Tüp bebek sürecimde yaşadıklarım. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir miz?

kedimamasi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2022
61
51
8
33
Selamlar önce biraz hikayemi anlatmak istiyorum. Şu an 30 yaşındayım kendimi bildim bileli reglim 7 gün ve çok yoğun ağrılı geçer ve 21 günde bir regl olurum. Aile hekimi ve birkaç farklı doktor ailemde erken menopoz olup olmadığını sordu varsa riskli bir durum olabileceğini söyledi ama yoktu o yüzden ben de pek dikkate almadım. 3 yıllık evliyim ilk 2 yıl kariyerime odaklanmak istediğim için çocuk fikrini hep erteledim çocuk vermeye karar verince önce bütün testleri yaptırıp sonra sürece başlayalım dedik ve amh 0.33 çıktı. Dünyam başıma yıkıldı doktor tüp bebekten başka çaren yok git hemen başla dedi daha denememiştik bile hiç normal yollardan. İyi bir doktor bulduk önce birkaç ay normal deneyelim dedi 3-4 ay denedik ve olmayınca tüp bebek tedavisine başladık. İki hafta boyunca yumurta büyütme tedavisi gördüm toplama günü gittiğimde önce ultrasona aldılar ve yumurtaların çatlamış toplama yapamayacağız dediler tıpış tıpış eve döndük. Bu ay tekrar tedaviye başladık 5 yumurta toplandı ikisi donduruldu. Transfer günü belirlemek için kontrole gittiğimde doktorum bu ay transfer yapmayacağız rahmin biraz dinlensin önümüzdeki ay da istersen transferden önce tekrar toplama yapar havuzlama yapmış oluruz sonra transfer yaparız dedi. Şimdi kafam çok karışık tekrar toplama yaptırmak hiç istemiyorum ama 2 yumurtam var sadece ve ihtimal çok az. Sizce havuzlama mı yaptırmalıyım direkt transfer mi lütfen fikirlerinizi ve tecrübelerini aktarır mısınız

selam, sizinle durumumuz çok benziyor, benim de AMH 0.33. tam bir yıl önce tüp bebek tedavisine başladım. iki kez farklı özel merkezlerde, bir kez de devlet hastanesinde denedim. ilk merkezde embriyolarım 5. güne gelemedi, transfer olamadım, ikincide 3. gün transfer yaptılar ve sonuç negatif oldu. devlet hastanesinde toplanan 9 yumurtanın hiçbiri döllenmedi.
sonra ocak ayında bir doktora gittim, gerekirse havuz yapabiliriz dedi ve iyi ki de havuz yaptık, üç kez yumurta topladık ve değişen kalitelerde 8 embriyo elde ettik. 10 gün önce transfer oldum, şimdi test tarihini bekliyorum. inanın geride embriyo kalmadan transfer olup da beklemek çok daha stresli oluyor, negatif olursa herşeye en baştan başlamak çok zor geliyor insana. bence havuz yapmayı düşünün, dilerim ilk transferinizde olumlu haberi alırsınız.

Havuzdan çekinmeyin bence de. İlk denemede sadece 2 embriyo sağlıkla ilerledi ve 3. Gün taze transfer edildi. Keşke transfer olmadan bir ay daha yumurta toplamaya çalışsaydık. Belki 5. Güne gelenlerle şansım olurdu. 2. Denemede yine taze 3. Gün transfer ve negatif. Pozitifi 6. Gün embriyosu ile gördüm
Bu Arada ilk denemede yumurtalar niye çatlamışlar verilen iğneyi saatinde yapmadınız mı?

Merhaba bende tüp bebek tedavisi gördüm benim yaşım biraz daha genç ama edindiğim ve bildiğim bilgilere dayanarak bence havuzlama yapmanız daha iyi evet çok Zorlu bir süreç ama negatifi gördüğümüzde en azından arkada bir umudunuz olacak bence ne olursa olsun havuzlama daha mantıklı bu size zaman kaybı da yaptırmaz embriyorlarınıx hazır olsa sonrasında istediğiniz zaman gidip transfer yaptırabilirsiniz rahminizin de hazır olduğu bir zamanda tabiki şu an ayın 27'sinde ben transfer oldum 7 temmuz'da da test günüm var ama tutmazsa 2 tane daha dondurulmuş embriyom var bir tanesi 1. kalite bir tanesi 2. kalite hani psikolojik olarak bile kendinizi rahat etmek için havuzlama daha iyi bence dilerim hakkınızda hepimizin hakkında en hayırlısı olsun Rabbim hiç kimseyi muhtaç ve mahrum etmesin bizleri de,

Her şeyi dedikleri saatte yaptım ve şekilde yaptım çatlama önleyici iğne şekeri tetikliyo diye yerine muadil bir hap vermişti doktor şekerim sınırda olduğundan sanırım hap iğne kadar etkili olmadı mantıklı tek cevap bu çünkü nadir de olsa görülebilir dendi bana o kadar

Güzel haberler alın inşallah dua edeceğim bol bol

Ilk denemem de iki yumurta elde ettik ancak biri şekil olarak uygun değildi diğeri de orta kalite 3.gun embriyosu idi... şimdi doktorum havuz yapalım dedi benim için daha mantıklı bir yöntem olacak.. hiç değilse 5.gune ulaşma ihtimali olacak... doktorunuza güvenin bu aşamada elimiz kolumuz bağlı onlar ne derde onu yapacağız.. maddi manevi büyük zorluklar yaşıyoruz Allah iyi insanlarla karşılaşırsın bizleri..

6. Güne neden beklettiler sizde

Benim 5. Günde yavaştı 6 bekleyelim dedi doktor o yüzden sordum
Ben yurtdışındayım Türkiye’de genelde 5. Günde transfer yapıyorlar burda ise 6ya kadar gidiyorlar. Doktorum laboratuvar şartları iyi olduğu sürece 6yı deneriz ve biz laboratuvarımıza güveniyoruz dedi ben de işine karışmadım

Aynı durum bende bende şuan havuz işlemi uygulatiyorum . Benimde mantığım şu bebekler tutunmazsa elimde yedekte kalsın ki paniğe kapılmayım

Slm süreç gerçekten uzun bi süreç. Yumurta toplandıktan sonra 3 ay kadar beklemiştim bende, ama havuz yöntemi insanı rahatlatan bi yöntem, şöyleki tüm olasılıkları düşünürsek olurda negatif bi sonuç sonrasında rahim dinlendirme vs sonra direk transfer işlemlerine başlıyorsunuz. Diğer türlü yumurta toplama vs derken yine o yorucu süreçlerden geçmiş oluursunuz.

2 yumurta dondurulması çok güzel amh düşüklüklerinde. Benim her toplamamda 1 tane çıkıyordu ve bazen gelişimi duruyordu donduramıyorduk. Doktor havuz önerdiyse yapmalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…