Dondurulmuş emb. Transferi sanırım.Arkadaşlar merhaba Allah nasip ederse Ocak sonunda transfer olacağım.Reglim Ocak 7si gibi başlar diye tahmin ediyorum.Bu durumda transfer hangi tarihe gelir sizce?Çünkü bunu düşünmekten tedavinin,bebişlerimi alacak olmanın heyecanını yaşayamiyorum.O tarihlerde 1.yakinimin düğünü var 2.Başka bir yakinimin doğumu var ve benim de bu ortamlarda bulunmam özellikle de doğum sonrası orda bulunup ordakilere yardımcı olmam,gelen misafirleri ağırlamam gerekiyor.
Tüp bebek tedavisi gördüğümüzü kimse bilmiyor.Birtek kv,görümcem, annem,kardeşim biliyor.Ben bu durumda ne yapacağım kafam karıştı. Bu tedavi sürecinde nekadar süre istirahat etmek gerekiyor?Tüp bebek hamilelikleri genel olarak daha mı hassasiyet istiyor?Bu 4.tedavim 3.transferim olacak.Maddi manevi çok yiprandik. Pgt ile yapıyoruz o yüzden çok daha masrafli.Haftaya sağlıklı sonucu inşallah gelirse transfer kesinlesecek tabi.Ama sanki sağlıklı gelecek gibi bir his var.Öyle arkadaşlar. Yardımcı olursanız çook sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim..
Çok teşekkür ederim canım.Evet genelde yatmayın normal hayatiniza devam edin diyorlar ama okadar masraf emek veriyoruz ki artık hangisi doğru hangisi yanlış diye arada kalıyoruz.İnşallah hepimiz güzel sonuclar aliriz.Allah kimsenin emeğini araya vermesin inşallah.hayat_gun merhaba..
Benim ilk gittiğim doktor yatma demişti. Normal hayatına devam et demişti. Şimdiki doktorum ise 3 gun istirahat diyor..
Bu süreç bayanlar için dokkat edilmesi gereken bir süreç. Normal hayatinıza devam etseniz de, ağır kaldırmak, kendinizi zorlamak sizi olumsuz etkileyebilir. O yüzden dikkat edip yine de tedbiri elden bırakmamak gerek diye düşunuyorum.
Transfer ise, reglin başlangıcından itibaren ortalama ikinci haftaya denk gelir. Tabi bu bünyeden bunyeye degışır. Umarim saglikla pozitif sonuçlarınız olur.
Çok teşekkür ederim canım.Genellikle yatmayın diyorlar ama o sürece girince insan herseyi kafaya takıyor. Çok ayakta kaldım, eğildim, kalktım. .Ah hepsi ayrı bir sorun oluyor.Embriyolarimdan sağlıklı gelecek mi ondan bile emin değilken bunları düşünüyorum.İnşallah güzel sonuçlar alırız. İnşallah pozitifi gördükten sonra yine ağır kaldırmayıp fazla iş yapmamak gerekiyor değil mi canm?Tum akademık calısmalar gosterıyorkı ıkı gün dınlenmek kafi. Oda sureklı yatmak degıl.
Kan dolasımı acısından yatmak hatta zararlı . Hareket halınde olmak dolasım ve kan akışı acısından onemli.
Ancak dus almak konusunda sahsı fıkrım 3-4 gün almamak . Bunun bır acıklaması yok sadce benim fıkrım.
Çok teşekkür ederim canım.Ben hep kötüyü çağırıyorum ya direkt transferin 23.gününe odaklandım.Ayın 30una geliyor o da.Daha erken olsam benim için daha iyi çünkü asıl yoğunluk o günlerde başlayacak.26si gibi olsam en azından üzerinden biraz zaman geçer kendimi yormayıp etrafa belli etmeden ayakta hafif gider gelirim.Tabiki hayırlısı olsun en başta.Drum bana coraspin falan vermedi diğer tedavilerde canm.Bunda verir mi bilmiyorum.Dondurulmuş emb. Transferi sanırım.
7 ocak regl 1. Günü dersek
Adetin 3.günü 9 ocakta kontrole gidersin ilaçlara başlanır rahmjn hazırlanması için.
Ve yaklaşık ( Adetin 20. Günü transfer dersek ) 26 ocak gibi embriyo transferı oluyor ortalama..( bu değişebiliyor adetin 17.günü de rahmin hazır olabilir 23. Günüde hazır olabilir transfere)
Yani 26 ocaktan sonra meraklı bekleyişlerler... 10 - 12gun boyunca
6 şubatta falanda sonucunuz belli olur tahminimce.
Ben kendimi de hep böyle hesapladım tam denk geldi canım..
Bir de yatmak demissin; Yatmak daha mantıklı geliyor bana çünkü zaten kan sulandırıci iğneler ve coraspin veriliyor benim tedavimde. Sizde öylemi bilmiyorum , extradan yürüyüp hareket etmek kanın daha da sulanmasına neden oluyor diye düşünüyorum. Çünkü ilk tedavide yattım kimyasal gebelik oldu. İkincisinde yürüyüşe çıktım iki günde bir annem netten okumuş rahim kanlansin diye gez demisti ama negatif oldu..3.tedavideyim şuan yatmaya kararlıyım. .
Kendimi suçlamak istemiyorum tutmasa bile elimden gelen herşeyi fazlasıyla yaptım demeliyim..
Temızlık vs yapılmaması öneriliyor ben içeriklerini cok arastırmıstım. Malum bu 2 tedavim. Kafaya takmadan olmuyor. Takma dıyenlere sınır oluyorum. Ama kafamızdakılerı pozıtıf yonde yasayabılırız. Su konuda ıcın rahat olsunki sureklı yatmak dogru degıl. Makul ölçüde hareket halınde olunmalı. Avrupada hastalara hergun en az 30 dk yuruyun acık havada dıyorlar. Hem psikolojık hem fızyolojık faydası var hareketın.Çok teşekkür ederim canım.Genellikle yatmayın diyorlar ama o sürece girince insan herseyi kafaya takıyor. Çok ayakta kaldım, eğildim, kalktım. .Ah hepsi ayrı bir sorun oluyor.Embriyolarimdan sağlıklı gelecek mi ondan bile emin değilken bunları düşünüyorum.İnşallah güzel sonuçlar alırız. İnşallah pozitifi gördükten sonra yine ağır kaldırmayıp fazla iş yapmamak gerekiyor değil mi canm?
Bizde tek gen hastalığı var canm.7 embriyodan 5i tek genden sağlıklı geldi.Bu defa 5i ngs ye gitti.Sanirim haftaya sonuç belli olur.Ngs çalışmasına geçen P.tesi başladılar. Mesela transferliyken etrafa belli etmemeye çalışsam acaba sorun yaşar mıyım?Hani yatmak gereksizse bile hafif gidip gelmeyle de anlaşılmaz mı bu defa?Milletin sorularını bir süredir duymuyorum.Söylersem sil baştan o boğan sorulara maruz kalmak istemiyorum.O yüzden sakliyorum canm.Temızlık vs yapılmaması öneriliyor ben içeriklerini cok arastırmıstım. Malum bu 2 tedavim. Kafaya takmadan olmuyor. Takma dıyenlere sınır oluyorum. Ama kafamızdakılerı pozıtıf yonde yasayabılırız. Su konuda ıcın rahat olsunki sureklı yatmak dogru degıl. Makul ölçüde hareket halınde olunmalı. Avrupada hastalara hergun en az 30 dk yuruyun acık havada dıyorlar. Hem psikolojık hem fızyolojık faydası var hareketın.
Benım ngs drn sonucum 5 gunde geldi . Senin sorun beydı canım?
Bende kmseyw solemıyorum annem dahıl bılmıyor. Düğün ve mevlud vardı. Ayak bılegıme bandaj alıp sardım:) burktum dıye:):)):)):) kımse oyna hopla zıpla demesin dıye. Bahanem oldu beklentıde azaldı masum bı yalan sole benım gibiBizde tek gen hastalığı var canm.7 embriyodan 5i tek genden sağlıklı geldi.Bu defa 5i ngs ye gitti.Sanirim haftaya sonuç belli olur.Ngs çalışmasına geçen P.tesi başladılar. Mesela transferliyken etrafa belli etmemeye çalışsam acaba sorun yaşar mıyım?Hani yatmak gereksizse bile hafif gidip gelmeyle de anlaşılmaz mı bu defa?Milletin sorularını bir süredir duymuyorum.Söylersem sil baştan o boğan sorulara maruz kalmak istemiyorum.O yüzden sakliyorum canm.
Bende kmseyw solemıyorum annem dahıl bılmıyor. Düğün ve mevlud vardı. Ayak bılegıme bandaj alıp sardım:) burktum dıye:):)):)):) kımse oyna hopla zıpla demesin dıye. Bahanem oldu beklentıde azaldı masum bı yalan sole benım gibi
Maşallah canım inşallah değerin katlanarak artsın yavrularını sağ salim kucağına al inşallah.Ağır kaldırma dışında hafif işler yapabilir miyim?Bir de bu hassasiyet ne zamana kadar devam edecek bilgin var mı canm?ben hemen hemen hiç yatmadım ama ağır işlerden sakindim ve şuan doğru ise hamileyim transfer +9 dayım
3 idrar testim ve 1 kan tahlilim pozitif
doktorum da hayatına devam et dedi yani yatmayı çokta önermiyorlar
sadece belirli şeylere dikkat et ağır kaldırma vs.
Kızzzz süpersinn yaa.Ay tamam öyle yapayım ben de..Artık Şubat ayına erteleme fikri kafamizda gidip geliyordu ama bir ay da asır gibi ya geçmiyor.Ertelemeyim değil mi?Bende kmseyw solemıyorum annem dahıl bılmıyor. Düğün ve mevlud vardı. Ayak bılegıme bandaj alıp sardım:) burktum dıye:):)):)):) kımse oyna hopla zıpla demesin dıye. Bahanem oldu beklentıde azaldı masum bı yalan sole benım gibi
Maşallah canım inşallah değerin katlanarak artsın yavrularını sağ salim kucağına al inşallah.Ağır kaldırma dışında hafif işler yapabilir miyim?Bir de bu hassasiyet ne zamana kadar devam edecek bilgin var mı canm?
Maşallah idrar da kan tahlilinde de çıkmış hamilesin Allah'ın izniyle.Allah emeklerimizi araya vermesin innnşallah.Bu defa ben de nedense pozitif alacam gibi çok inaniyorum ama fazla kaptırıp sonra hayal kırıklığı da yaşamak istemiyorum.transferden sonra hep dikkat edeceksin canım
sonunda gebelik olursa normal hamileler gibi herşeye dikkat edeceksin
beslenmeme dikkat et
suyu çok tüket
protein bol bol al
ben hala pek bişey yapmıyorum evde evi eşim süpürüyor çamaşırları o asiyor
ben yatak düzeltiyorum sadece
pozitifi görünce zaten kendin bişey yapmaya korkarsın
en önemlisi inan ve bol dua et
bu arada çok tsk ederim Rabbim herkeze nasip etsin olduğunu bilmek bile suan cok güzel ben transfer den 1 hafta sonra dayanamadım yaptım testi şansıma çıktı kan verdim orda da çıktı sende inan inş güzel sonuçlanır
Maşallah idrar da kan tahlilinde de çıkmış hamilesin Allah'ın izniyle.Allah emeklerimizi araya vermesin innnşallah.Bu defa ben de nedense pozitif alacam gibi çok inaniyorum ama fazla kaptırıp sonra hayal kırıklığı da yaşamak istemiyorum.
32 canm yaşım.yaşın kaç canım ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?