Merhaba,bir çok kadın gibi ben de çocuk sahibi olabilmek adına yanıp tutuşarak tüp bebek tedavisine başladım.işin başında o kadar bilgisizdim ki bu tedaviyle herkesin çocuk sahibi olabildiğine inanıyordum.Ancak tedavi devam ettikçe ve biraz araştırıp okudukça aslında hiç bir şeyin bukadar toz pembe olmadığını gördüm.Gördükçe daha çok okudum okudukça daha çok şüpheye düştüm.İnsanların başlarına gelen olaylar beni dehşete düşürdü.Doktorların aymazlığını ağzım açık dinledim.Uzun lafın kısası,ruh halim ‘ben neden girdim bu korkunç çarkın içine’ye kadar geldi.Ancak elbette sadece başkalarından dinlediklerim değil beni bu ruh haline iten.Amacım kimseyi şikayet etmek ya da itham etmek değil o yüzden isim vermek istemiyorum.Ancak tedavi gördüğüm ve gerçekten bilgisine dürüstlüğüne yürekten inandığım doktorum beni muayne edip başka bir hastanın dosyası üzerinden inceleme yapmaya ve o hastanın değerlerine göre bana ilaç yazmaya reçeteyi elime tutuşturup hadi bakalım bunları alın deyip,zaten 5 dakikadan fazla asla kalmadığım odasından beni kışkışlamaya kadar getirdi olayı.Zaten diğer ay kullandığınız iğneler demese ben farkına bile varmayacak ve bu ilaçları kullacaktım anlayacağınız.Üstelik bunun kadar vahim olmasa da benzer başka olaylarda üstüne tuz biber.Ayrıntıya girip daha fazla uzatmayayım.Çok sarsıldım ve kafamda deli sorular dönüyor.Bu iş bıçak sırtında bir yolculukmuş sevgili kaderdaşlarım.Üstelik en küçük ihmal zaten az olan şansımızı daha da düşürüyor.Şimdi soruyorum size ne yapmalı nasıl bir yol izlenmeli ki bu insanlar en azında odalarına girdiğimiz beş dakikalık sürede bizimle ilgilensinler birazcık da olsa itina göstersinler?