• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? söylediniz mi?

Tüp bebek tedavisinde olduğunuzu çevrenize, ailenize söyler miydiniz? Söylediniz mi?

• Ankete Katılan
    956

Ogretmennhanimm

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2020
3.065
5.756
78
Merhaba arkadaşlar .Aslında tam bir dert değil ama aklımı kurcalıyor .Bir iki aya tüp bebeğe başlayacağız .Eşim kimseye söylemeyelim diyor .Ailem annem üzülüyor diyor .Bende söyleme taraftarı değilim ama açıkçası kendi annemin bilmeye hakkı var diye düşünüyorum , saklamam Dİye düşüyorum böyle bir konuyu.Birde çalıştığım kurumda arkadaşlarım var .Rapor alacağım illa ki ara ara .Sonuçta soracaklar , nereye kadar saklayabilirim böyle bir şeyi ? Sizlerden fikir almak istedim .Sorun eşimden kaynaklı ama farketmez bende de olabilirdi .Sorun kendisinde olduğu için değil ama duyulmasını istemiyo.özellikle ailelere söylemek istemiyor .Hadi onu geçtim ama illa ki iş arkadaşlarım ne yapacağım ?

söylemeyin bende söylemedim. ve çok rahat bir tedavi geçirdim soru soran yok naptın ne ettin dien yok tutmadımı ay yazık dien yok akıl veren yok kısaca rahatlık :)
iş yerindekilerede değerlerim çok düşük vitamin vs takviyesi alıyorum iğneyle yada başka bir hastalık üretin adet olmadım cart curt bir çok hastalık var yani söyleyi verin

söylemeyin bende söylemedim. ve çok rahat bir tedavi geçirdim soru soran yok naptın ne ettin dien yok tutmadımı ay yazık dien yok akıl veren yok kısaca rahatlık :)
iş yerindekilerede değerlerim çok düşük vitamin vs takviyesi alıyorum iğneyle yada başka bir hastalık üretin adet olmadım cart curt bir çok hastalık var yani söyleyi verin
Olmadı öyle yapayım ya kimsenin acımasını felan istemiyorum

Bence soyleyim ama herkse degil sadece kendi anne babaniza. O süreçte uzun zaman yatıp dinlenmeniz ve yardıma ihtiyacınız olabilir. Ve siz söylemezseniz daha zor durumda kalabilirsiniz.

Bence soyleyim ama herkse degil sadece kendi anne babaniza. O süreçte uzun zaman yatıp dinlenmemiş ve yardıma ihtiyacınız olabilir. Ve siz söylemezseniz daha zor durumda kalabilirsiniz.
Zaten annemden saklamak istemiyorum gerçi aynı şehirde değiliz ama ondan birşey saklamak istemiyorum

Olmadı öyle yapayım ya kimsenin acımasını felan istemiyorum
bide tüp bebek biliniyor ama nasıl olcağı ile ilgili çok soru gelir tedavi süresinde nasıl olcakmış nasıl yapcaklarmış sen zaten heycanlı meraklı olcaksın o tarz sorularla gerginleşebilir stres olabilirsin bu yönlerden de bak

bide tüp bebek biliniyor ama nasıl olcağı ile ilgili çok soru gelir tedavi süresinde nasıl olcakmış nasıl yapcaklarmış sen zaten heycanlı meraklı olcaksın o tarz sorularla gerginleşebilir stres olabilirsin bu yönlerden de bak
Olabilir aynen haklısınız .Sürekli her kafadan bir ses Çıkar

Kimseye söylemeyin. Soru sorulunca insan strese giriyor. Ben doğum kontrol hapını bırakınca tek yakın kuzenlerime söyledim onlar bile sorunca stres oluyordum...

Kimseye söylemeyin. Soru sorulunca insan strese giriyor. Ben doğum kontrol hapını bırakınca tek yakın kuzenlerime söyledim onlar bile sorunca stres oluyordum...
Ya sormayın aynen korunmayı bırakınca zaten soruyorlardı bebek istiyor musunuz diye bende istiyoruz artık demiştim .Sonra herkes sormaya başladı bu ay olmadı mi felan diye .Ardından 8 ay geçti sorun olduğunu öğrendik malesef

Zaten annemden saklamak istemiyorum gerçi aynı şehirde değiliz ama ondan birşey saklamak istemiyorum
Esiniz kendisinden dolayı galiba kimse duysunda pek istemiyor. Ama ben en azindan iki tarafında anneleri bilsin diye düşünüyorum. Ama sürekli soru sorup strese sokacak veya oğlunun durumunu kabullenemeyecek bir kayınvalide ise tabiki söylemeyin

Adam istemiyorsa söylemeyin çok zor birşey değil
Annemden gizlemek istemiyorum demişsiniz ama bu sizin özeliniz, tüp bebek olmasa annenize bebek çalışmalarına başladık diye analatacağınızı tahmin etmiyorum. Buda onun gibi sonuçta.
İşyerinde de rapor vs durum gerekitği zaman kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. Çok sık gerekecek olursa ozaman patron/müdür kim varsa ona üstü kapalı bahsedersiniz.

Esiniz kendisinden dolayı galiba kimse duysunda pek istemiyor. Ama ben en azindan iki tarafında anneleri bilsin diye düşünüyorum. Ama sürekli soru sorup strese sokacak veya oğlunun durumunu kabullenemeyecek bir kayınvalide ise tabiki söylemeyin
Kayınvalidem çok anlayışlı .Şimdiye kadar bebek istediğini hep söylerdi .Ama öyle sormaz açıkçası .Fakat biraz hassas annesi üzülsün istemiyor .Kendi annem bana destek olur en azından diye söyleyim diyorum

biz tup bebek yapacaģimizi soyledik.. cünku mecburduk..
ama transferlere gittigimi soyleemedim.
düsük yaptim genede tüp bebek demedim.
bazi kisilerle paylastim annem filan mecbur biliyordu yanina gidiyordum transfer icin.
ama işin icinden cikamiyorsun sonrada..
bilmiyorum karma karişik.
tup bebek ysptirdiğimi soylemezdim esimin ailesine hic ama okadar israr edildi ki.. ve yazin gittiğimde oraya gidemedim tedavi nedeniyle.. o yuzden bildirmek durumunds kaldik. Ama hala transfer olup tup bebrkle hamile kaldigimi bilmiyorlar esimin ailesi..
normal kaldim biliyor. Dusuklerimi oyle soyledim. Yani bilmiyorum sonumuz ne olur

Annenine bile soylemeyin,anne yuregi sorucak ,pipiriklenicek,surekli akil vericek tutup tutmadigini bilene kadar yakanizi birakmaz.Bence cok luzum olursa sadece isyeri idarenize soyleyin (arkadaslara bile degil).kafaniz rahat olsun bence.
Evet bide annemin üzülmesi var tabi :/

Back