Tüp bebek sürecinde tanı

Hangi tanı ile Tüp Bebek süreciniz kesişti ?

• Ankete Katılan
    1.859
benimki sebepsiz infertilite sanılırken, tek sebep stresmiş meğer.
tüp bebeğe ciddi ciddi niyetlendiğimiz zaman hamile kaldım.
Rabbim isteyen herkese sağlıkla hayırla nasip etsin.

Bu sürecin tam ortasında biri olarak süper olmuş. ElleriniZe sağlık

Merhaba,
teşekkürler farkındalık oluşturmak için iyi bir topik olmuş. FSH yüksekliğini göremedim maddelerde, zira bu da direk tüp bebeğe yöneltici bir sebep, bende olduğu gibi.

Çok güzel bir anket olmuş, bende tam bu süreçte dr seçimindeyim . HSG normal çıktı ama sınırda hormonal sorunum var , eşim varikosel ameliyatı oldu .Doktorumu değiştirsem mi devam mı etsem bilemiyordum... Çevremdeki arkadaşlarım farklı farklı dr lar öneriyorlar. Hepsini deneme şansımız olmadığı için anketin sonuçlarını dört gözle bekliyorum.

merhaba, benim eşimde de morfolojik bozukluk ve sperm hızında sorun var. iki defa kayıp yaşadık bu nedenle doktorlar bana da tüp bebek yapmamı söylüyor ancak ücreti çok yüksek olduğu için şimdilik yapamıyoruz.

Anketiniz çok güzel olmuş, keşke asıl bu sorunla uğraşması gereken sağlık bakanlığı sebepsiz infertilite hakkında böyle yararlı çalışmalar başlatsa, öğrenmişler bir normal doğum yapın, 3 çocuk yapın, rapor çıkartırken bile zaten stres sıkıntılı olan insanlara işkence ediyorlar.
Ben şuna inanıyorum sebepsiz infertilite diye bisi yok sebebini bulamadıkları büyük bir sorun var şuan ülkemizde ve ben yediğimiz plastikler yüzünden olduğunu düşünüyorum

2 aşılama negatif. benim tiroit rahatsızlığım var haşimato hastasıyım. eşimdede az derecede morfoloji eksikliği vardı. ama dr lar sizin gibi olup normal yolla hamile kalan var diyordu. zeynep kamil hastanesinde heyete girdik sebepsiz infertilite teşhisi koydular. zeynep kamil hastanesinde sgk raporu ile ilk tüp bebek denemem tuttu çok şükür. 22 aylık 1 kızım var. dileğim allah herkese nasip etsin. ben 2. aşılamamı yaptırdıgımın ertesi günü 24 yasında erkek kardesımı trafık kazasında kaybettim. çok zor günler gecirdim. 3 ay sonra tüğ bebek denemesi yaptık çok baglandım cok dua ettım tesellıyı onda aradık ve tuttu. sımdı annemın babamın hepımızın gozbebegı o olmasa hayata nasıl tutunurduk bılmıyorum :KK43:

Merhaba,
Doktorların uzmanlıklarını ayırmak, bunlara istatiksel yaklaşmak haddimize değil. Fakat geçen hafta üyelerimiz ile yaptığımız görüşmelerde böyle bir eksiklikten bahsedildi. Amacımız hangi doktora gidip hangi tanı kondu ve başarıya ulaşıldı mı bu gibi verileri toplamak.

Not :
- Anket cevaplarında MAX. 4 seçeneği seçebilirsiniz,
- Eksik seçenek var ise lütfen bana (buradan) iletin.
- Şimdilik genel anket seçenekler belli olunca doktor doktor ayıracağız....

Peki bu ankete neden gerek duyduk ?

Bir sonraki aşamada X doktora ve hangi tanı ile gidiyorsanız ona göre kırılım yapacağız. Bu sayede yine örnek üzerinden gideyim Engin Oral anketi açtık diyelim onun anketinde İleri Yaş faktörü ankette önde gidiyorsa evet Engin Oral ileri yaş faktöründe daha iyi sonuçlar almış diyebileceğiz.
Harika olmuş kesinlikle çok çok iyi bir çalışma tüm tüp bebek deneyenler katılır umarım.

2 aşılama negatif. benim tiroit rahatsızlığım var haşimato hastasıyım. eşimdede az derecede morfoloji eksikliği vardı. ama dr lar sizin gibi olup normal yolla hamile kalan var diyordu. zeynep kamil hastanesinde heyete girdik sebepsiz infertilite teşhisi koydular. zeynep kamil hastanesinde sgk raporu ile ilk tüp bebek denemem tuttu çok şükür. 22 aylık 1 kızım var. dileğim allah herkese nasip etsin. ben 2. aşılamamı yaptırdıgımın ertesi günü 24 yasında erkek kardesımı trafık kazasında kaybettim. çok zor günler gecirdim. 3 ay sonra tüğ bebek denemesi yaptık çok baglandım cok dua ettım tesellıyı onda aradık ve tuttu. sımdı annemın babamın hepımızın gozbebegı o olmasa hayata nasıl tutunurduk bılmıyorum :KK43:
Kadir mevlam sabrini bebekle vermiş çok çok zor anlamam mümkün değil ama basınız sağolsun allah evladinizi size bagişlasin

Ankete katıldım
azospermia 3. denemede ogluma kavustum

merhaba;
bir yumurtalığı alınmış diğer tüpü tıkalı olmasına ve gittiği bazı doktorların ASLA çocuğun olmaz demesine rağmen umudumu hiç kaybetmeyip ilk tüp bebek denememde hamile kaldım. dileyen herkes ile bu süreci paylaşabilirim.

ayrıca K Kazen böyle bir konu için çok teşekkürler. bu süreci yaşayanlar ile konuşmak çok ayrı oluyor. keşke benim zamanımda da olsaydı. doktor bölümü mutlaka eklenmeli çünkü benim doktorumu daha önce bulsaydım belki diğer yumurtalığımda hala yerinde olacaktı.. orası hala muallak malesef..