Tüp Bebek Tedavisi ile Ilk Denemede Hamile Kalanlar

Canim bu arada transferin ilk 7 günü ananas suyu icmek bebegin tutunmasina yardimci oluyormus(7 günde sonra zararliymis) birde kabak cekirdegi unutma ve uygula tercübeli arkadaslarin yazisini okumustum sitede insallah Rabbim ol derde canina can gelir dualarimiz seninle bende subatta basliyacagim tedaviye adet olmayi dört gözle bekliyorum bakalim hayirlisi

walla ananası hiç duymamıştım. artık ilk 7 gunu gectiğim için içemycem ozaman. adetini beklerken kendini çok yorma, yumurtaların gelişimi için transfer öncesi dönemde iyi dinlenmek kendini tormamak gerkıyormuş. ben çalışıordum fazla kendime dikkat edemedim, aksi gibi işler de yoğun oldu. kendini sıcak tut, tüp bebeğin başlangıcından sonuna birz yorucu biraz da yıpratıcı. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
hayırlı haberlerle görüşmek üzere...

walla ananası hiç duymamıştım. artık ilk 7 gunu gectiğim için içemycem ozaman. adetini beklerken kendini çok yorma, yumurtaların gelişimi için transfer öncesi dönemde iyi dinlenmek kendini tormamak gerkıyormuş. ben çalışıordum fazla kendime dikkat edemedim, aksi gibi işler de yoğun oldu. kendini sıcak tut, tüp bebeğin başlangıcından sonuna birz yorucu biraz da yıpratıcı. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
hayırlı haberlerle görüşmek üzere...

Canim tesekkür ederim önerilerini dinleyecem insallah hersey yolunda giderde bende senin gibi böyle test sonucu beklerim Rabbim herkesin gönlüne göre versin Yüce Rabbim kimseyi evlatlari ile sinamasin olmayana versin olanada uzun ömür versin Amin.

merhaba arkadaşlar ben daha 1. gündeyim ve koskoca 11 gün var önümde lütfen dualarınızda bizlerede yer verin Allah hepimizin gönül muradını versin inşallah

Arkadaslar ben Subat ayinda tüp bebek tedavisine baslayacagim hayirlisi ile ilk denemem olacak arastirmalarim sonucunda ilk denemede pek olumlu sonuc alinamadigini gördüm lütfen ilk denemede hamile kalan arkadaslar varsa yazarmi belki umut olur lütfen nelere dikkat ettiginizide yazarmisiniz :CüvCüv:

cnmm benim de ilk denemem de oldu..sakın öle düşünme olmuyor diyee..bende umudumu kesmiştim ama oldu... devamlı dinlen ev işi sakın yapma....en önemlisi herşeyin hayırlısı demelisin.. umarım herkese bir gün bu güzelliği yaşatır rabbim... ben o kadar çoookkkk negatifle karşılaştımm ki bu yüzden tüp bebek bile yaptırmak istemedimm.. ama sonra dedim ki ilk ve son bunu da yapalım bakalım dedimm...ave sonundaa muradıma erdimm.. ne olurrr kendine güvenn vee dr.. güven bu çok önemlii...allah tan hayırlısını diliyorum herkes için..

cnmm benim de ilk denemem de oldu..sakın öle düşünme olmuyor diyee..bende umudumu kesmiştim ama oldu... devamlı dinlen ev işi sakın yapma....en önemlisi herşeyin hayırlısı demelisin.. umarım herkese bir gün bu güzelliği yaşatır rabbim... ben o kadar çoookkkk negatifle karşılaştımm ki bu yüzden tüp bebek bile yaptırmak istemedimm.. ama sonra dedim ki ilk ve son bunu da yapalım bakalım dedimm...ave sonundaa muradıma erdimm.. ne olurrr kendine güvenn vee dr.. güven bu çok önemlii...allah tan hayırlısını diliyorum herkes için..

ayyy canım benim ne güzel hayırlı olsun sorunun neydi
nerde yaptırdın çok soru sordum kusura bakma bende cumartesi yumurtam toplanacak bakalım hayırlısı

merhaba kızlar. öncelikle tedaviye başlayan herkese hayırlı olsun insallah emeklerinizin dualarınızın karsılıgını alırsınız. ben size tedavi sürecemi anlatayım. umarım işinize yarayacak bilgiler veririm.
bende pco vardı, eşimde de sperm azlığı ve morfoloji bozukluğu. 5 yıldır bebek istiyordum. başarısız aşılamalardan sonra bunalıma girip kendimi inzivaya cektim. ve tüp bebeğe karar verdim. ama önce psikolojik olarak düzelmeyi bekledim. kendimi hazır hissedince başlayacagım dedim. 3-4 ay sonra kendime geldim. pco oldugum için cok hızlı kilo alıyordum. evlenirken 52 kiloydum. aşılamalardan sonra 75e çıktım. önce rejim yaptım. zor oldu ama 65e düşebildim. ayrıca sigara içiyordum. bırakamadım ama cok azalttım. ve tedaviye başladık. en önemli şey emin olun psikolji. hiç olumsuz yaklaşmadım. hiçbirseyi dert etmedim. gazete okumadım haberleri izlemedim. sadece filmler ve bilgisyar oyunları :) beni mutlu eden şeylere yaklastım, üzen şeylerden uzaklastım. arkadaslarımla dertlestim. destek aldım çevremden. 7 kasım son adet tarihim. 24 kasımda transferim yapıldı.(maya tüp bebek merkezinde) 3 embriyo transfer edildi, 1. kalite. pco oldugum için ohss denen hastalığa kapılmamak için deli gibi su içtim. ve bol taze sıkılmış portakal suyu. gülmeyi de hiç unutmadım. iki gün yattım ama sonra yatamadım sıkıldım. sıkıldıgım şeyi neden yapayım dedim. ayaga kalktım ama agır işlerden uzak durdum. hala da uzagım. bir de transfer sonrası yeşil sebzeler yedim bol bol salata, çiğ olarak tükettim. bir ay kadar kaseler dolusu yedim. cok şükür sonuç olumlu oldu. ikizlere hamile kaldım ancak 6. haftada biri gitti. bu kaybolan ikiz sendromuymuş ve tüp bebkte her 100 kadından 30unun başına geliyormuş. ikinci bebeğe zararı olmayan bir durum. şimdi 13 hafyalık oğluşuma hamileyim. şansım varmış ki cinsiyet cok erken belli oldu :) transfer sonrası belirti yaşamadım. kasık ağrılarım oldu ama bunun sebebi belirti değil. yumurta toplanmadan kalan agrılar. o yüzden kafanıza takmayın. belirtiler cok nadir oldu bende. onlarda ancak 6. hafta gibi başladı. ayrıca hamilelik sırasında mecburi antibiyotik kullandım. bir enfeksiyon atlattım. başınıza gelirse mutlaka doktorunuza söyleyin. çünkü hamilelikte kullanılan antibiyotikler cok nadir. agrı kesici olarak da minoset harici kullanmayın derim. mümkün oldugunca tedavi süresince size verilen dısında ilaç kullanmayın.
eğer sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiğince cevaplarım. allah herkese bebeklerini nasip etsin inşallah.

ayyy canım benim ne güzel hayırlı olsun sorunun neydi
nerde yaptırdın çok soru sordum kusura bakma bende cumartesi yumurtam toplanacak bakalım hayırlısı

saol cnmm ..allah herkese nasip etsinn..benim ve eşimin hiç sorunu yoktu.. ama olmuyordu.. 3 aşılama yaptrıdım sonuç negatiff...1 sene bekledim ama yine olmadı ve sonunda son şans olarak tüp bebek yaptırdım ve oldu...ben istanbul tüp bebek merkezinde yaptırdım aret kamar dr.um..çok güzel bir yar herkese tavsiye -ederimm..inş.. seninde ilk seferde olurr.. sakın olumsuz düşünme..aslında hiç düşünme oraya bebek için deilde cafeye çay içmeye gidiyomuş gibi düşün..ben öle yaptımm..hiç heyecanlanmadımm hatta hiç yaptırmak bile istemedim korkudan ama kolaymışş korkulcak bişey yokmuş..tabii merkezde dr. beni çok rahatlattı..onlarda bana sana güveniyoruz dedi bende dr. aret beye çok güvendimm ve hep dua ettim hayırlısıysa bize evlat nasip et allah ım ..taktiri allah a bırakk.. ama önceliklee kendine güvennn ..emin ol o zaman bebeişin sana gelicek...heyecan yok bol bol dinlen...çok öpüyorum snei hayırlısı dularım herkesle...zemuszemus

Kizlar süpersiniz ya sizlerin yazdiklarini okudukca cok umutlaniyorum insallah bende yakinda size hamileyim diye yazabilirim ay sabirsizlandim simdi

Selam haskena senın yazdıklarını okudum senın tedavın baŞladı mı benımde fsh yÜksek 12 tedavım yarım kaldı bende Şu an dhea kullanıyorum folıc asıt ıÇıyorum kısmetse tekrar baŞlayacaz ben ınanıyorum kı bızımde meleĞımız en kısa zamanda gelecek hayırlısıyla rabbım yardımcımız olsun

saol cnmm ..allah herkese nasip etsinn..benim ve eşimin hiç sorunu yoktu.. ama olmuyordu.. 3 aşılama yaptrıdım sonuç negatiff...1 sene bekledim ama yine olmadı ve sonunda son şans olarak tüp bebek yaptırdım ve oldu...ben istanbul tüp bebek merkezinde yaptırdım aret kamar dr.um..çok güzel bir yar herkese tavsiye -ederimm..inş.. seninde ilk seferde olurr.. sakın olumsuz düşünme..aslında hiç düşünme oraya bebek için deilde cafeye çay içmeye gidiyomuş gibi düşün..ben öle yaptımm..hiç heyecanlanmadımm hatta hiç yaptırmak bile istemedim korkudan ama kolaymışş korkulcak bişey yokmuş..tabii merkezde dr. beni çok rahatlattı..onlarda bana sana güveniyoruz dedi bende dr. aret beye çok güvendimm ve hep dua ettim hayırlısıysa bize evlat nasip et allah ım ..taktiri allah a bırakk.. ama önceliklee kendine güvennn ..emin ol o zaman bebeişin sana gelicek...heyecan yok bol bol dinlen...çok öpüyorum snei hayırlısı dularım herkesle...zemuszemus

teşekkür ederim canım ben kayseri sevgi hastanesinde yaptırıyorum dr. bihter senem feyzioğlu tanıyormusun bazı arkadaşlar o doktor hakkında güzel şeyler yazmamışlar herkes bişi diyor kafam çok karışık pazartesi yumurtalarım toplanıyor çok stres var üzerimde

teşekkür ederim canım ben kayseri sevgi hastanesinde yaptırıyorum dr. bihter senem feyzioğlu tanıyormusun bazı arkadaşlar o doktor hakkında güzel şeyler yazmamışlar herkes bişi diyor kafam çok karışık pazartesi yumurtalarım toplanıyor çok stres var üzerimde

sakın cnm stres yapmaa...sen kendine güven ve dr. güvenn..her dr. hatası olur ve bunu devamlı yapacak diye bişey yokk...kendini rahat hisset dedim yaa çay içmeye gidiyosun cafeyeee.. iki ufak operasyonn sakın korkmaa...herşeyden önce bebeğinde seni orda bekliyorr eeee sende anne olarak alıcaksın onuu...bak bebeğin cesaretli gel artık anne diyor sana sende heyecan yapma git al onu gel...böle düşünmelisinn...gerçeği de bu..inan ben yumurtalar alındı birleşme yaptılar yaa ....bana vermeleri için 3 gün bekledimm ve uyuyamadımm bebişlerim bana resmen burdayız gel al beni diyorlardııı..bende gittim aldım onlarıı....bu kendine güvendirr...sende git al onları..ok tamam mı arkadaşım benimmmm......zemuszemus

merhabalar.tedaviye başlamışsın artık en iyi doktor senin gittiğin doktor . böyle düşümelisin. sen yine kayseri gibi gelişmiş bi yerdesin. ben diyarbakırda yaptırdm, ma önemli olan Allah a inenmka, ondan gelecek herşey. kalbini tam tut, en iyi hastane seninki, en iyi doktr da, en iyi yöntem sana uygulanan. böyle düşün. yoksa o kadar çok alternatif var ki..hangisine gideceğii şaşıyor insan...

Allah yardımcın olsun...

teşekkür ederim canlarım içimi rahatlattınız valla şimdi çok umutluyum,22 yaşındayım bende sadece sol tüp kapalı eşimde sorun yok inşallah olur çünkü çok yoruldum inanın halsizlikten yeni başımı yataktan kaldırabildimmirmirmirmir

teşekkür ederim canlarım içimi rahatlattınız valla şimdi çok umutluyum,22 yaşındayım bende sadece sol tüp kapalı eşimde sorun yok inşallah olur çünkü çok yoruldum inanın halsizlikten yeni başımı yataktan kaldırabildimmirmirmirmir

hiç canını sıkma, tüp bebek tedavisinde tüplerin acıklıgı önem arz etmez. benim sağ tüpüm yoktu. rahimle sağ yumurtalık yapışıktı, rahmi yerine çektiler tüpü tamir ettiler. ama tüp bebekden önceydi bunlar, doğal yollarla hamile kalabilirim sanmıştım. hiç canını sıkma. sadece pztf düşün. dua et.

hiç canını sıkma, tüp bebek tedavisinde tüplerin acıklıgı önem arz etmez. benim sağ tüpüm yoktu. rahimle sağ yumurtalık yapışıktı, rahmi yerine çektiler tüpü tamir ettiler. ama tüp bebekden önceydi bunlar, doğal yollarla hamile kalabilirim sanmıştım. hiç canını sıkma. sadece pztf düşün. dua et.

aaaa benimde say yumurtalık yapışıkmış bişi olurmu ondan sen hamilemisin canım

benim rahmimde biraz eğri nasıl düzelttiler bana bişey olmaz dediler ay çok soru soruyorum kusura bakma

X