Tüp bebek sürecim umut olsun

jupiteryus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2024
3
2
30
29 yaşındayken verdiğim bir kan testi sonucu Amh değerimin 0.45 olduğunu öğrendim doktorum normal yolla olabileceği ama çok zor bir ihtimal olduğunu tüp bebek önerdi. Bir anda çok şaşkınlıkla İzmir’de özel tanınmış bir merkeze gittik merkez direk para tuzağıydı AMH seviyeniz düşükse zaten az yumurta çıkıyor orada maddi olarak çok aldatılmış hissettim. Bir adet yumurtam 12günde büyütemediler olabilir ama ilk tedavimdi çok umut verdiler sonuç laboratuvarda bile döllenmedi yüzde 1-2 olasılıkmış laboratuvarda döllenmeleri. Ben transfer bile yapılamamış olması beni çok karamsar hale getirmişti. Bu arada kendim de hemşireyim o kalan tek yumurtamın ben zaten 12günün sonunda uygun boyuta gelmeden alındığını düşünüyorum. O kadar kullandığım ilaçlarda cabası…

Aradan üç ay geçti heyacanla yine tedaviye başladık . Dört adet yumurtam vardı fakat bir tanesi yine aynı olgunluğa gelmişti bir adet olunca yine Labaratuvar da olmayacak diye o olgunlaşan yumurtayı hiç opu işlemi yaptırmadık yine çatlatma iğnesi sonrası ilişki gibi olsun ozman diyerek denedik sonuç negatifti..
Aradan 9ay geçti ben artık biraz daha durumu kabullendim ilk günlerdeki gibi depresif değildim yaşam kalitemi artırdım Dr Mfk 3 aylık paketleri eşim ile kullandım hemen sonraki ay tekrar tedaviye başladım adetin 2.günü bakılan usg da kist olduğu sonraki ay başlanması daha uygun olur dedi o ay antibiyotik ve doğum kontrol hapı gibi ama değil bir adet günlük hormon ilacı aldım .
Sonraki ay hemen tedaviye başladım
Bu sefer üç yumurtam görüldü ve üçü de sağlıkla büyüdü en uygun en sağlıklı olan taze üçüncü gün embriyosu seçildi bir adet konuldu. İlk defa bu aşamaya gelmiştim. Çok değişik ve farklı duygulardı.
Transfer sonrası ilk 2-3gün dinlendim kalkmadım hiç. Sonra aralıklı yürüyüşler yaptım ama evin içinde . Transfer olduktan 5gün sonra filan adet ağrısı gibi anlık ağrım oldu dedim adet olacam herhalde sonra bu ağrılar ara devam etti. Başka hiç bir belirtim olmadı. Derken transferden 12 gün sonra kan verme günü em heyacanlı gündü. Derken beta hcg 370 geldiğini gördük . İnanamamıştım çünkü çok karamsardım önceki tedavilerden dolayı. Demek istediğim bir yumurta bir sperm gerçekten sonrası vücut fizyolojik olarak devralıyor

Yumurta kaliteniz neydi acaba sordunuz mu

Doktorum ve embriyologuma güven vermişti en uygun olanı koyduklarını söylemişlerdi üçüncü gün taze idi 5 hücreli demişlerdi öyle hatırlıyorum hücre sayısı boyutu ideal demişlerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…