- 1 Temmuz 2022
- 61
- 51
- 8
- 33
- Konu Sahibi kedimamasi
Selamlar önce biraz hikayemi anlatmak istiyorum. Şu an 30 yaşındayım kendimi bildim bileli reglim 7 gün ve çok yoğun ağrılı geçer ve 21 günde bir regl olurum. Aile hekimi ve birkaç farklı doktor ailemde erken menopoz olup olmadığını sordu varsa riskli bir durum olabileceğini söyledi ama yoktu o yüzden ben de pek dikkate almadım. 3 yıllık evliyim ilk 2 yıl kariyerime odaklanmak istediğim için çocuk fikrini hep erteledim çocuk vermeye karar verince önce bütün testleri yaptırıp sonra sürece başlayalım dedik ve amh 0.33 çıktı. Dünyam başıma yıkıldı doktor tüp bebekten başka çaren yok git hemen başla dedi daha denememiştik bile hiç normal yollardan. İyi bir doktor bulduk önce birkaç ay normal deneyelim dedi 3-4 ay denedik ve olmayınca tüp bebek tedavisine başladık. İki hafta boyunca yumurta büyütme tedavisi gördüm toplama günü gittiğimde önce ultrasona aldılar ve yumurtaların çatlamış toplama yapamayacağız dediler tıpış tıpış eve döndük. Bu ay tekrar tedaviye başladık 5 yumurta toplandı ikisi donduruldu. Transfer günü belirlemek için kontrole gittiğimde doktorum bu ay transfer yapmayacağız rahmin biraz dinlensin önümüzdeki ay da istersen transferden önce tekrar toplama yapar havuzlama yapmış oluruz sonra transfer yaparız dedi. Şimdi kafam çok karışık tekrar toplama yaptırmak hiç istemiyorum ama 2 yumurtam var sadece ve ihtimal çok az. Sizce havuzlama mı yaptırmalıyım direkt transfer mi lütfen fikirlerinizi ve tecrübelerini aktarır mısınız