• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek tedavisinde prolutex ve oksapar iğne kullananlar?

ozn_srk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2021
1.435
2.699
53
37
Merhabalar; embro transferimin bugün 13.günü. Kanda pozitifi gördük. Değerim 2932 çıktı. Prolutex iğne ve oksapar kan sulandırıcı kullanıyorum. Doktorum daha kullan dedi. Çarşamba günü ultrasondan bakacak. Daha bu iğneleri ne zamana kadar kullanacağım? Deneyimli olan arkadaşlar bilgi rica ederim.

Merhabalar; embro transferimin bugün 13.günü. Kanda pozitifi gördük. Değerim 2932 çıktı. Prolutex iğne ve oksapar kan sulandırıcı kullanıyorum. Doktorum daha kullan dedi. Çarşamba günü ultrasondan bakacak. Daha bu iğneleri ne zamana kadar kullanacağım? Deneyimli olan arkadaşlar bilgi rica ederim.
Bazı durumlarda prolutex i 3 aya , oksapari doğuma kadar kullandırabiliyorlar.
Bu tamamen sizin durumunuzla alakalı.
Değerleniriz normal ilerlerse daha öncesinde bıraktırır doktor.

Bazı durumlarda prolutex i 3 aya , oksapari doğuma kadar kullandırabiliyorlar.
Bu tamamen sizin durumunuzla alakalı.
Değerleniriz normal ilerlerse daha öncesinde bıraktırır doktor.
Eyvahh.. Bende bu hafta bıraktırır diye düşünmüştüm. İğneleri kendim vuramıyorum. .Sürekli başkasına ihtiyacım oluyor. Buda çok zorluyor beni..

Eyvahh.. Bende bu hafta bıraktırır diye düşünmüştüm. İğneleri kendim vuramıyorum. .Sürekli başkasına ihtiyacım oluyor. Buda çok zorluyor beni..
Prolutex i göbekten yapıyordum oksaparı da kolumdan vuruyordum. Alışsanız aslında kendiniz de yaparsınız.

Evet evet banada doktorum öyle dedi. Ama bir türlü cesaret edemiyorum. Ki benim 3. denemem. Sürekli aynı işlemleri yaptırıyorum. Ve bir türlü cesaret edemiyorum. Ama gerçekten çok sıkılıyorum artık sürekli birilerini aramaktan , hastaneye gitmekten..

Sizin ilaçları bilmiyorum ama tüp bebekte 12.haftaya kadar ilaçlar kullanılıyor. Vitaminler ise doğuma kadar kullanılıyor . Hatta benim iğnem ve fitilim 16-17 haftaya kadar kullandık sonradan ilk iğneyi sonra da fitili kestim. Corasprini ise hala kullanıyorum.21 haftalığım

Oksapari doguma kadar kullandim simdi de kullanacagim. Karnim buyuyene kadar gobekten sonrasinda bacaktan yaptim hep. Bi kere yapsaniz alisirsiniz giderek

Sizin ilaçları bilmiyorum ama tüp bebekte 12.haftaya kadar ilaçlar kullanılıyor. Vitaminler ise doğuma kadar kullanılıyor . Hatta benim iğnem ve fitilim 16-17 haftaya kadar kullandık sonradan ilk iğneyi sonra da fitili kestim. Corasprini ise hala kullanıyorum.21 haftalığım
Ben herhangi bir vitamin kullanmıyorum. kullandığım ilaçlar estrofem günde 4 kez. progestan vajinadan günde 3 kez. oksapar ve plolutex günde 1 defa. birde folic asit. bu kadar. birde tsh ım yüksek olduğu için ilaç kullanıyorum.

Prolutex değil progestan iğne kullanıyordum ben. 14.haftaya kadar her gün progestan kullandım. Sonra 5 günde bir proluton devam ettim 28.haftaya kadar.
Oksaparı da doğuma kadar kullandım.

Ben herhangi bir vitamin kullanmıyorum. kullandığım ilaçlar estrofem günde 4 kez. progestan vajinadan günde 3 kez. oksapar ve plolutex günde 1 defa. birde folic asit. bu kadar. birde tsh ım yüksek olduğu için ilaç kullanıyorum.
Folik asit vitamin dediğim zaten.estrofemi de 12.hafta kesmişti doktorum. En sonda iğneyle fitili kesmiştim. 😊

Folik asit vitamin dediğim zaten.estrofemi de 12.hafta kesmişti doktorum. En sonda iğneyle fitili kesmiştim. 😊
Yani benim şuan hiç bir kan değerime bakılmadı. Hani kanda pıhtılaşma oluyor mu falan diye bakılıyormuş sanırım. Maşallah siz 22.haftalık olmuşsunuz.

Prolutex değil progestan iğne kullanıyordum ben. 14.haftaya kadar her gün progestan kullandım. Sonra 5 günde bir proluton devam ettim 28.haftaya kadar.
Oksaparı da doğuma kadar kullandım.
Doğuma kadar mı ? Çokmuş yaa.. Neyse artık ne denilirse yapacağım..

Yani benim şuan hiç bir kan değerime bakılmadı. Hani kanda pıhtılaşma oluyor mu falan diye bakılıyormuş sanırım. Maşallah siz 22.haftalık olmuşsunuz.
Tüp bebekte zaten ilk başta bir sürü değer bakılıyor. Onun için bakmadılar sanırım. Teşekkür ederim darısı başınıza 🥰

Benim dondurulmuş embro idi. Yani bir değere bakılmadı. Yumurta toplama da 2 seneyi geçti yapılalı.
İnşallahh yolunda gider herşey..
Teşekkürler

Doğuma kadar mı ? Çokmuş yaa.. Neyse artık ne denilirse yapacağım..
Evet hatta doğumdan önceki gün oksapar yapmasam ne olur diye düşündüm. Son haftalar oksapar kullanmadım diye bir sey olursa diye korkumdan yaptım yine iğneyi.
Planlı doğum değildi bu arada ertesi gün doğum yapacağımı bilmiyordum

Evet hatta doğumdan önceki gün oksapar yapmasam ne olur diye düşündüm. Son haftalar oksapar kullanmadım diye bir sey olursa diye korkumdan yaptım yine iğneyi.
Planlı doğum değildi bu arada ertesi gün doğum yapacağımı bilmiyordum
Hımm anladım.. Kendim yaptım ilk bugün zaten artık yaparum kendim. Çsrşsmbs doktora gideceğim. İlk ultrason. Bakalım ne olacak. Bu arada ben öğrendiğimde değerim 803 dü. Transferinin 8.günü yaptım 12.günü 2932 idi değerim. İyi mi ki budeğer

Hımm anladım.. Kendim yaptım ilk bugün zaten artık yaparum kendim. Çsrşsmbs doktora gideceğim. İlk ultrason. Bakalım ne olacak. Bu arada ben öğrendiğimde değerim 803 dü. Transferinin 8.günü yaptım 12.günü 2932 idi değerim. İyi mi ki budeğer
Çift embriyo muydu?
Ignelerde bir sey yok zaten kendin yap. Her gün sağlık ocağı zor olur.
Vajinal muayenede kese gözükür çarşamba günü.

Çift embriyo muydu?
Ignelerde bir sey yok zaten kendin yap. Her gün sağlık ocağı zor olur.
Vajinal muayenede kese gözükür çarşamba günü.
Evet çift embro idi. Bugün de yaptım test. 6650 çıktı değerim. bugün transferimin 14. günü.

Back