riskleri Nelerdir?
- PRP Uygulaması Sonrasında takip nasıl olacaktır?
- PRP İşlemi Kaç Defa Uygulanabilir?
Pıhtılaşma Hücrelerinden Zengin Plazma Nedir?
Pıhtılaşma hücrelerinden zengin plazma (PRP), trombosit denilen pıhtılaşmayı sağlayan kan hücrelerinden zenginleştirilmiştir serumdur. Pıhtılaşmayı sağlayan bu hücreler vücuttaki hasarlı dokuların onarımında ve eski haline dönüşebilmesi için gerekli büyüme faktörlerini yapısında ihtiva eder. PRP serumunda ise hasarlı dokularda toplanan trombositlerden kat ve kat daha fazla hücre konsantre haldedir.
PRP yönteminde bu mucizevi serum, kişinin kendi kanı az miktarda alındıktan sonra özel bir dizi işlemden geçirilerek elde edilir ve kişinin kendisine enjekte edilir. Bu yöntem tıbbın birçok alanında kullanıldığı gibi kadın hastalıkları alanında yumurtalık depolarında azalma olan veya erken menapoz tanısı mevcut kadınlarda yumurtalıklara, rahim iç duvarının kalınlaşmadığı durumlarda rahim içerisine uygulanabilmektedir.
Pıhtılaşma Hücrelerinden Zengin Plazma Tarihçesi
Pıhtılaşma hücrelerinden zengin plazma (PRP) uygulamasının tıpta kullanılması ilk olarak kan hastalıkları ile ilgili uzmanlık alanı olan hematoloji alanında başlamıştır . Hematoloji uzmanları, ilk olarak 1970 yılında PRP uygulamasını gündeme getirmişler . Günümüzde yaygın olarak diş hekimliği, çene cerrahisi, ortopedik ameliyatlar, estetik ameliyatlar, cilt yanıkları ya da cilt yaraları ve yumurtalıklardır.
Tüp Bebek Tedavisinde PRP Uygulaması Hakkında Herşey !
Tüp Bebek Tedavisinde PRP Yöntemi
Son düzenleyen: Moderatör: