şuana kadar 4 düşük 1 kimyasal gebeliğim oldu canım hepsi de normal yolla gebelikti. 1.si 10 haftalık düştü 2. ve 3.sü 6 haftalıktı ilerlemedi kalp atışlarını duyamadık ama sonuncusu 14 haftalıktı cinsiyeti bile öğrenmiştik fetal dna sonucumuz temiz gelmişti ama bir anda bir akşam otururken suyum geldi yani gelmiş ben altıma kaçırıyorum sandım
1 hafta sonra lekelenme olunca acile giderek durumu öğrendik ve kürtajla aldılar
sonuncusu beni çok yıktı, sonrasında perinatoloji uzmanına gittik kendi doktorumun önerisiyle artık riskli sınıfına giriyorsun uzman gördün dedi. sonrasında perinatoloji de bizi Prof.Dr.Yücel Karaman'a(Brüksel Tüp Bebek Merkezi) yönlendirdi, elinizdeki testlere göre bu şekilde düşükler yaşamanız çok mümkün değil yani sebep olamaz dedi testlerim de kan pıhtılaşması çıktı kiii son gebeliğimde kan sulandırıcı kullanıyordum ona rağmen
aynı zamanda insülin direncim vardı ve şekersiz ve ketojen besleniyordum önlem olarak kontrol altında tutuyorduk ama bunların sebep olmayacağını söyledi. ben sorununuzun rahimden kaynaklı olduğunu düşünüyorum bu alanda çok güvendiğim 3 isim vereceğim siz tercih edin dedi ben araştırmalarım sonucu Yücel beye karar verdim. Kendisi Dünyada yapılan ilk Tüp bebek çalışmasına katılan doktorlardan. Velhasıl Yücel Bey'e gittik yeni bir rahim filmi çektirerek, daha öncede çektirmiştim Y şekli bozukluğu tespit edildiği için histeroskopi olmuştum ve bu operasyonu Yücel Bey başarılı buldu, rahim şeklinde bir sorun yok dedi. Ama önemli bir tespiti oldu rahim duvarındaki kalınlaşma
normalde 14mm kadar olması beklenirmiş ama bende 25 mm kalınlık, bu kalınlığın rahim duvarında kasılmaya sebep olduğunu ve bu kasılmanın da düşüğü tetikleyebildiğini söyledi. Ama kesin olarak bu sebeptendir denilemedi. Fetal DNA testleri de belli genlere bakabildiği için genetikli tüp bebek önerdi tüm riskleri ortadan kaldırabilmek adına. Opu'dan sonra rahim duvarındaki kalınlık tedavisi için 3 ay kadar ilaç kullanacağım sonrasında transfer yapılacak. Benim serüvenim bu şekilde yıpratıcı, uzun ve zorlu bir yoldu tüm bunları 1.5 sene içinde yaşadım
gebe kalmamda bir sorun hiç olmadı ama ilerletemedik, tespi edilemeyen genetik sorunları da ortadan kaldırmak için embriyoları transfer öncesi genetiğe göndereceğiz bu durumda. Durum bundan ibaret :) Ama lütfen kimse bu olumsuz durumlardan etkilenmesin çünkü her gebelik ayrı bir öykü ayrı bir hikaye, beslenmenize ve sağlığınıza dikkat edin gerisi tevekkül